Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 mai 2017

Avem pisici: folosiți-le!

   A fost deschis pasajul rutier de la Piața Sudului!
   Deschis, este destul de impropriu spus, pentru că se circulă doar pe direcția nord sud, doar pe câte o singură bandă și în plin șantier! După ce „edilii noștri” s-au văitat de cât de complexă și complicată este lucrarea, am văzut și noi că totul se rezumă la imitarea tranșeului săpat la Băneasa plus câteva treceri pietonale! 
   Într-un cuvânt, un rahat de săpătură ce putea fi executată mai ieftin și mai repede cu câteva pisici scormonitoare în cei trei ani trecuți de la începerea lucrărilor! Rezultatul este absolut penibil și oribil, faraonica lucrare fiind în realitate o banală săpătură cu pereții betonați (pereții mulați nu mai sunt sperăm o noutate pentru nici un constructor român!), săpătură ca un rahat de mâță, nefinisată, nearanjată, neechipată! Este îngrozitor pe ce a cheltuit primăria pesedistă a Bucureștiului muuult peste 30 de milioane de EURO! Această lucrare, dacă era comandată de un particular, era gata în câteva luni și nu costa nici pe sfert!

   În continuare relația est vest (Olteniței) este la suprafață, prin șantier, în timp ce în pasaj se merge practic tot prin șantier! Și pentru că trebuia să fie totul ca un adevărat kkt (nu de mâță, desigur) nici un trotuar nu este asfaltat, pietonii merg prin gropi, printre utilaje și muncitori scârbiți de propteaua cu coadă de care se sprijină, nu există iluminat și nici semnalizări, gropi în beton de câte un metru pătrat sunt acoperite de constructor cu capace ... din lemn și ambele capete ale pasajului sunt grevate de ... DE ... DE ... de semafoare! Adică, degeaba treci cât de cât binișor de intersecția nenorocită de la suprafață, pentru că ai semafor la colțul cu strada Secuilor și, indispensabila intrare semaforizată de la Sun Plaza! Semaforul de la Secuilor mă aștept să dispară (acolo este un cimitir și nu cred să fi dat vreun răposat șpagă să-i vină rudele mai iute la căpătâi) dar cel care oprește circulația în dreptul magazinului mai sus pomenit cred că este mai etern decât cimitirul, pentru că acolo sigur nu sunt morți cei interesați în ambele părți (magazin + primărie)!

   Așadar, ce a făcut oprescu și ce a continuat firea?
   Un KKT, asta au făcut, plătind o lucrare supraevaluată și cu o durată de execuție de cel puțim patru ori mai mare decât ar fi fost pentru un particular unde ar fi costat și de cel puțin patru ori mai puțin!
   Așadar, piramidala prostie a intrat în al patrulea an de execuție și nici măcar văruită nu este: probabil însă că s-au mai cumpărat ceva 4x4 amantelor și vile rudelor de gradul întâi!
   PENIBIL, ORIBIL ȘI MIZERABIL!
FĂRĂ GLUMĂ O SPUN, cEAUȘESCU ÎI PUNEA 
(PE BUNĂ DREPTATE) 
LA ZID!

   Ω

   Era să uit: nu ar trebui primăria să deschidă o licitație pentru a începe lucrările de reabilitare a pasajului suprateran
 Mihai Bravu - Văcărești?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu