Faceți căutări pe acest blog

luni, 25 martie 2013

Entr'acte - În ordinea importanței sau a celor 3 S ?


   "Legea celor 3 S

   Pentru a vinde fără probleme o publicație , trebuie să dai cumpărătorului subiecte care să-l intereseze în permanență ; aceste subiecte sînt cele ce respectă Legea celor 3 S :

SEX , SPORT , SCANDAL !"

   Rupert Murdoch

   Nu credeam a avea prilejul să revenim cu problemele posturilor TV românești atît de curînd , dar nu ne dau pace !
   În condițiile în care piața aceasta , ca și cea a publicațiilor periodice este practic nelegiferată (sau numai pe hîrtie) , au libertatea de a ne îndobitoci definitiv cu închinăciunile în fața zeiței audiență (profit) !
   Iată foarte pe scurt , extrem de pe scurt , ultimul exemplu de aplicare a legii mai sus citate , în folosul de moment al veniturilor postului și în detrimentul educației unei populații aflate la limita de jos a .... a știm noi ce !
   Așadar , duminică 24 martie 2013 , la ora 18:59 începe programul știrilor de seară la pro TV :
- primul subiect , prezentat pe larg , pe lung și pe adînc , durează pînă la 19:07 și tratează o problemă de interes atît național cît și internațional - în județul Dîmbovița , un subofițer de poliție , divorțat de prima-i soție pentru că era în mare amor cu o jună din zonă , a găsit cu cale să iasă din anonimat împușcîndu-și iubita și apoi sinucigîndu-se ! Ei da , asta știre ! Știre adevărată ! Nu negăm că este o tragedie , este , dar pentru familiile implicate , pentru noi poate fi cel mult un fapt divers ! Dar nu , pro TV găsește cu cale să ne dea știrea într-un montaj video , povestită din studio de o muuuult prea blondă prezentatoare pe care încă n-au dresat-o cînd trebuie să zîmbească și cînd să plîngă și într-o transmisiune extraordinară de la fața locului (prilej cu care am aflat chestii tari de tot , inclusiv că ucisa împușcată n-ar fi prea moartă - încă - și că este ... țigancă (chiar conta ?) !
- al doilea subiect , ne-a relatat în același sistem al triplei tîmpiri , despre iarna neobișnuită din Moldova și despre nămeții cît casa : aceeași poveste , mașini ÎNĂMOLITE ce la vară vor fi înzăpezite , etc , etc .
- al treilea subiect , a început la 19:10 ! Acum deja ăla micu' urlă că s-a plictisit , domnul și stăpînul se întreabă cît o fi scorul dincolo , gospodina a plecat să pună de mîncare , adică programul normal al celor mai multe familii românești ! Da , dar ce tratează acest al treilea subiect ? Nimic interesant , doar o recunoaștere indirectă făcută de
privind încălcarea unor obligații constituționale legate de ... fișa postului de cap al trebilor !
   Și totul legat de congresul (încă) principalului partid de opoziție și de alegerea noului său șef !
   Și pentru că o știre , care ar arăta în mod clar , evident și total lipsit de orice urmă de echivoc , că persoana care are ca principală îndatorire în statul român ECHIDISTANȚA politică este nu doar simpatizantă , ci chiar susținătoare a unui curent și a unui personaj politic (altfel discutabil) , îmbrăcăm chiar și această bombă în hainele 3 S și , o prezentăm tot ca pe o bîrfă : nu contează platformele politice ale candidaților , discursurile lor , lupta de idei dintre ei , nuanțele ideologice ce-i separă , nuuu , contează o acuzație de numărătoare greșită , de eventuală fraudă , etc , etc !
   Restul este , din nou , nu tăcere ci muțenie , căci asemenea ordine și prezentare a știrilor , te lasă mut !
   
   Să ne întrebăm din nou ce face CNA-ul ?
   Să ne mirăm că petiția de pe internet a căzut deja în derizoriu ?
   Să ne mirăm că la chioșcurile de ziare se vînd publicații cu coperte care în occident le-ar trimite pe un anumit raft , ferite de ochii minorilor ?

  Ω

   Sau să ne întrebăm , pentru a cîta oară nici nu mai știm , de ce plătim niște persoane puse să ne servească atunci cînd acestea n-o fac ?

  Și nu rezist să nu întreb : CNA-ul are nevoie de un SUPER CNA ?
 
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu