S-o luăm dar pe îndelete ...
Se plătește gradul? Se!
Se plătește funcția? Se!
Se plătește norma de hrană? Se!
Se dau bani de haine? Se!
Se acordă salariu de merit? Se!
Se muncește mai puțin (ca timp) decât în civilie? Se!
Bani de hârtie igienică se dau? Nu știm, dar nu ne-ar mira! Și la nașterea unui copil, și la nunta unui nepot și la înmormântarea
unei mătuși ...
Așadar, dacă toți apeviștii (cine a făcut armata știe că este acronimul lui „Armată Pe Viață”) se bucură de asemenea privilegii, de ce este țara asta plină de borfași?
De ce cad avioane?
De ce dispar păduri?
De ce traficul este un haos?
Strict militar vorbind, armata română de aproape 400.000 de oameni din anii `80 și `90 a fost redusă dramatic la nici un sfert (73.000 oficial) de noua gândire militară a statului român: se aștepta o mai bună înzestrare, o mai bună instruire și, în final, o componentă militară viguroasă (73.000 activi 80.000 rezerviști) și profesionistă! Ce s-a obținut? O masă de militari angajați despre care nu știm mare lucru și o grămadă de generali! Se pare că, după `90, circa 1700 de ofițeri au fost avansați la gradul de general: spun se pare, pentru că SRI nu comunică asemenea date, o lasă pe Anaconda să se dea singură`n stambă și`n vileag (asemănarea fizică cu udrea elena nu pare întâmplătoare)!
Ce fac acești generali?
Ce salarii înghit acești generali?
Ce anume îi recomandă pentru gradul acesta?
Câți sunt promovați politic (iliescu dumitru este doar un exemplu)?
Câți dintre ei sunt niște oprea gabriel dar mai puțin vizibili?
Ce afaceri învârt domnii generali?
Ce cumpără de la firmele cumnaților lor acești generali pentru structurile pe care le conduc?
Astea sunt întrebările de la care ar trebui pornită discuția noastră, abia apoi trebuie să trecem la pensii, pentru că, într-adevăr unii merită pensii speciale, dar aceștia trebuie să fie cei răniți ÎN LUPTĂ, sau cu ACTIVITĂȚI ÎN TEATRE DE RĂZBOI, sau cu MISIUNI EXTREM DE DIFICILE ÎNDEPLINITE! Nu sunt nebun să mă opun pensiei speciale acordate unui OM care a luptat în Afganistan și a mai fost și rănit! La fel cum consider normal ca urmașii unui militar mort în misiune să beneficieze de „cea mai” pensie de urmaș cu putință!
Dar să umpli de bani niște numărători de izmene și bocanci sau niște plimbători de hârtii mi se pare absurd și hoțesc!
Am înțeles că suntem țara cu cel mai mare număr de ofițeri promovați la rangul de general PE TIMP DE PACE din lume! Nu știu dacă este adevărat zvonul, dar nu m-ar mira să ajungem ca unele țări sud americane sau africane care aveau mai mulți generali și colonei decât soldați!
Apoi, trebuie să discutăm și care-i nivelul de pregătire al acestor personaje, pentru că dacă un agent de circulație scrie un proces verbal ilizibil și pentru el, nu mă aștept ca superiorul lui, care pe vremuri a scris și el procese verbale, să fie mai răsărit! Poate verificăm și de unde au apărut toate despletitele cu unghii de peste doi centimetri ce se intitulează „purtătoare de cuvânt”!
Poate ne lămurim și ce afaceri învârtea un ciocan vorbitor cu clanurile țigănești de până și poliția română a simțit nevoia să-l îndepărteze!
Sunt multe de aflat de la și despre oamenii în uniformă, sunt multe curiozități care ne fac curioși, sunt mult prea multe vile cu epoleți și afaceri de acordare a protecției sub pomposul nume de firme de pază! Poate aflăm și cum de a fugit ghiță și de unde a știut sigur popoviciu că va fi condamnat ... și mult prea multe pentru a fi înșirate aici și acum!
Ω
În concluzie, discuția trebuie să înceapă de la necesitățile REALE ale României în ceea ce privește structurile cu regim militar sau militarizat; trebuie continuat cu organigrama lor strictă; vine la rând calitatea angajaților; vedem apoi sarcinile pe care le au de îndeplinit și sfârșim prin a-i pensiona la termen (ca și pe civili) cu o pensie care să respecte principiul civil al contribuției la fondul național de pensii (cine vrea mai mult, poate depune la bancă)!
Dacă statul va considera că pentru o lună petrecută pe un front oarecare un militar merită un spor de 1% la pensie, noi suntem de acord; dacă statul consideră că pentru o rană procentul se dublează, iarăși suntem de acord:
DAR NU PENTRU TOȚI GUȘAȚII D`ALDE
oprea!
SUNT DE ACORD CU PENSIILE SPECIALE, DAR ÎN CADRUL PREVĂZUT DE LEGE ȘI CUI MERITĂ CONFORM LEGII!
Am crezut că „civilizarea” ministerelor și miniștrilor va duce la dispariția situațiilor absurde din lumea cazonă, dar se pare că m-am înșelat!O ultimă întrebare mai am: poliția română este o instituție demilitarizată: de ce este amestecată o instituție (presupus) civilă în ciorba pensiilor militare?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu