Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 octombrie 2014

Să batem câmpii ...


   Ce merită de fapt reținut?
   Și ce nu?

 

   Am ascultat mai multe declarații care m-au uluit, drept care vi le împărtășesc și dumneavoastră, în speranța că nu am început eu să aud voci!
   Așadar, de sus în jos!  

   Încă șeful statului, Traian Băsescu adică, iese la Cotroceni în poartă și se ceartă cu toată lumea! Ieri, s-a certat ca de obicei cu Victor Ponta, dar și cu Lukoil: dacă drăgălășeniile dintre cei doi au devenit de-a dreptul plicticoase, trasul Lukoil-ului de urechi, este ceva nou!
   Nou și, putem spune, ceva ce nu ne-a picat bine!
   Deloc!
   De ce președintele republicii trebuie să se certe cu o firmă?
   De ce președintele republicii folosește asemenea ton și expresii de mahala?
   De ce președintele republicii îl acuză pe primul ministru că se amestecă în treburile justiției, când și domnia sa face același lucru, dar în sens invers, cerându-le procurorilor „să-i ardă” pe rușii de la Lukoil?
   De ce președintele republicii se poartă ca o țață?
   Toate ca toate, s-or petrece prin spate lucruri de care nu avem habar, s-o simți vreo presiune pe România, o fi ceva ce noi nu știm, dar ca un om aflat în cea mai înaltă funcție în stat să vorbească așa ... Același Traian Băsescu, amenință din nou „baronii” PSD, aruncă vorbe, aruncă cifre, se ia de ministerul culturii și se bagă unde nu-i fierbe oala, știind că mai are puțin până ce va deveni doar un bunic nostalgic care va avea de ales între lungi plimbări în parc și mușcatul din măr: dar pe noi, treaba asta, cu ce ne ajută?  

   Încă primul ministru Victor Ponta, are grijă să se porcăiască cu încă președintele, are grijă să ne spună în fiecare clipă că nici el nu este mai bine educat decât prezidentul și, nu uită să traseze sarcini justiției, ministerului culturii, în general, oricui mai are timp și chef să-l asculte! Că tot calcă-n străchini, nu mai este o surpriză pentru nimeni! Că se tot laudă cu asta, din nou nu ne mai miră! Dar să se plângă de intervențiile altuia când el este campion la asta, chiar ne lasă fără replică! 

   Monica Macovei, fost ministru și actualmente candidat la președinție, în stilu-i cam frust cu care deja ne-a obișnuit, iese la atac declarând pe propria pagină de facebook:
   „Ponta fuge de dezbateri, dar atacă prin interpuși. Sunt deschisă să am o dezbatere cu el la orice televiziune dorește. L-am provocat pe Victor Ponta la o dezbatere publică despre direcția și viitorul României încă din 22 august 2014.
   Ponta a avut nevoie de o lună și jumătate ca să răspundă cu propria propunere: o singură dezbatere înainte de primul tur de scrutin cu toți cei 14 candidați.
   Evident, o întâlnire între 14 candidați nu poate duce la o dezbatere, ci la circ.”
   Și continuă:
   „ ... marioneta lui Ponta, Tăriceanu, a adoptat aceeași tactică: a fugit de mine; a avut o oportunitate sa se prezinte într-o dezbatere la TVR cu un contracandidat și a refuzat să participe”.
   Așadar, lupta se încinge și nu doar Monica Macovei înțelege că inundația de candidați urmărește numai și numai diluarea numărului de voturi pentru contracandidații PSD! 

   Ex consilierul Sebastian Lăzăroiu, devenit peste noapte o autoritate morală și politică, face la adresa lui Victor Ponta niște declarații pe care ni le putem permite numai noi, cetățenii, dar niciodată în public, făcând de fapt o campanie electorală de prost gust unuia dintre candidați:
   "Să reluăm puţin filmul cu Lukoil, ca să înţelegeţi până unde merge nemernicia, laşitatea şi populismul politicienilor" ...
   1. Parchetul General anunţa o evaziune de 200 de milioane de euro la Lukoil şi punerea sub sechestru a conturilor şi bunurilor.
   2. Ambasadorul rus protestează.
   3. Victor Ponta le spune procurorilor să ridice sechestrul, pentru că rămân 3500 de angajaţi fără salarii.
   4. Iohannis şi ceilalţi curajoşi din politică tac mâlc. De ce? Păi, pentru că Ponta a băgat o "populistă de-a lui" cu angajaţi şi salarii şi mai bine stai cu capul la cutie.
   5. Macovei e singura care reacţionează dur.
   6. Procurorii ridică sechestrul parţial.
   7. Lukoil anunţă că închide rafinăria şi concediază 3500 de angajaţi, dacă nu se înţeleg cu procurorii (adică Ponta a şutat, ei au preluat din volé).
   8. Macovei reacţionează iar dur la şantajul ruşilor.
   9. Niţu, după ce a cedat presiunilor lui Ponta, iese şi se plânge că ruşii de la Lukoil şantajează procurorii. (Corect e: Ponta a încurajat Lukoil să facă presiuni asupra procurorilor).”
   După ce domnul Lăzăroiu înfierează totul „cu mânie proletară”, adică așa cum a văzut că se poartă persoanele de la cel mai înalt nivel din România modernă, trece de la dare de seamă la ...   
   "Concluzie - dacă Ponta ajunge preşedinte şi se răţoieşte un pic Putin la el, a doua zi declară România republică sovietică. Aşa că PSD poate să-şi schimbe sloganul de campanie: Mândri că suntem români într-o gubernie rusească"!
   Și pentru că se teme că suntem grei de cap și n-am priceput, domnia sa ex consilierul, ne dă propria variantă de răspuns, mură-n gură:
   "Aţi văzut atitudine de Preşedinte al României în faţa şantajului rusesc. Aţi văzut zilele astea aceeaşi atitudine la Monica Macovei şi o atitudine diametral opusă la Victor Ponta, care a pactizat cu ruşii în primele două ore. Care din cei doi merită să fie Preşedinte al României?"
   De fapt, am văzut numai și numai atitudini lipsite de diplomație și de bun simț și de vedere în viitor! Dar nu-i spuneți asta domnului Lăzăroiu, că cine știe ce mai iese!

   Pentru că nu mă văd capabil să răspund la întrebările domnului Lăzăroiu, fac un pas către - poate - singura știre cu adevărat importantă în haznaua asta politică, singura știre care merită să ne intereseze: deputatul

IOAN MUNTEAN

a propus modificarea codului rutier, astfel încât să nu poată participa la examenul de conducere persoanele care nu au absolvit măcar 8 clase! 
   Ei bine, da: asta este o știre interesantă, despre o modificare a legislației în binele nostru al tuturor, propusă de un om care se pare că se gândește și la altceva decât alegerile prezidențiale!
   Între acest aproape anonim deputat și tot ce am înșirat până acum, parcă l-aș alege pe el, pe deputat!
 
   Ω

   Chiar și fără înjurături!
   Dumneavoastră?

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu