Faceți căutări pe acest blog

marți, 5 martie 2013

Intrăm în Schengen cu frații Montgolfier ?

  La sfîrșit de săptămînă ... tot din Franța săraca !

   La sfîrșit de săptămînă , am avut parte de cîteva întîmplări , unele mai bune , altele mai bunicele : de exemplu , este dată ca sigură întoarcerea lui O'Sullivan în circuitul mondial , este dată ca sigură NEintrarea României în spațiul Schengen , Chelsea este dată ca victimă sigură în fața Stelei (cîte curse or fi garantate pentru ulciorul ăsata?) , este dat ca sigur talentul românilor , etc , etc !
   Să le luam încet , pe rînd , am zice chiar agale !
   Deci (cum ar spune majoritatea știriștilor) , faptele au fost cam așa ...
- la românii sînt talentoși , l-am revăzut cu mare plăcere pe cel mai prost magician - poate vă amintiți că am scris cu entuziasm despre demnul Iosefini junior , iar acum a demonstrat din nou că este bun (chiar dacă trucurile nu sînt printre cele mai tari , omul te face să te simți bine , lucru pe care îl așteptăm cu toții de la un asemenea spectacol) ; o singură nelămurire am avea și anume , ce mama dr....ui este ăla un MENTALIST ? Că nu pare adept al mentalismului !
- Ronnie se întoarce , este o știre veche de o săptămănă deja , deci nu prea mai este știre , însă după ce am văzut ce finală de ... vis am avut în China , ne temem că dacă e în formă , omoară de tot jocul ; oricum , paragraful ăsta îi interesează doar pe prea puțini , așa că trecem mai departe !
- buna noastră prietenă Germania , declară ferm și logic , prin vocea ministrului de interne , că Ro și Bg rămîn doar niște prescurtări și că n-au nici o șansă de a fi acceptate în spațiul Schengen ! Pînă aici , nimic nou sub soare , orice om cu bun simț se aștepta ca ștafeta olandeză să fie preluată de altcineva , ca lalelele moarte în TIR-uri să fie plătite , ca plecarea Nokia să fie totuși decontată într-un fel , ca scandalul politic din vara trecută să fie perceput corect de stăpînii occidentali (neîncredere și nesiguranță) , că orientarea masei mari a votanților români către stînga roz pe cale de a deveni roșie (ca sîngele am putea spune) va crea nemulțumiri celor cu banii , etc , etc ! Pentru orice om cu bun simț era clar , pentru autointitulații noștri oameni politici însă NU ! Ei s-au înmulțit , s-au gîndit să federalizeze România , să creeze după baroni locali duci regionali și să se umfle cît mai tare - în conturi dar și în guși ! Și atunci vrem în lumea civilizată ? Poate cînd o zbura porcul !
- cînd o zbura porcul ? Dar asta este o idee de acces in Schengen ! Și a și fost aplicată ! Duminică trei martie 2013 , în parcul lui Piedone (sectorul 4 , București) , s-a desfășurat un eveniment de-a dreptul spectaculos : au fost lansate sute - ori poate mii - de mici baloane cu aer cald ! Obiceiul , provenit din Asia - unde are însă o conotație religiosă legată în multe locuri de cultul morților - este spectaculos și n-am auzit să se mai fi petrecut altundeva în Europa : și duminică seara a fost spectaculos cu tot frigul pătrunzător :

În pregătire

Se înalță

Se grupează

Deasupra Bucureștiului









Fotografiile nu sînt poate (ce poate , sigur) cele mai bune , dar vă puteți face o idee !


   Cam așa s-au petrecut lucrurile și , dacă lăsăm deoparte elementele de chiciologie și de neam prostie ce însoțesc inexorabil orice manifestare publică sau privată din România modernă , putem spune că a fost chiar o seară reușită ! Concluzia noastră este că în așa fel putem intra în Schengen fără nici un control , rîzînd de sus în nasul Germaniei , Franței sau Olandei !
   Este ?
   Este ! 

  Ω

  Doar un lucru nu ne-a plăcut : după cum bătea vîntul , baloanele cu aer cald - botezate lampioane - nu se îndreptau spre vest ci către ... est !
  Dacă mai știm noi punctele cardinale - și zău că le mai știm !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu