Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 aprilie 2016

N-ați-o frântă, că ți-am dres-o!

   Cui a folosit?


   Cu câțiva ani în urmă, a fost în România un scandal generat de „munca degradantă din gimnastică”! S-au spus atunci multe, s-au vărsat găleți întregi de lături, Belu și Bitang au fost îndepărtați de la lot și înlocuiți cu nefericitul de F ... cam fără minte (dar nu vreau să-i pronunț numele), ba chiar s-a spus (de către un ziarist sportiv priceput la toate, inclusiv la economie!) cum că în România gimnastică se face numai și numai pentru că unor hodorogi libidinoși le curg balele privind între picioarele unor biete copile: îmi amintesc foarte bine, îmi amintesc pentru că atunci am întrebat dacă face cineva sport fiind obligat sau de bună voie!
   Tot atunci am dat exemplu economia românească, vândută de diverse guverne pe nimic (vezi privatizarea pe un $), prilej cu care occidentul care sper că a plătit bine un dobitoc ce a declarat că
 „economia românească este un morman de fiare vechi”
a profitat și a scăpat de o concurență cel puțin incomodă: exemple sunt multe iar numărul de paznici angajați cu salariul minim pe țară a explodat în timp ce cel al specialiștilor și tehnicienilor a scăzut dramatic.

   În sfârșit, cei plătiți pentru a distruge și-au făcut numărul cu spume la gură, concetățenii mei s-au făcut a-i înțelege mimând o (falsă) înțelepciune de tip european, iar cei care au scăpat printre degete niște firfirici și-au atins scopul și și-au văzut interesul:
gimnastica românească, școala care a stabilit standarde în sportul mondial, a dispărut fiind devansată de Australia și de alte „puteri” mondiale ale acestui sport!
   Felicitări!
   Sistemul a funcționat din nou, bazat tot pe oameni din interior, oameni interesați și cumpărați ori suficient de imbecili să nu vadă dincolo de vârful organului cu care probabil gândesc!

   Ω

   S-a mai încheiat un capitol frumos, mai avem ceva de povestit nepoților, s-a mai dus ceva în trecut alături de handbal, de atletism, de IMGB, de OLTCHIM și de atâtea altele!
   Felicitări demolatorilor de atunci: așteptăm noile articole, alea în care să deplângă starea gimnasticii!
   MĂCAR OR FI CÂȘTIGAT SUFICIENT?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu