Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 23 martie 2013

Entr'acte - Să fim serioși ! Sau nu ?

   Tragedie națională ?

   S-a mai desfășurat un episod al războiului româno-maghiar : un meci de fotbal , un amărît de meci de fotbal a încins din nou spiritele !
   De ce oare spiritele sînt întotdeauna inflamate cînd este vorba despre relațiile noastre cu ... ?
   Mi s-a întîmplat , ca în Ungaria fiind , să fiu tratat cu mai multă înțelegere , amabilitate , corectitudine și solicitudine decît în țară ! De fapt , ÎNTOTDEAUNA am fost astfel tratat în Ungaria ! Și atunci , eu , noi , cetățenii normali ai acestei țări , la fel ca cetățenii normali ai celeilalte țări , cum să privim meciul abia încheiat ?
   După VCT al nostru , rezultatul a fost tragic !
   După VCT al lor (cum l-o chema pe ungurește) rezultatul a fost tragic !
   De ce ?
   Pentru că adversarii n-au fost călcați în picioare , pentru că au ieșit vii de pe teren , pentru că Transilvania/Ardealul vechi pămînt ........  ,  iar  la Trianon ..... , noi care sîntem aici de .... ani , etc , etc !
   N-ar fi mai bine oare să realizăm ridicolul situației ? Ascultam - cît am rezistat - comentatorii meciului de pe TVR și , permanent am fost bombardat cu statistici : de cînd nu ne-au bătut , de cînd nu au mîncat , de cînd , de cînd ...!
   Despre Posada nu se vorbește în cărțile de istorie cît despre nenorocitul ăsta de meci ! De parcă Pițurcă Basarab I , comandîndu-și trupele , trebuia să ... să ce ? Oameni buni , a fost doar un meci de fotbal : să încercăm să gîndim , să nu ne mai lăsăm duși de nas de orice șarlatan , să nu mai reacționăm disproporționat la niște întîmplări banale (vezi articolul anterior) , să înțelegem odată pentru totdeauna că dacă nu ne placem de prieteni nu trebuie musai să fim dușmani !

   În sfîrșit : s-a terminat 2-2 , nu ne-a crescut și nici scăzut PIB-ul , soarele a răsărit , timpul nu s-a oprit în loc !
   Să învățăm și unii și alții să ne respectăm și , poate , ne maturizăm odată pentru totdeauna !

  Ω

   P.S. Cine nu l-a ascultat pe Cornel Dinu , după meci , explicîndu-ne ce am văzut , a pierdut ani din viață !

   Ziceam să ne maturizăm ?
   Vedem cînd om juca la București cu spectatori !
   Că acum sigur ne-a furat arbitrul (e lucru știut că toată lumea este împotriva noastră) !
   Să vezi atunci , în tribune , dovezi de respect și maturitate !
  
   Facem pariu ? 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu