12+12+11
adică 35 de luni!Acum, 63.000.000 împărțit la numărul de luni ... adică
63.000.000 : 35
egal 1.800.000Să continuăm, ca să ne fie clar:
1.800.000 X 12
ar face 21.600.000.
Ne-am lămurit până aici?
Nu?
Hai că este simplu ... dacă furi 63 de milioane de €, faci pușcărie 35 de luni, spui clar că n-ai de gând să dai nimic înapoi din prejudiciul adus statului, ești eliberat și constați că fiecare an de pușcărie spală fix 21 de milioane și șase sute de mii de €!
Mie mi se pare că merită și, ca să fiu sincer, cred că mulți ar fi dispuși să facă măcar o lună două, dacă nu mai mult de pușcărie!
Pentru cine chiar nu este la curent, știrea seacă este că voiculescu dan, unul dintre cei mai mari rechini ai afacerilor românești, a fost eliberat după 35 de luni de pușcărie, deși a spus că nu va da nimic înapoi din ce a furat!
„Condamnatul nu îndeplineşte condiţiile pentru liberarea condiţionată. A câştigat 57 de zile din muncă şi 330 de zile din elaborarea de lucrări ştiinţifice. Este o disprortie vădită între ele. Comportamentul acestuia rezultă şi din concluziile comisiei din penitenciar, care a arătat că nu îndeplineşte condiţiile şi că scopul pedepsei nu a fost atins. În motivarea sentinţei Judecătoriei Sector 5 (care a decis liberarea condiţionată n.red.) nu s-a făcut nicio referire la concluziile comisiei din penitenciar. Instanţa nu şi-a motivat înlăturarea concluziei comisiei din penitenciar care a dat aviz negativ în ceea ce priveşte liberarea condiţionată”, a arătat procurorul DNA, care a continuat şi a arătat că în timpul detenţiei Dan Voiculescu nu a avut „un comportament merituos, ci unul normal”. „Condamnatul nu a achitat prejudiciul şi nici măcar cheltuielile judiciare către stat”, a arătat procurorul.
În replică, avocatul acestuia a arătat că această contestaţie a DNA este nefondată.
„Nu e posibilă o hotărâre de condamnare după o decizie de achitare. Nu comisia din penitenciar observă comportamentul condamnatului, ci subofiţerii din penitenciar. (…) Comportamentul acuzatului rezultă din caracterizările de la dosar întocmite de supraveghetori. A fost recompensat de 12 ori. Asta e o dovadă de îndreptare. A menţinut relaţii neconflictuale cu ceilalţi condamnaţi. A câştigat 1800 de credite şi a fost selectat pentru a face curăţenia interioară. A participat la programul de pregătire pentru libertate”, a arătat apărătorul lui Voiculescu.
Cu privire la neplata prejudicului, avocatul a susţinut că este vina ANAF că nu a reuşit în trei ani să vândă doar o singură proprietate dintre cele puse sub sechestru de judecătorul care l-a condamnat definitiv pe Voiculescu.
„El are toată averea sechestrată. Nu are un leu disponibil, cu excepţia pensiei. ANAF nu a pus nici azi în executare decizia de condamnare. Dacă le valorifica poate se acoperea prejudiciul. Statul o are la dispoziţie dar nu o face. Dan Voiculescu e un om de 71 de ani pe care detenţia îl chinuie. Are şi o serie de probleme medicale pentru care va rog să păstrăm confidenţialitatea. Cert este că nu s-a însănătoşit” a arătat avocatul lui voiculescu.
Cu toate astea, iată că fără sau cu ordonanța 13 pesedeul se ține de cuvânt și-și eliberează oamenii: coana justiția nu mai este de multă vreme legată la ochi, iar acum, rămânerea doamnei Kovesi la DNA pare inutilă - exact cum făcea miliția de pe vremuri, când hoțul prins cu mâna în buzunar chiar de păgubaș, era scos pe ușa din spate înainte de a fi terminată declarația acestuia, la fel și cu hoții mari de astăzi!Cine urmează? Tender sau altul?
Dezamăgitor comportament are sistemul de justiție românesc, acesta încetând de facto să mai fie una dintre puterile statului, transformându-se într-un instrument al statului, adică al celor ce-l conduc!
Ω
Dar mencinipoposki ăla cu nume imposibil de pronunțat și reținut, ăla care l-a ajutat pe voiculescu la ciordeala ICA, n-a scris nici o „lucrare științifică”?
El de ce mai este în pușcărie?
Pentru că suntem egali în fața legii, nu-i așa?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu