Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 4 septembrie 2019

Bârfe, bârfe ... dar cu ce scop? (AUDIO)


   În fuga mare, din ziare ...

   Liderii alianței USR-PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș, au explicat că soluția pentru criza guvernamentală este un Guvern de tranziție, care va avea drept scop pregătirea alegerilor anticipate. Barna a precizat că în cazul în care trece moțiunea de cenzură, aceasta va fi soluția pe care o vor propune președintelui Klaus Iohannis și a anunțat că un premier al unui Guvern de tranziție va avea sprijinul USR în Parlament.
Sperăm să nu fie repetată greșeala cu guvernul Cioloș: parlamentul este încă pesedist în esența lui!

   Liderul senatorilor ALDE, Daniel Zamfir, susține că nu înțelege decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a scoate partidul de la guvernare și de a-l duce către o alianță cu Pro România. Zamfir susține că mai mulți lideri ALDE n-au fost consultați privitor la decizie. Mai mult, Zamfir arată că a fost contactat de Viorica Dăncilă, cea care i-a propus să preia șefia Senatului, însă a refuzat oferta.
Deci nu toți s-au săturat?

   năstase adrian, fost prim-ministru, fost pușcăriaș, fost sinucigaș şi fost preşedinte PSD, o sfătuiește pe țața veorica cu privire la mutările necesare pentru obținerea unei noi majorități în Parlament. Năstase susține că PSD poate să redevină un „magnet” pentru parlamentari, în special de la ALDE şi Pro România.
Ce or mai avea de vânzare?

   Începe oficial cursa pentru a doua funcție în statul român. Taberele politice mizează pe „transfugi” pentru a cuceri scaunul lui Călin Popescu Tăriceanu. Noul președinte al Senatului are nevoie de majoritatea voturilor senatorilor, dar nicio grupare nu-și poate impune singură favoritul.
Urmează un exercițiu democratic de năimire a votanților în pregătirea votului de încredere?

   Autoritatea Electorală Permanentă a publicat donațiile primite de marile partide la alegerile europarlamentare.
   La PSD, rovana plumb a fost campioană cu 170.000 de euro și cap de listă al PSD la alegerile europarlamentare, ulterior propusă comisar european din partea României. După rovana plumb, cea mai mare sumă de bani a fost donată de crina chilat, o social-democrată din Maramureș, membru PSD din 2012. Ea a adus partidului aproape 144.000 de euro, dar nu a primit un loc la Bruxelles (!!!). Pe lista sponsorilor se mai regăsesc claudiu manda, natalia intotero și dan nica. Conform listelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă, PSD a avut 21 de sponsori, care au donat partidului, în total, aproape 740.000 de euro!
   La PNL campionul donațiilor a fost Marius Dănuț Minea, un tânăr de 30 ani, consilier județean din Iași care a dat partidului 242.000 de euro și a primit la schimb un loc neeligibil la europarlamentare. Pentru PNL au donat 23 de politicieni care au strâns, împreună, aproximativ 1,5 milioane de euro.
   La PRO România, cele mai mari sume au fost donate de trei membri mai puțin cunoscuți. Aceștia au împrumutat în jur de 300.000 de euro fiecare pentru a-i dona partidului: Anamaria Luca de la filiala Cluj, Geanina Pușcașu, apropiată de Victor Ponta și Cosmin Cristian, unul dintre cei 19 vicepreședinți ai PRO România. Mai puțin darnici au fost numele grele din partid. Corina Crețu şi Augustin Jianu, fost ministru în Guvernul Grindeanu.
   PRO România a strâns, de la 15 politicieni, aproape 1,47 milioane de euro.
   Pentru ALDE cele mai mari sume au fost donate de Andrei Gerea 280.000 de euro, Varujan Vosganian 178.000 de euro, Tudor Ionescu aproape 159.000 de euro. Contribuțiile totale pentru partidul lui Tăriceanu au ajuns la 1,2 milioane de euro.
   USR stă chiar modest, cea mai mare sumă donată a fost a lui Vlad Marius Botoș de la Arad, care a contribuit cu aproape 16.700 de euro, din donații și venituri proprii. Alţi sponsori au fost Cristina Ionela Iurișniți, deputat de Bistrița-Năsăud şi Cristian Ghinea. Donațiile totale pentru USR au ajuns la 44.000 de euro.
   Situația este complet diferită la PLUS, acolo unde 466 de membri au donat între 2 euro și 100 de euro, cu câteva excepții. În total, PLUS a strâns din donațiile lor puțin peste 15.000 de euro.
Așadar ăsta este mercurialul funcțiilor la unele partide? 

   Theodor Paleologu: „Există acest reflex al cetățenilor români de a nu anticipa. Pe de altă parte, promovarea votului în străinătate este efectiv o datorie a Guvernului, pentru că am mai pățit-o în trecut. Dacă din nou ne trezim cu cozi interminabile, cu zeci de mii de români care nu reușesc să voteze, mi se pare că este absolut lamentabil. Acum nu vorbesc doar de PSD şi de guvernul Dăncilă, este absolut lamentabil pentru România faptul că nu este asigurat dreptul românilor de a vota, dreptul constituțional de a vota, prin această proastă pregătire, prin insuficienţa mijloacelor alocate.”
Băiatul ăsta nu a priceput, din păcate, un lucru:
DACĂ TE BAGI ÎN TROACĂ TE MĂNÂNCĂ PORCII!

   Codrin Ștefănescu spune că președintele Klaus Iohannis ar merita dat în judecată pentru „mizeriile spuse despre noi”, dar tot el arată că o plângere ar putea fi tardivă pentru că nu mai există legea care incriminează insulta și calomnia: „Sunt convins că Iohannis ar merita sa fie dat judecatā. Pentru toate aberațiile și mizeriile spuse despre noi. Dar nu mai avem legea aia cu insulta și calomnia. Că am fost tot noi buni și naivi cândva...”
Și BUFONUL REGELUI ar merita niște chestii dar le trecem sub tăcere!

   Dan Barna a spus că partidul pe care îl conduce o să intre la guvernare după alegeri, pentru că în prezent varianta ar fi să simuleze intrarea într-un guvern de strânsură, din care să facă parte şi oamenii lui Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, care în ultimii trei ani au susținut PSD, însă un astfel de guvern nu va putea face nicio reformă: „Nu există acum premisa intrării la guvernare. Intrarea USR la guvernare se va face după ce avem un vot popular. Altfel, avem pur și simplu o negociere de cârdășie cu exact bucățile aruncate de PSD. Or lucrul acesta nu rezolvă nimic.”
Începe să-mi placă cum gândește!

   Țața veorica a dat lecții de bună conduită la Tulcea: „Oamenii au opțiuni politice diferite şi ştim că la noi politicul şi-a pus amprenta foarte tare în ultima perioadă. Este opinia dumnealor. Eu tuturor membrilor de partid, tuturor social-democraților le-am spus că nu este oportun să fluiere, să vorbească urât. Cred că o politică civilizată este o politică care se face pe proiecte, pe respect, pentru că respectul impune respect”
... iar tacâmurile se pun din exterior spre interior, în ordinea folosirii lor ...

   Călin Popescu Tăriceanu a transmis duminică pe Facebook că PSD le oferă parlamentarilor ALDE funcții de miniștri și a scos „la tarabă” și funcția de președinte al Senatului: „Observ de câteva zile o zbatere disperată a d-nei Dăncilă în încercarea de a se salva de la înec. A ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar-doar îi va convinge să i se alăture. Şi, cum n-a reușit, acum a scos pe „tarabă” tot pentru colegii mei, inclusiv funcţia de preşedinte al Senatului, pe care am anunțat că o voi elibera la începutul sesiunii parlamentare de toamnă. A făcut-o chiar fără să-şi consulte colegii de partid care aspiră în mod natural la preluarea acestei demnități importante, în condițiile în care partidul domniei sale are o majoritate. Dragă Viorica, ai grijă, mai ai puțin şi ești gata să ajungi cu „oferta” la mine!
   P.S. Toate aceste demersuri inspirate de consilierii cu care s-a pricopsit în ultima vreme sunt gândite în logica celor care o ghidonează: totul se vinde şi se cumpără!”
Cred că cei doi au avut un divorț urât, cu scandal: acum vine partajul! 

   Deputatul PSD de București Beatrice Tudor, susține că în spatele creșterii pensiilor stă o idee simplă - o țară care nu are recunoștință și care nu manifestă solidaritate cu generațiile anterioare este o țară fără viitor: „'Începând de astăzi, cresc 5 milioane de pensii. Valoarea punctului de pensie crește cu 15%, ajungând la 1.265 de lei, de la 1.100 de lei. Pensiile sunt recalculate, taloanele sunt tipărite, iar de luni se începe plata efectivă a acestora. Acestea sunt informațiile seci. În spatele lor stă o idee simplă, pentru care a trebuit însă să ne luptăm mult: O țară care nu are recunoștință și care nu manifestă solidaritate cu generațiile anterioare este o țară fără viitor. Pentru această idee a trebuit să ne luptăm în Parlament cu Opoziția, care nu voia pensii majorate din interese electorale; cu Președintele Iohannis, despre care am ajuns să cred că nu mai vrea nimic bun pentru România, pur și simplu; cu tot felul de analiști și specialiști în economie care ne spuneau că nu e bine să mărim pensiile, așa cum nu a fost bine să mărim nici salariile, fără să ofere alte motive decât o ură sinceră și pură pentru cei mai săraci decât ei, mai aflați în nevoie, mai lipsiți de șansă.”
Cine este oare acest parlamentar pesede, că nu am auzit până acum de acest nume?

   Consultantul (?!?) politic Cozmin Gușă a afirmat, la Realitatea TV, că statul paralel, care s-a format și consolidat în cele două mandate ale lui Traian Băsescu, a preferat să călărească PSD-ul: „Este limpede pentru oricine care analizează campania că Iohannis, în calitate de protagonist, impune niște teme și într-un mod extrem de frust Viorica Dăncilă le preia. Nu este greu acest lucru pentru că este la guvernare. Practic, cam de trei zile lupta pentru prezidențiale s-a cam polarizat. Auzim foarte puțin de Dan Barna, alegeri complicate la el în partid, niște mitinguri cu câteva zeci sau maximul 200 - 300 de oameni prin județe, petele de culoare de alții și așa mai departe. Dacă au reușit ceva PSD-iștii și Viorica Dăncilă este să polarizeze, ceea ce nu e puțin lucru în pre-campanie”.
Este interesant să te pricepi la toate și totuși la nimic: statul paralel a murit chiar și pentru conducerea pesede dar vorbitorul de rusă încearcă să-l resusciteze!
O mai interesa pe cineva?

   Țața veorica a declarat, duminică, la întrunirea cu pensionarii social-democrați, că în perioada următoarea va repune în funcțiune Institutul social-democrat, pentru a arăta că partidul său este de stânga. De altfel, după ce dragnea liviu a intrat în pușcărie, năstase adrian a spus în repetate rânduri, că este nevoie de reactivarea acestui institut pentru ca PSD să aibă cadre.
Adică a greșit ocnașul numind oamenii după cum l-a tăiat pe el capul? Chiar și pe primul ministru?

   fifor mihai declară lacrimogen că pesede-ul este sub asediu și că ar pleca de la guvernare dar nu au cui lăsa biata țărișoară (Caragiale ar fi gelos): „Vă întreb, oameni buni, pe mâinile cui să dăm țara asta? Unora care spun „ia să plecați voi, noi nici măcar nu venim noi, dar să plecați”. Bine, plecăm mâine, și? „Păi noi nu am prea vrem să intrăm la guvernare, nu prea avem guvern”. Păi și atunci? Cui dăm țara? Nu-i de ajuns că de doi ani și jumătate, aproape trei, guvernăm sub asediu? Nu a fost o zi de liniște, o zi de liniște în care să putem să guvernăm în liniște pentru români, pe un program pe care dumneavoastră l-ați votat”.
Bietul Nenea Iancu, se învârte în mormânt când înțelege ce slab a fost
Cațavencu imaginat de el!

   O parte din șefii filialelor PSD i-au semnalat țaței veorica cum că nu este „entuziasm” în organizații! „O să fie, dacă muncim”, le-a replicat țața.
   „Dacă vreți să mă schimbați, să mă schimbați după alegeri, dar să vă implicați pentru că nu pierd doar eu, pierdem toți că urmează localele”
   „Știu ca nu am cele mai mobilizatoare discursuri, dar sper să fie mai bine”.
Fără cuvinte! 

   Țața veorica s-a lăudat că va merge la Curtea Constituțională pentru a rezolva situația în cazul în care șeful statului va respinge interimarii propuși de PSD: „Am desemnat 5 miniștri din partea PSD, președintele i-a respins. A ieșit ALDE de la guvernare, am desemnat interimar pe portofoliile ALDE, dar nu am primit răspuns. Trebuie să analizăm această situație”.
Necunoașterea legilor te poate pune în situații jenante!

   Ω

   Cam astea-s bârfele la zi: vi se par cu adevărat interesante sau sunt doar o banală umplutură în vederea spălării creierului?
   Eu cred în a doua variantă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu