Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 martie 2013

Entr'acte - Baba care … ce ?


   Prostu' dacă nu-i fudul ...

 

   Am revenit la Metropolis plini de speranţe : experienţele anterioare ne îndreptăţeau la aşa ceva !
   Cruntă dezamăgire : cruntă din toate punctele de vedere !

   O piesă ternă , anostă , ce pare şi ciudat tradusă dar şi prost adaptată , este jucată şi regizată în cel mai amatoristic şi şuşanistic mod cu putinţă ! Dezamăgitor rezultat !
   Atunci cînd vrei să faci filsofie în piaţă sau pe bancă ( doar de dragul de a părea mai deştept în faţa unor analfabeţi ) , obţii acelaşi rezultat : o înşiruire de vorbe fără rost , nişte situaţii ciudate şi ciudat soluţionate !

   Textul slab , ce nu s-a hotărît încă dacă se doreşte o analiză în cheie tragică a batrîneţii şi singurătăţii ori o tratare bulevardieră a senilităţii obligatorii ( ?!? ) la o vîrstă înaintată , nu este deloc ajutat de jocul îngrozitor de banal al unei trupe plictisite şi prăfuite , trupă ce a venit la slujbă ca să cîştige un ban , nicidecum să facă ARTĂ !
   La total general , un spectacol slab , gîndit şi jucat pentru spectatorul de tip nou , cel care aruncă o privire fugară scenei doar în timp ce smartfonul încarcă o aplicaţie : dovada vie a nivelului scăzut al spectacolului şi spectatorilor pe care îi atrage acest tip de miere , este tipul de discurs/limbaj/situaţie/glumă ce desmorţeşte sala şi amuză ! Rugăm toată echipa să fie atentă la aceste momente : sala reacţionează numai şi numai la trivialităţi , la vorbe cu dublu sens , cu conotaţii sexuale !
   Am sperat că ARTA numită teatru , încearcă să educe oamenii dispuşi să-şi piardă două trei ore din viaţă la un spectacol , însă ne-am înşelat : în vreme ce profesioniştii adevăraţi îşi fac în continuare datoria cu săli pline , ceilalţi se prostituează pe scenă , coborînd la nivelul colţului străzii mahalalei celei mai sordide !
   De altfel , chiar numele sub care joacă această încropeală , a fost găsit şi ales tocmai pentru a atrage acest tip de spectatori : spectatori de altceva nu de teatru , oameni de tribună şi de seminţe nu de sală de teatru , personaje tragice în marea comedie a trăirii unei vieţi pentru care nici părinţii , nici şcoala şi nici societatea nu i-a pregătit , evident , deloc !

   Dacă totuşi doriţi o porţie de vulgaritate scenică , nu ieşiţi din media privitorilor acestei glume proaste : blugi , cămaşă , “ plovăr “ , adidaşi şi , hai să ne dăm mari că am fost la teatru , parcă la “ Baba care ascultă Abba “ ?

Sau mai bine nu ? 

 

Distracţie placută ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu