Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 ianuarie 2020

Idioțenie sau imbecilitate?


   În disprețul realității, pesede-ul a găsit o șopârlă, anume a cerut dublarea alocațiilor pentru copii: la prima vedere, sună bine! Ce ne facem însă, că nici dacă pesede-ul nu decava statul român și bugetul tot nu ar fi fost bani pentru această cheltuială!
   Televiziunile, au prins din zbor cioara vopsită și au început să plângă de mila copiilor care se culcă flămânzi, aici România fiind din nou pe primul loc în UE - interesant este că mai devreme plângeau de mila câte unui manelist sau a doamnelor curve de pe kanal d! Ei bine, lăsând prostia politică la o parte, să stăm drept și să judecăm și mai drept: dacă un copil se culcă flămând, el este un caz social și autoritatea care se ocupă de copii trebuie să intervină! Apoi, dacă se va dubla alocația, o anumită etnie binecunoscută nouă împreună cu puturoșii mai albi ai satelor și orașelor vor trece la distracția lor favorită, adică vor face copii peste copii, din ale căror alocații vor trăi în viitor! Să nu uităm că acest tip de susținere a familiilor sărace face mai mult rău la nivel național decât bine!

   Dar, pentru că lucrurile nu sunt nici privite și nici spuse astfel, pentru că nimeni nu vrea să spună că de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere și că bugetul, adică buzunarul nostru comun și public, nu mai are de unde, a fost găsită cea mai proastă soluție cu putință: dacă se renunță la o parte din pensiile speciale, atunci se acoperă o parte din suma necesară creșterii alocațiilor! Adică învrăjbim bunicii cu nepoții? Sau banii din pensiile speciale nu ne trebuie și doar căutăm să le găsim o altă destinație fără noimă?

   Știam că pesede-ul ne-a dezamăgit, dar PNL-ul nu este departe: am vrea mai multă strictețe în manifestări și comportament, am vrea mai multă grijă în aparițiile publice, în declarații și mai ales în cheltuirea banului public!

  

   Vrem nu vrem, nimeni nu spune lucrurilor pe nume, drept care spun eu și întreb simplu și direct: câți kilometri de autostradă se pot face anual din banii care prin alocații dublate va dubla numărul asistaților social? Întreb pentru că o alocație mai mare poate însemna mai mulți bani de băutură, o autostradă utilizabilă în schimb poate un aduce un venit mai mare în buzunarul nostru comun și mai mulți bani inclusiv pentru programele sociale!
   Așa gândește și se întreabă un om ... de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu