De ce această aducere aminte?
Pentru că, la moartea lui Radu Câmpeanu, liberul cugetător iliescu ion, cel cu dosarele revoluției și cu modelul suedez de comunism cu față umană, scrie pe blogul său:
„Am aflat cu profundă tristețe vestea morții lui Radu Câmpeanu, fostul președinte al ...”
Dumnezeu să-l ierte, chiar dacă nu l-am agreat în mod deosebit, chiar dacă l-am condamnat pentru repetatele ruperi ale singurului partid care ar fi putut face cu adevărat opoziție pcr-ului reinventat, regret omul și nu politicianul: odihnească-se în pace!Dar, vrând nevrând, memoria îmi joacă feste și-mi aduce din urmă, din timp adică, următoarele cuvinte:
„Am aflat cu profundă tristețe vestea morții lui Shimon Peres, fostul președinte al ...”
sau cam așa ceva ...Cum vi se pare?
Băgați de seamă asemănarea?
Așa cum pentru morți se folosește un șablon al profundei tristeți (dacă nu mai era în funcție) sau al mâhnirii (dacă încă mai funcționa în viața politică) sau al profundei tristeți și mâhniri dacă era cetățean al unui stat suficient de puternic pentru a simți nevoia să facă frumos, așa a folosit nea nelu cotrocelu` un șablon și pentru vii: pentru viii din țara LUI, din ograda LUI, vii pe care i-a considerat vite de la plug, de care și-a bătut joc din reavoință sau din prostie crasă, vii pe care i-a păcălit dându-i pe mâna lui năstase (două sentințe cu executare), ponta (prea multe capete de acuzare pentru a mai fi înșirate aici) și dragnea (condamnat definitiv și cu altele în pregătire).
Așadar, ce să mai cred eu despre cel care a făcut acestui neam mai mult rău decât Dej și Ceaușescu împreună?
Ω
Îmi veți spune că nu scrie el pe blog, că are pe cineva care ... sunt de acord și sunt convins că n-a mai scris nimic de la semnăturile puse pe:
- Decretul-Lege nr. 3 din 4 ianuarie 1990, când încă nu fusese ales președinte și prin care a amnistiat toate infracțiunile săvârșite care se încadrau la mai puțin de 3 ani pedeapsă. Astfel au scăpat de pușcărie toți cei care au bătut revoluționarii arestați.
- Decretul de grațiere a membrilor C.P.Ex. al C.C. al P.C.R. care fuseseră condamnați pentru că au aprobat, în ședința din 17 decembrie 1989, reprimarea revoluției din 1989.
- Decretul prin care a grațiat ofițerii condamnați pentru deschiderea focului în zona Calea Lipovei din Timișoara.
- Protestul la condamnarea generalilor Victor Atanasie Stănculescu și Mihai Chițac, care fuseseră găsiți vinovați de reprimarea revoluției, dar fuseseră numiți membri în primul guvern FSN de același iliescu ion.
- Aprobarea recursului în anulare (în 2001 după ce a ajuns din nou președinte al României), formulat de noul procuror general numit chiar de el, Tănase Joița, împotriva sentințelor de condamnare a celor doi generali, care astfel au scăpat de detenție.
- Decretul de grațiere (în decembrie 2003), a lui Iosif Veverca, un milițian care a ucis cel puțin o persoană la Timișoara, în revoluția din 1989 .
- Decretul prin care l-a grațiat pe Miron Cosma și pe Ioan Corpodean, ofițer de miliție implicat în reprimarea revoluției de la Timișoara.
Și pentru că i se terminaseră (probabil) ideile de „așternut” pe hârtie, același iliescu ion declara pe data de 15 mai 2007, la postul de televiziune „Realitatea TV” „ ... minerii au făcut un act civic.”
Observăm așadar repetițiile acțiunilor lui iliescu ion, ceea ce ne face să ne întrebăm dacă sunt voite sau este bâlbâit ...
Să revenim însă la ce scrie dumnealui pe blog, știu, sunt convins așa cum spuneam și mai sus, că scrie altcineva pentru el: dar dacă Renault și-a pus sigla pe Dacia, răspunde pentru ce iese pe poarta fabricii, nu?
Păi, la fel ar trebui să răspundă și iliescu ion pentru prostiile care ies pe „gura” blogului!
Că pentru celelalte, alea multe cu care a nenorocit toată țara, se pare că a fost iertat:
Dumnezeu să-l ierte, că noi n-avem voie!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu