Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 ianuarie 2021

A treia forță?

   Nebunie sau înțelepciune? Nu își dă nimeni seama ce urmărește încă președintele Trump! Ultimele lui declarații sunt belicoase, arogante și pe placul unei anumite părți a populației USA și nu numai, mai exact, a spus încă președintele Trump – citez din memorie deci nu garantez exactitatea – „cei 75 de milioane de americani care au ales „Make America great again” trebuie să se facă auziți ...”!

   Este foarte interesant că până acum, deși a pierdut evident alegerile, Trump dă dovadă de o încăpățânare care nu are nimic de-a face cu domeniul afacerilor, acela în care a excelat și de unde a venit: ca orice om de afaceri de succes și Donald a Trump a avut nevoie de flexibilitate, de viteză de reacție în hotărâri și mai ales de rapida și perfecta înțelegere a fenomenelor care-l interesează! Așadar, președintele a renunțat la toate aceste caracteristici care i-au adus succesul și cheamă la luptă niște miners or diggers care în mod evident nu pot decât să-i strice imaginea la care a fost permanent foarte atent atât el cât și familia lui? Ce se petrece în spate? De ce face acest joc? Nu cumva președintele, care știa de mult că va pierde alegerile nu vrea să minimizeze daunele ci chiar caută să obțină profit? Acest lucru ar fi posibil nu prin alierea cu QAnon ci folosirea lor prin transmiterea de mesaje ambigue, nu este nevoie de îndemnuri la luptă ci doar de detonarea încărcătirilor pe care democrații și ceilalți neoliberali le-au amorsat deja prin politica lor neo-marxistă a dublei măsuri: vă amintesc aici numai faptul că dacă presupușii susținători ai lui Trump au făcut în WDC ceea ce am văzut cu toții, nimeni nu-și mai amintește la ce rezultate au ajuns tifosi-i democraților atunci când au demolat statui și au prădat magazine!

   În concluzie, ce vrea Trump?

   Dacă face ce face numai din vanitate, este un nebun care merită o soartă pe măsură, adică trebuie obligatoriu tras la răspundere pentru haos, etc, etc!

   Dacă însă ceea ce face este un act bine calculat, dacă încearcă să coaguleze politic nemulțumiții de politica democrată – și nu sunt puțini, s-a văzut la vot! – atunci este posibil să asistăm la nașterea unei noi forțe politice în lumea americană, forță mai apropiată în gândire și exprimare de America tradițională! Întâmplarea s-a mai petrecut asemănător în UK, acolo unde partidul liberal a dispărut lăsând loc laburiștilor ...

  

   În concluzie, este Donald Trump nebun sau calculat? Vom vedea în viitorul apropiat, mai ales că „America great again” promisă de el este conservatoare și nu are legătură cu statul neo-marxist spre care se îndreaptă Uniunea sub conducerea lui Biden sau Pelosi! Ce va fi? Să așteptăm și vom vedea ...

   Așa gândește un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu