Pe cine alegeți?
Ies încet încet la iveală lucruri interesante în legătură cu „dragă liviule”: se pare că amânarea de acum câteva zile nu este datorată dorinței de a-l ajuta pe mai sus numitul, ci, din contră, pare-se a fi vorba de un plus de probe ...
Ca o curiozitate, vă las să citiți mărturia unui om care a vrut să fie cinstit!
În ce măsură a reușit asta, probabil că tot justiția ne va lămuri, însă până atunci, să vedem ce spune dumnealui (un om ce pare a fi fost puternic implicat în „legalitățile Teleormănene) într-o discuție cu Rareș Bogdan ...
„Rareș Bogdan: Ceea ce se ştia până acum despre Liviu Dragnea şi dosarul „Referendumului” nu este decât vârful aisbergului. Procurorii au pe masă informaţii grele despre manevrele pe care interimarul de la şefia PSD le-a făcut pentru a asigura supremaţia partidului. Este vorba de sume mari de bani, de influenţă şi de zona obscură a politicii. (...)
Romică Părpălea: Am crezut în acest om, în Liviu Dragnea, la început mai mult decât în oricine altcineva. De aceea am ajuns şi preşedinte PSD în localitatea Bragadiru.
Toţi preşedinţii secţiilor de votare, domnul Boboc care actualmente este...(...) Boboc Valentin.
Rareș Bogdan: Cine e ăsta?
Romică Părpălea: Mâna dreaptă a domnului Dragnea. A fost directorul Apa Serv, acum deputat PSD. (...)
Rareș Bogdan: V-a cerut să modificaţi de la 38% procentul la 98%.
Romică Părpălea: De exemplu cum s-a modificat în comuna Bragadiru, (...), undeva peste 90%. Aşa mi-a cerut mie acolo.(...) I-am cerut lui Boboc să-mi dea scris să modific procesul verbal. Şi domnul mi-a spus aşa: „Nu mai eşti membru PSD. Nu mai eşti preşedinte PSD. După referendum te vom suspenda din funcţia de director general”. Că nu am dorit să ajut partidul.
Rareș Bogdan: Şi nu aţi făcut-o până la urmă? Nu aţi modificat procesul verbal?
Romică Părpălea: Nu am modificat procesul verbal.
Rareș Bogdan: Ce dovezi aveţi că domnul Boboc sau domnul Dragnea ştia de faptul că domnul Boboc v-a solicitat acest lucru?
Romică Părpălea: Domnul Boboc mi-a dat un pix şi un stilou cu numele lui Dragnea, roşu, în care ne-a spus: Semnul de la domnul Dragnea, eu vă dau un pix şi un stilou, voi îmi aduceţi voturi.
Rareș Bogdan: Pentru domnul Dragnea?
Romică Părpălea: Pentru domnul Dragnea.
Rareș Bogdan: Cu domnul Dragnea aţi purtat vreo discuţie de-a lungul timpului?
Romică Părpălea: Foarte multe discuţii. (...)
Alexandru Căutiș: (...) Domnul Părpălea este printre primii, dacă nu singurul denunţător de la referendum din primă fază. (...)
Rareș Bogdan: A fost primul denunţător. De acolo a pornit dosarul „Referendumului”.
Dictatura” de la Teleorman
Romică Părpălea: Haideţi să vă spun ceva cu celălalt denunţător. Un alt partid de la nivelul judeţului, nu vreau să-i dau numele, a făcut un denunţ pe numele unui mort, că de aceea am zis că o să mă duc să mă înregistrez la OSIM că toţi îmi zic „Mortul din dosarul lui Dragnea”. Sunt viu deocamdată, nevătămat, deşi am fost(...) Haideţi să vă spun. În Teleorman e „Coreea de nord”. E un judeţ foarte sărac, un om care dirijează tot prin oameni, prin firme, prin instituţii, că la presiunea la care am fost supus instituţiile statului au lucrat pentru acest om. Au mers să mă fotografieze, să mă înregistreze, m-au urmărit, m-au presat, mi-a închis porţile către anumite întreprinderi ca să pot să merg să îmi cresc copiii. (...) La 85 km de capitala României, de Bucureşti, este instaurată o dictatură. Păi dacă structurile statului sunt subordonate, şi o să vă dau, pentru că la intimidarea mea, la presiunea mea un ofiţer de poliţie a participat, m-a chemat la poliţie şi mi-a spus...
Șantajat în sediul Poliției județene
Rareș Bogdan: Unde, în sediul poliţiei?
Romică Părpălea: În sediul Poliţiei Județene, la Alexandria.
Rareș Bogdan: O instituţie a statului român, în sediul Poliţiei Judeţene pentru a vi se spune să retrageţi plângerea împotriva lui Liviu Dragnea?
Romică Părpălea: Da. Mi-a spus că am două variante. „Ai un dosar penal, o plângere făcută de primarul Drăguşin” (...), prietenul lui Dragnea, care au fost în colaborare. După ce am făcut denunţul, mi-a făcut o plângere in rem, aiurea. Au lucrat cu oamenii lor din interior, de la Antifraudă, care au vile de lux pe numele socrului, de exemplu, comisarul Nicolai şi domnul Alin Vâjâială, care acesta, faţă în faţă, mi-a spus: „Ori cu domnul Dragnea, ori înaintăm dosarul”. Mi-a ţinut un dosar(...). Alin Vâjâială e comisar, şeful antifraudelor din Alexandria.
Rareș Bogdan: Şi domnul Vâjâială v-a chemat în sediul poliţiei judeţene?
Romică Părpălea: În sediul poliţiei judeţene şi mi-a spus: „Ori aşa, îţi închidem dosarul, dar trebuie să-ţi retragi”. „Păi domne, nu am făcut nimic în dosarul respectiv. Mi-aţi fabricat probe. Drept dovadă 3 ani de zile mi-aţi ţinut un dosar fără să-mi daţi o soluţie. L-aţi declinat la DNA”. Şi, ia uitaţi, ce-mi spune DNA-ul! (...)
Rareș Bogdan: Şi imediat ce dumneavoastră nu v-aţi retras plângerea, v-au înaintat dosarul?
Romică Părpălea: După 3 ani. Mi-au ţinut dosarul să mă şantajeze cu el până se termină procesul lui Dragnea în dosarul „Referendumului”. (...)
Rareș Bogdan: Deci domnul Vâjâială v-a chemat şi v-a spus să vă retrageţi plângerea.
Romică Părpălea: Să-mi retrag denunţul împotriva lui Dragnea, pentru că eram singurul denunţător în dosarul „Referendumului”(...)
Romică Părpălea: După aceea a trebuit să aduc probe. Şi am adus probe. Ce s-a întâmplat în municipiul Alexandria? Toată lumea, de la presă, ziarişti, poliţişti, pe mine. M-au atacat zi şi noapte. De ce să mă creadă pe mine DNA-ul, că nu am probe? Şi pe zi ce trece am adus probe şi am demonstrat şi domnul Dragnea a fost trimis în judecată pe probele mele. (...)
Rareș Bogdan: În ce constau aceste probe pe care le-aţi dus?
Romică Părpălea: În oameni care au votat şi care n-au votat, oameni care sunt în Spania, oameni care au o anumită religie şi nu votează.(...)
100 de mii de euro să-și retragă denunțul, s-au plătit 20.000
Alexandru Căutiș: Aş vrea să explicaţi cum au venit şi v-au oferit bani şi ce sumă v-au oferit şi cine v-a oferit acea sumă şi ce garanţie şi probă aveţi astăzi la dosar cum că banii vi i-a oferit cea persoană. (...)
Romică Părpălea: Deci au început cercetările. Dumnealor aveau şi anumite înregistrări şi au început să le pună cap la cap. Şi am lucrat o perioadă. Procurori, ofiţeri. Sunt servicii care au fost, care au lucrat atunci.(...) Procurorul care a instrumentat şi după aceea a renunţat. L-am întrebat: „Domnule procuror pe mine cui mă lăsaţi acum? Aţi plecat, vă retrageţi”.
Alexandru Căutiș: La presiunea PSDului s-a retras.
Romică Părpălea: Am trimis pe mail, prin Facebook, pe la toate ambasadele sămi ofere protecţie, că nu ştiţi la ce presiuni am fost supus, urmărit zi şi noapte, telefoane de ameninţare, telefoane cu număr ascuns. Şi apoi, după toată tevatura aceasta, a intervenit prin cineva, care ne cunoşteam de mult timp, dar mi-am luat marjă de protecţie.
Alexandru Căutiș: Cine este acel cineva? Este foarte important să spuneţi. Aveţi curaj s-o spuneţi?
Romică Părpălea: Da. Acea persoană este consilierul personal al ministrului de Interne, care la dumnealui în casă, cu presiune...
Rareș Bogdan: Din Teleorman.
Romică Părpălea: Din Teleorman(...)
Alexandru Căutiș: Spuneţi-i numele acestui consilier.
Romică Părpălea: Samuel Calotă.
Rareș Bogdan: Ce v-a spus domnul Samuel Calotă?
Romică Părpălea: M-a pus să scriu. (...) Prima dată m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de la DNA pe mine. (...)
Alexandru Căutiș: Consilierul ministrului de Interne.
Rareș Bogdan: Dar unde stă domnul ăsta Calotă, domne? În Teleorman? E original din Teleorman?
Romică Părpălea: Da. E vecin cu domnul Dragnea. Au două vile de lux, şi domnul Dragnea, din bani de bugetar.
Alexandru Căutiș: Erau să ajungă şi încuscriţi pentru că băiatul domnului Calotă trebuia să se căsătorească cu fata lui Dragnea.
Rareș Bogdan: Deci domnul Calotă de când e plecat din Teleorman?
Romică Părpălea: Păi de când a fost numit. E de puţin timp.
Rareș Bogdan: 2012?
Romică Părpălea: Nu, nu, nu. A fost o dată preşedintele ANPC. Vicepreşedinte, pardon, la ANPC.
Rareș Bogdan: La ANPC. Şi după asta?
Romică Părpălea: După aceea a venit în teritoriu, a intrat la UNPR. Are un business privat pe acolo. De exemplu Casa de Asigurări...(...)
Rareș Bogdan: Şi ce v-a spus domnul Calotă?
Romică Părpălea: Domnul Calotă mi-a spus în felul următor: „Romică, vin cu o propunere de la Dragnea”.
Rareș Bogdan: Asta v-a spus dumneavoastră în cameră, în casa domniei sale, după ce v-a dezbrăcat?
Romică Părpălea: Da, pentru că a trebuit să vadă. Care e propunerea? „Îţi închidem dosarul, că ai dosar”. „Şefu’, nu am făcut nimic aici”.
Rareș Bogdan: Staţi domne, dar dosarele se închid după cum vrea un politician? Păi în ce ţară trăim, suntem babuini?
Romică Părpălea: Da. „Vă închidem dosarul şi vă dăm suma de 100 de mii de euro. Ca să vă retrageţi denunţul împotriva lui Liviu Dragnea”.
Alexandru Căutiș: Cât costă libertatea lui Dragnea.(...)
Rareș Bogdan: Banii vi i-a oferit domnul Calotă? Dânsul era intermediarul?
Romică Părpălea: Vorbea cu avocatul domnului Dragnea. Cu domnul avocat Nazat, care e avocatul domnului Dragnea.
Rareș Bogdan: Vă rog, mai departe.
Alexandru Căutiș: V-a oferit această sumă până la urmă?
Romică Părpălea: Mi-a oferit 20 de mii de euro.
Rareș Bogdan: Păi staţi, prima dată v-a oferit 100 de mii de euro.
Romică Părpălea: Deci suma totală era 100 de mii. (...)
Alexandru Căutiș: Dar n-au avut la ei decât 20 de mii.
Romică Părpălea: Eu prin contractul de mandat trebuia să-mi iau suma de 5.6 miliarde de la municipiul Alexandria. Şi eu am zis: „Şefu’, daţi-mi banii mei, care sunt banii legali pe contractul de mandat şi nu am nici o problemă să-mi daţi dumneavoastră bani”. Ce a făcut dumnealui? Pentru că atunci a plecat în China domnul Calotă.
Romică Părpălea: Se poate verifica treaba asta. Mi-a spus, în primă fază mi-a zis 30 de mii, apoi a venit cu 20 de mii de euro şi mi i-a dat, dar să-mi fac retragerea declaraţiei.
Rareș Bogdan: Unde v-a dat bani? La dânsul în casă?
Romică Părpălea: Retragerea denunţului am făcut-o la dumnealui.
Rareș Bogdan: La dumnealui în casă?
Rareș Bogdan: Aţi scris?
Romică Părpălea: Şi banii mi i-a dat pe stradă. Să vă spun de ce. Dumnealui mergea cu nişte structuri ale Ministerului de Interne în spate. Eu am fost foarte abil în privinţa asta, că ştiam că o să mă fotografieze, să mă înregistreze. Şi mi-a dat banii pe stradă. A venit, mi-a înmânat 10 mii o dată şi încă 10 mii după ce s-a dus cu declaraţia mea să vadă, să verifice.
Rareș Bogdan: Deci v-a dat 10 mii de euro o dată şi 10 mii la câte zile?
Romică Părpălea: La o jumătate de oră.
Rareș Bogdan: A, la jumătate de oră.
Alexandru Căutiș: Contra declaraţiei scrise pe care a văzut-o.
Romică Părpălea: Vreau să aduceţi detectorul de minciuni ca să mă verificaţi.
Alexandru Căutiș: A depus o plângere la DNA pe toate aceste mărturii.
Rareș Bogdan: Eu chiar mă gândesc că vă asumaţi tot ceea ce spuneţi.
Romică Părpălea: Păi nu sunt nebun...”
(sursa: Ev. Zilei)
Dacă ați avut răbdare să citiți (fie și printre rânduri), ați putut trage una din cele două concluzii evidente:
- prima, individul este dus cu pluta și „dragă liviule” trebuie musai și neapărat să-l dea în judecată pentru ce prostii spune, sau
- a doua, omul spune adevărul și atunci „dragă liviule” însoțit de mulți fruntași ai partidului ar cam trebui să înfunde pușcăria!
Ω
Așadar, iubiți membri PSD, pe cine aveți de gând să votați și să alegeți în fruntea partidului?
Pe un condamnat?
Perechea conducătoare a social democraților merge mână în mână și este posibil să aibă trasee foarte asemănătoare, dacă nu chiar identice: judecată și ceva pușcărie!
M-am săturat ... vreau vot censitar ...
Ies încet încet la iveală lucruri interesante în legătură cu „dragă liviule”: se pare că amânarea de acum câteva zile nu este datorată dorinței de a-l ajuta pe mai sus numitul, ci, din contră, pare-se a fi vorba de un plus de probe ...
Ca o curiozitate, vă las să citiți mărturia unui om care a vrut să fie cinstit!
În ce măsură a reușit asta, probabil că tot justiția ne va lămuri, însă până atunci, să vedem ce spune dumnealui (un om ce pare a fi fost puternic implicat în „legalitățile Teleormănene) într-o discuție cu Rareș Bogdan ...
„Rareș Bogdan: Ceea ce se ştia până acum despre Liviu Dragnea şi dosarul „Referendumului” nu este decât vârful aisbergului. Procurorii au pe masă informaţii grele despre manevrele pe care interimarul de la şefia PSD le-a făcut pentru a asigura supremaţia partidului. Este vorba de sume mari de bani, de influenţă şi de zona obscură a politicii. (...)
Romică Părpălea: Am crezut în acest om, în Liviu Dragnea, la început mai mult decât în oricine altcineva. De aceea am ajuns şi preşedinte PSD în localitatea Bragadiru.
Toţi preşedinţii secţiilor de votare, domnul Boboc care actualmente este...(...) Boboc Valentin.
Rareș Bogdan: Cine e ăsta?
Romică Părpălea: Mâna dreaptă a domnului Dragnea. A fost directorul Apa Serv, acum deputat PSD. (...)
Rareș Bogdan: V-a cerut să modificaţi de la 38% procentul la 98%.
Romică Părpălea: De exemplu cum s-a modificat în comuna Bragadiru, (...), undeva peste 90%. Aşa mi-a cerut mie acolo.(...) I-am cerut lui Boboc să-mi dea scris să modific procesul verbal. Şi domnul mi-a spus aşa: „Nu mai eşti membru PSD. Nu mai eşti preşedinte PSD. După referendum te vom suspenda din funcţia de director general”. Că nu am dorit să ajut partidul.
Rareș Bogdan: Şi nu aţi făcut-o până la urmă? Nu aţi modificat procesul verbal?
Romică Părpălea: Nu am modificat procesul verbal.
Rareș Bogdan: Ce dovezi aveţi că domnul Boboc sau domnul Dragnea ştia de faptul că domnul Boboc v-a solicitat acest lucru?
Romică Părpălea: Domnul Boboc mi-a dat un pix şi un stilou cu numele lui Dragnea, roşu, în care ne-a spus: Semnul de la domnul Dragnea, eu vă dau un pix şi un stilou, voi îmi aduceţi voturi.
Rareș Bogdan: Pentru domnul Dragnea?
Romică Părpălea: Pentru domnul Dragnea.
Rareș Bogdan: Cu domnul Dragnea aţi purtat vreo discuţie de-a lungul timpului?
Romică Părpălea: Foarte multe discuţii. (...)
Alexandru Căutiș: (...) Domnul Părpălea este printre primii, dacă nu singurul denunţător de la referendum din primă fază. (...)
Rareș Bogdan: A fost primul denunţător. De acolo a pornit dosarul „Referendumului”.
Dictatura” de la Teleorman
Romică Părpălea: Haideţi să vă spun ceva cu celălalt denunţător. Un alt partid de la nivelul judeţului, nu vreau să-i dau numele, a făcut un denunţ pe numele unui mort, că de aceea am zis că o să mă duc să mă înregistrez la OSIM că toţi îmi zic „Mortul din dosarul lui Dragnea”. Sunt viu deocamdată, nevătămat, deşi am fost(...) Haideţi să vă spun. În Teleorman e „Coreea de nord”. E un judeţ foarte sărac, un om care dirijează tot prin oameni, prin firme, prin instituţii, că la presiunea la care am fost supus instituţiile statului au lucrat pentru acest om. Au mers să mă fotografieze, să mă înregistreze, m-au urmărit, m-au presat, mi-a închis porţile către anumite întreprinderi ca să pot să merg să îmi cresc copiii. (...) La 85 km de capitala României, de Bucureşti, este instaurată o dictatură. Păi dacă structurile statului sunt subordonate, şi o să vă dau, pentru că la intimidarea mea, la presiunea mea un ofiţer de poliţie a participat, m-a chemat la poliţie şi mi-a spus...
Șantajat în sediul Poliției județene
Rareș Bogdan: Unde, în sediul poliţiei?
Romică Părpălea: În sediul Poliţiei Județene, la Alexandria.
Rareș Bogdan: O instituţie a statului român, în sediul Poliţiei Judeţene pentru a vi se spune să retrageţi plângerea împotriva lui Liviu Dragnea?
Romică Părpălea: Da. Mi-a spus că am două variante. „Ai un dosar penal, o plângere făcută de primarul Drăguşin” (...), prietenul lui Dragnea, care au fost în colaborare. După ce am făcut denunţul, mi-a făcut o plângere in rem, aiurea. Au lucrat cu oamenii lor din interior, de la Antifraudă, care au vile de lux pe numele socrului, de exemplu, comisarul Nicolai şi domnul Alin Vâjâială, care acesta, faţă în faţă, mi-a spus: „Ori cu domnul Dragnea, ori înaintăm dosarul”. Mi-a ţinut un dosar(...). Alin Vâjâială e comisar, şeful antifraudelor din Alexandria.
Rareș Bogdan: Şi domnul Vâjâială v-a chemat în sediul poliţiei judeţene?
Romică Părpălea: În sediul poliţiei judeţene şi mi-a spus: „Ori aşa, îţi închidem dosarul, dar trebuie să-ţi retragi”. „Păi domne, nu am făcut nimic în dosarul respectiv. Mi-aţi fabricat probe. Drept dovadă 3 ani de zile mi-aţi ţinut un dosar fără să-mi daţi o soluţie. L-aţi declinat la DNA”. Şi, ia uitaţi, ce-mi spune DNA-ul! (...)
Rareș Bogdan: Şi imediat ce dumneavoastră nu v-aţi retras plângerea, v-au înaintat dosarul?
Romică Părpălea: După 3 ani. Mi-au ţinut dosarul să mă şantajeze cu el până se termină procesul lui Dragnea în dosarul „Referendumului”. (...)
Rareș Bogdan: Deci domnul Vâjâială v-a chemat şi v-a spus să vă retrageţi plângerea.
Romică Părpălea: Să-mi retrag denunţul împotriva lui Dragnea, pentru că eram singurul denunţător în dosarul „Referendumului”(...)
Romică Părpălea: După aceea a trebuit să aduc probe. Şi am adus probe. Ce s-a întâmplat în municipiul Alexandria? Toată lumea, de la presă, ziarişti, poliţişti, pe mine. M-au atacat zi şi noapte. De ce să mă creadă pe mine DNA-ul, că nu am probe? Şi pe zi ce trece am adus probe şi am demonstrat şi domnul Dragnea a fost trimis în judecată pe probele mele. (...)
Rareș Bogdan: În ce constau aceste probe pe care le-aţi dus?
Romică Părpălea: În oameni care au votat şi care n-au votat, oameni care sunt în Spania, oameni care au o anumită religie şi nu votează.(...)
100 de mii de euro să-și retragă denunțul, s-au plătit 20.000
Alexandru Căutiș: Aş vrea să explicaţi cum au venit şi v-au oferit bani şi ce sumă v-au oferit şi cine v-a oferit acea sumă şi ce garanţie şi probă aveţi astăzi la dosar cum că banii vi i-a oferit cea persoană. (...)
Romică Părpălea: Deci au început cercetările. Dumnealor aveau şi anumite înregistrări şi au început să le pună cap la cap. Şi am lucrat o perioadă. Procurori, ofiţeri. Sunt servicii care au fost, care au lucrat atunci.(...) Procurorul care a instrumentat şi după aceea a renunţat. L-am întrebat: „Domnule procuror pe mine cui mă lăsaţi acum? Aţi plecat, vă retrageţi”.
Alexandru Căutiș: La presiunea PSDului s-a retras.
Romică Părpălea: Am trimis pe mail, prin Facebook, pe la toate ambasadele sămi ofere protecţie, că nu ştiţi la ce presiuni am fost supus, urmărit zi şi noapte, telefoane de ameninţare, telefoane cu număr ascuns. Şi apoi, după toată tevatura aceasta, a intervenit prin cineva, care ne cunoşteam de mult timp, dar mi-am luat marjă de protecţie.
Alexandru Căutiș: Cine este acel cineva? Este foarte important să spuneţi. Aveţi curaj s-o spuneţi?
Romică Părpălea: Da. Acea persoană este consilierul personal al ministrului de Interne, care la dumnealui în casă, cu presiune...
Rareș Bogdan: Din Teleorman.
Romică Părpălea: Din Teleorman(...)
Alexandru Căutiș: Spuneţi-i numele acestui consilier.
Romică Părpălea: Samuel Calotă.
Rareș Bogdan: Ce v-a spus domnul Samuel Calotă?
Romică Părpălea: M-a pus să scriu. (...) Prima dată m-a dezbrăcat, să vadă dacă am aparatură de la DNA pe mine. (...)
Alexandru Căutiș: Consilierul ministrului de Interne.
Rareș Bogdan: Dar unde stă domnul ăsta Calotă, domne? În Teleorman? E original din Teleorman?
Romică Părpălea: Da. E vecin cu domnul Dragnea. Au două vile de lux, şi domnul Dragnea, din bani de bugetar.
Alexandru Căutiș: Erau să ajungă şi încuscriţi pentru că băiatul domnului Calotă trebuia să se căsătorească cu fata lui Dragnea.
Rareș Bogdan: Deci domnul Calotă de când e plecat din Teleorman?
Romică Părpălea: Păi de când a fost numit. E de puţin timp.
Rareș Bogdan: 2012?
Romică Părpălea: Nu, nu, nu. A fost o dată preşedintele ANPC. Vicepreşedinte, pardon, la ANPC.
Rareș Bogdan: La ANPC. Şi după asta?
Romică Părpălea: După aceea a venit în teritoriu, a intrat la UNPR. Are un business privat pe acolo. De exemplu Casa de Asigurări...(...)
Rareș Bogdan: Şi ce v-a spus domnul Calotă?
Romică Părpălea: Domnul Calotă mi-a spus în felul următor: „Romică, vin cu o propunere de la Dragnea”.
Rareș Bogdan: Asta v-a spus dumneavoastră în cameră, în casa domniei sale, după ce v-a dezbrăcat?
Romică Părpălea: Da, pentru că a trebuit să vadă. Care e propunerea? „Îţi închidem dosarul, că ai dosar”. „Şefu’, nu am făcut nimic aici”.
Rareș Bogdan: Staţi domne, dar dosarele se închid după cum vrea un politician? Păi în ce ţară trăim, suntem babuini?
Romică Părpălea: Da. „Vă închidem dosarul şi vă dăm suma de 100 de mii de euro. Ca să vă retrageţi denunţul împotriva lui Liviu Dragnea”.
Alexandru Căutiș: Cât costă libertatea lui Dragnea.(...)
Rareș Bogdan: Banii vi i-a oferit domnul Calotă? Dânsul era intermediarul?
Romică Părpălea: Vorbea cu avocatul domnului Dragnea. Cu domnul avocat Nazat, care e avocatul domnului Dragnea.
Rareș Bogdan: Vă rog, mai departe.
Alexandru Căutiș: V-a oferit această sumă până la urmă?
Romică Părpălea: Mi-a oferit 20 de mii de euro.
Rareș Bogdan: Păi staţi, prima dată v-a oferit 100 de mii de euro.
Romică Părpălea: Deci suma totală era 100 de mii. (...)
Alexandru Căutiș: Dar n-au avut la ei decât 20 de mii.
Romică Părpălea: Eu prin contractul de mandat trebuia să-mi iau suma de 5.6 miliarde de la municipiul Alexandria. Şi eu am zis: „Şefu’, daţi-mi banii mei, care sunt banii legali pe contractul de mandat şi nu am nici o problemă să-mi daţi dumneavoastră bani”. Ce a făcut dumnealui? Pentru că atunci a plecat în China domnul Calotă.
Romică Părpălea: Se poate verifica treaba asta. Mi-a spus, în primă fază mi-a zis 30 de mii, apoi a venit cu 20 de mii de euro şi mi i-a dat, dar să-mi fac retragerea declaraţiei.
Rareș Bogdan: Unde v-a dat bani? La dânsul în casă?
Romică Părpălea: Retragerea denunţului am făcut-o la dumnealui.
Rareș Bogdan: La dumnealui în casă?
Rareș Bogdan: Aţi scris?
Romică Părpălea: Şi banii mi i-a dat pe stradă. Să vă spun de ce. Dumnealui mergea cu nişte structuri ale Ministerului de Interne în spate. Eu am fost foarte abil în privinţa asta, că ştiam că o să mă fotografieze, să mă înregistreze. Şi mi-a dat banii pe stradă. A venit, mi-a înmânat 10 mii o dată şi încă 10 mii după ce s-a dus cu declaraţia mea să vadă, să verifice.
Rareș Bogdan: Deci v-a dat 10 mii de euro o dată şi 10 mii la câte zile?
Romică Părpălea: La o jumătate de oră.
Rareș Bogdan: A, la jumătate de oră.
Alexandru Căutiș: Contra declaraţiei scrise pe care a văzut-o.
Romică Părpălea: Vreau să aduceţi detectorul de minciuni ca să mă verificaţi.
Alexandru Căutiș: A depus o plângere la DNA pe toate aceste mărturii.
Rareș Bogdan: Eu chiar mă gândesc că vă asumaţi tot ceea ce spuneţi.
Romică Părpălea: Păi nu sunt nebun...”
(sursa: Ev. Zilei)
Dacă ați avut răbdare să citiți (fie și printre rânduri), ați putut trage una din cele două concluzii evidente:
- prima, individul este dus cu pluta și „dragă liviule” trebuie musai și neapărat să-l dea în judecată pentru ce prostii spune, sau
- a doua, omul spune adevărul și atunci „dragă liviule” însoțit de mulți fruntași ai partidului ar cam trebui să înfunde pușcăria!
Ω
Așadar, iubiți membri PSD, pe cine aveți de gând să votați și să alegeți în fruntea partidului?
Pe un condamnat?
Perechea conducătoare a social democraților merge mână în mână și este posibil să aibă trasee foarte asemănătoare, dacă nu chiar identice: judecată și ceva pușcărie!
ĂȘTIA NE CONDUC?
BADE IOANE, PE ĂȘTIA NI-I PUI ÎN FRUNTEA TREBILOR?
M-am săturat ... vreau vot censitar ...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu