Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 august 2020

La mure!

   Am aflat, aproape întâmplător, de o bucățică de loc lângă București plantată cu diferiți pomi fructiferi, cu zmeură și cu ... mure! Locul exact este în zona localității Afumați și indicații precise aflați dând o căutare după „plantație mure”. Nu veți regreta!
   Locul, la care se ajunge ușor, mai puțin ultimul kilometru, permite doritorilor să-și culeagă singuri murele și să le depoziteze în caserole puse la dispoziție de către proprietari. Prețul, culegând singur, este de opt lei pe kilogram, ceea nu este mult deloc dacă ne gândim la prețul fructelor de pe piață! Credeți-mă, nu sunt greu de cules, este o ieșire plăcută iar pentru copii, o burtă de fructe nu poate strica niciodată! Fiți fără grijă, nu vă urmărește nimeni și nici nu vă ține cineva socoteala pentru câte mure ajung în caserolă și câte în burtă!
   Pentru cei temători, putem spune că fără grabă, un om poate culege peste două kilograme într-o oră: fără grabă!

   Ω

   Așadar, spor la cules, la făcut dulceață, sirop sau un fel de vișinată cu mure în loc de vișine, totul însoțit de câteva ore în natură și de fructe mâncate mai proapete decât îți poți închipui!
   Cine dorește, poate cumpăra și mure gata culese dar parcă-s mai gustoase alea adunate cu mâna ta!
   Așa i se pare unui om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu