Faceți căutări pe acest blog

luni, 16 septembrie 2019

pesede-ul, dracnea, ROMÂNIA? (AUDIO)

   După cum am mai spus și în alte ocazii, „responsabilitate înseamnă obligația de a efectua un lucru, de a răspunde sau de a da socoteală de ceva”: simplu, nu?
   Ei bine, în cazul aleșilor, responsabilitatea se transferă de obicei undeva, în neant: nimeni nu răspunde în nici un fel pentru prostiile făcute și, singura situație în care cineva plătește cu adevărat este aceea în care un oficial este prins cu oarece acte de corupție - în ultima vreme DNA-ul a fost inexistent, atât de inexistent încât ne întrebăm dacă chiar mai există!
   Să revenim însă ... dacă un ministru are definită prin lege (115/1999) responsabilitatea pentru actele comise, un parlamentar nu are nici un fel de responsabilitate în ceea ce privește orice declarație politică și nici modul în care votează: să deslușim deci acest lucru ... ministrul ciordache propune ciuntirea legilor justiției astfel încât să poată scăpa un anumit tovarăș de partid de la pușcărie și teoretic poate fi tras la răspundere pentru prostia monumentală făcută dar, același ciordache dar acum parlamentar nu poate fi tras la răspundere pentru că prin votul lui a încercat să pună prin această lege statul român în genunchi! Ciudat, nu?
   Dar în cazul lui slugărel toader, cel care a eliberat aproape 20.000 de violatori, tâlhari și vinovați de agresiuni cu violență, cum facem? Dacă cei care au votat în parlament legile sunt de neatins, slugărel și imbecilii care au ridicat mâna ca proștii în ședințele de guvern aprobând ordonanțele de urgență prin care respectivul slugărel îl slugărea de zor pe același ocnaș dracnea, nu ar trebui trași la răspundere?
   Dar neîndeplinirea programului de guvernare aprobat de parlament, în capul cui se sparge? Pentru că legea spune că guvernul are obligația de a aduce la îndeplinire programul de guvernare așa cum a fost el aprobat de parlament! Aici, în această situație, cum facem? Trebuie să ținem cont că miniștrii răspund PENAL pentru greșelile lor personale de guvernare și în solidar pentru greșelile guvernului chiar dacă nu au participat la ședințele în care au fost hotărâte actele de guvernare imputabile drept greșeli!
   Nu-mi este simpatic guvernul pesede și nici nu mi-a fost, nu am vreun sentiment măcar de compasiune pentru vreunul dintre zecile de miniștri perindați până acum pe la Palatul Victoria, nu îmi sunt așadar simpatici dar nici antipatici prin definiție nu-mi sunt așa că aveți tot dreptul să vă mirați și să vă întrebați de ce sunt atât de pornit și de ce aștept din partea opoziției declarația fermă cum că în cazul în care ajunge la putere îi va trage la răspundere începând de la prim ministru și până la tonții de la tineret și sport! Ei bine, răspunsul este simplu: simpatici sau nu, acești oameni, crezându-se veșnici au încercat 
O LOVITURĂ DE STAT!
   Au încercat și în bună măsură au reușit distrugerea instituțiilor statului în beneficiul unuia sau unora dintre ei, au încercat acapararea totală a statului român în beneficiul unuia sau unora dintre ei, au promovat oameni apropiați lor în beneficiul unuia sau unora dintre ei, au fost la un pas de 
REINTRODUCEREA CULTULUI PERSONALITĂȚII
în beneficiul unuia dintre ei!

   Ω

   Ei bine, atunci când au avut prilejul, s-au repezit asupra statului adică asupra noastră și au rupt din el și din noi hălci întregi materiale sau instituționale, au devalizat insule, și-au atribuit contracte, au distrus oameni și cariere, au destructurat instituții și au înființat altele în propriul lor interes, au promovat apropiați obedienți prin numiri directe în detrimentul oamenilor bine pregătiți veniți prin examen, au îndatorat țara pentru câteva generații și au distrus finanțele publice și, nu în ultimul rând, au creat un înalt nivel de nesiguranță în rândul populației!
AU FĂCUT TOTUL PENTRU dRACNEA DAR S-AU LINS ȘI EI PE DEGETE!
   Pentru toate astea, un simplu om de pe stradă ar plăti din plin!
   Aștept declarația actualei opoziții prin care să ni se și să li se promită tragerea la răspundere:
AU RATAT LOVITURA DE STAT DIN PROSTIE!
ACUM ESTE TIMPUL SĂ RĂSPUNDĂ PENTRU ASTA,
MĂCAR CA UN EXEMPLU PENTRU CINE AR MAI 
ÎNCERCA AȘA CEVA ÎN VIITOR!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu