Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 martie 2013

Entr'acte - Dor lungimile de undă ?

  Roșu , galben , alb , verde și albastru

   Ce sînt , ce înseamnă cuvintele de mai sus ?
   Da , corect , denumirea comună a unor lungimi de undă , popular numite și culori ! 
   Că ele , culorile , pot fi la modă sau nu , reprezintă o problemă trecătoare ca și moda : dar să faci RĂU în mod voit unui om , de fapt unui copil , din cauza simbolisticii reprezentate de culori , se apropie deja de absurd !
   Nu poate fi altfel numită reacția CETĂȚENILOR ROMÂNI ce frecventează liceul «Korosi Csoma Sandor» (dacă am ortografiat greșit numele instituției respective rog să fiu iertat) din județul ROMÂNESC Covasna , fie ei elevi ori cadre didactice !
   Trecem peste faptul că n-am auzit ca elevi de etnie turcă să amenințe un coleg german (din orice localitate germană) pentru că acesta poartă roșu - galben - negru ; nici de magrebieni sau corsicani supărați pe roșu - alb - albastru ! Dumneavoastră vă sînt cunoscute asemenea cazuri ? Dacă da , vă rog insistent să mi le aduceți și mie la cunoștință !
   Așadar , niște elevi ROMÂNI , dintr-un liceu ROMÂNESC , dintr-o localitate ROMÂNEASCĂ , au îndrăznit să poarte insemnele naționale ale României : este cam multă obrăznicie din partea lor , într-adevăr , însă , ce să faci , sînt doar niște copii fără minte !
   Însă , niște cetățeni ROMÂNI , elevi sau angajați într-un liceu ROMÂNESC , dintr-o localitate ROMÂNEASCĂ , au considerat că au dreptul , obligația , responsabilitatea de a face educație acestor obraznici incurabili care sînt elevii ROMÂNI : și au facut-o ; fiecare cum i-a fost la îndemînă !
   Unii , au fost viteji nevoie mare și , sub masca anonimatului au amenințat că fac și dreg !
   Alții , mai maturi , au explicat că bieții anonimi s-au simțit lezați în SIMȚĂMINTELE LOR PATRIOTICO-ESTETICE de purtarea GOLĂNEASCĂ a celor trei culori , ba chiar profund jigniți - probabil că le-au dat lacrimile de supărare - și , din nou cu mult curaj , au amenințat cu scăderea notei la purtare , cu ... și cu ... și cu !
   Acușica vine partea nostimă din toată tristețea asta bacoviană : cine credeți domniile voastre , cinstite giupînese și înalți boieri , că a început anchetarea cazului ? Hai că nu știți (sau să zicem că nu știți) !
   Păi , cazul va fi anchetat de ROMÂNCA Keresztely Irma  (Șef al Inspectoratului Școlar Județean Covasna) !
   În ruptul capului nu credem că ancheta va decurge corect și că adevărații vinovați vor plăti !
   Nu credem !
   Nu credem și pace !
   În mod sigur doamna Șef al Inspectoratului Școlar Județean Covasna o va favoriza pe eleva ce a jignit o lume întreagă folosind unul dintre simbolurile naționale în propria țară !
   Și , la fel de sigur , va înfiera cu mînie proletară acțiunile bieților elevi și profesori de etnie (?) maghiară ce lucrează și învață într-o școală ROMÂNEASCĂ , școală la a carei funcționare contribuim financiar și eu și dumnevoastră , cititorii !

   Așadar , pe cine și ce să mai crezi ?
   Au sfidat opincarii ăia mici de a - IX - a o lume întragă ? Pare-se că da !
   Au procedat bine , obrazele subțiri covăsnene dîndu-le țiganilor una peste bot ? Iarăși da !
   Ar merita miticii ăștia balcanici cîte un șut în .... și să se ducă la ... (și aici lăsăm limba maghiară să completeze , pentru că din cîte știm este foarte bogată în înjurături) ? Bineînțeles !
   Ar trebui să ne purtăm civilizat ? NEM , NEM , NEM !
   Ar trebui să devenim și în fapt cetățeni ROMÂNI ?   NEM , NEM , NEM !
   Sîntem noi mai ai dracului decît toată lumea ? IGEN ! IGEN ! IGEN !

   Așa să știți și basta !

  Ω

   V-ați întrebat vreodată , sincer , de ce se întîmplă așa ceva în România și nu în altă parte a lumii ?
   Dacă da , aveți un răspuns ?
   Dacă nu , v-ați gîndit să-i întrebați pe nemernicii care ne-au condus și încă o mai fac , dacă a fost bună ciosvîrta pe care au ronțăit-o cît au fost la guvernare numai și numai datorită sprijinului UDMR ?
   Și dacă acum le priește scandalul ăsta generat de peste 20 de ani de șantaj acceptat din dorința unei ... bucăți mai gustoase ?

   NOTĂ : nu sîntem de acord cu incendierea drapelului Republicii Ungare în timpul unui meci de fotbal jucat la Cluj !
   Sperăm ca autoritățile să găsească vinovații , iar aceștia să fie pedepsiți conform legii !

  Erată : se va citi mai sus "ȘI ACEȘTIA să fie pedepsiți conform legii" !


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu