Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 august 2021

News: scrap&fake

   În ultima timp, așa cum se spunea pe vremuri în lagărul socialist, se ascute lupta de clasă! Da, știu, nu mai este vorba despre lupta de clasă clasică, dar așa se vorbea atunci ... Ei bine, cine are de-a face cu mediul online românesc și nu numai, constată că organizarea deja cunoscută – trol, bot, idiot util – suferă transformări din mers: cei de mai sus nu au dispărut dar, la modă nu mai sunt știrile false ca până acum ci, minciunile ordinare și cât mai – dacă este posibil – scabroase! Așadar, au fost înlocuite fakenews cu scrapnews, dacă îmi este permisă această invenție lingvistică! Cu puțină răbdare, se pot găsi liniile pe care se scurg porcăriile astea, se pot descoperi componenții rețelei, se pot citi clar până și idioții utili: nu vă sfătuiesc să vă pierdeți timpul cu gunoiul ăsta căci nici amuzant nu este.

   De ce se întâmplă toată această porcărie? Răspunsul este, bineînțeles, mai simplu decât întrebarea: este cea mai comodă și ieftină formă de propagandă, cu cea mai largă și rapidă răspândire, cu cea mai mare rată de pătrundere în mințile fără potențial intelectual și cu cea mai mică responsabilitate! Dacă pe vremuri URSS trebuia să arate persoana pe care o considera „cel mai înalt pitic din lume” pentru că anunțul era făcut oficial printr-un oficios al partidului sau statului, astăzi este suficient ca o anume m kruger să arunce osul câinilor numiți gușteru`, basil, gogu bălărie, sandu alexandru și mulți prea mulți alții, pentru ca ea să fie răspândită în mediul online! Există nenumărați roboței care dau like și o distribuie dar, alături de ei, mai apar și câte un tiberiu, câte un tudor, tei tehnic, sorin tec sorin și alții asemenea lor care, din dorința de a fi altfel și din nevoia de a se arăta patrioți, fac munca de jos și răspândesc prostiile propagandistice – de regulă rusești – gratuit, spre deliciul softului central, cel care lucrează pentru idioții de limbă română! Dacă nu știți cum să verificați dacă un cont este real sau fals, atunci încercați să intrați într-un schimb de idei cu respectivul: de idei, nu de înjurături, fiți chiar de acord cu el! Nu va reacționa niciodată ... pentru că nu te recunoaște în baza de date a softului ...

   Totuși, de ce este necesară această propagandă? De ce am fost din nou acoperiți cu scrapnews de cea mai joasă speță? Simplu, pentru că lupta la nivel mondial se ascute între cele două sisteme, atât politice cât și de viață! Primul ca vârstă, este sistemul statului puternic, celălalt, mult mai nou, este sistemul populației puternice. Diferența dintre cele două este vizibilă: în sistemul statului puternic, tot omul este dator să se pună în slujba statului, să facă orice pentru ca statul să prospere, să își dedice toate energiile – ce limbă de lemn! – propășirii statului, neamului, țării, partidului, etc, etc. În acest tip de organizare, rusesc ori chinezesc dar și nord coreean în ziua de astăzi, cetățeanul ca atare există dar nu contează, el este numai un instrument, o parte minusculă în angrenajul statului.

   În sistemul politico social al populației puternice, omul trebuie să dea statului câte ceva din convingere și aproape VOLUNTAR iar statul trebuie să facă pentru el cam tot ce poate și, în special, statul trebuie să-i dea libertatea de mișcare, de alegere, de asociere, statul trebuie să fie garantul liberului arbitru al cetățeanului și nimic mai mult! În vreme ce primul sistem, cel mai vechi din punct de vedere istoric, a născut de-a lungul timpului imperii și împărați (indiferent de numele purtat, de la regi și împărați până la fuhrer-i și secretari generali ai partidului), celălalt model organizatoric a dus la apariția concurenței economico financiare, la progresul economic și cultural, la creșterea bunăstării populației, etc. Nu este un secret pentru nimeni că în USA săracii trăiesc olecuță mai bine decât cetățeanul rus muncitor și angajat: ca să nu comparăm cu muncitorul din fabrica lumii numită și China populară. Nu este un secret pentru nimeni că în acest moment, lupta la nivel mondial se dă între cele două sisteme având Rusia și China pe de-o parte, USA și NATO pe de cealaltă parte. Propaganda continuă a Rusiei și Chinei țintește evident segmentele nemulțumite ale populației: acestea vor exista întotdeauna, dar ce nu înțeleg nemulțumiții din țările occidentale (includ aici și România) este că nivelul lor de trai, de nemulțumiți, este net superior nivelului de trai al furnicuțelor care mândre robotesc în slujba statului stăpân sub privirea părintească a câte unui tătuc blând, binevoitor și vizionar! Nici unul dintre nemulțumiții din România nu ar schimba locul lui cu al unui rus sau chinez în aceeași situație socio economică cu a lui, nici unul nu ar da de fapt România și traiul de aici pe China sau Rusia și traiul de acolo! Dacă nu mă credeți, verificați vă rog câți nemulțumiți spală la cur bătrânii în occident și câți s-au dus pentru posturi de studii superioare în cele două pseudo democrații mai sus pomenite! În mod paradoxal, chiar și cetățenii occidentali procedează la fel sub imperiul scrap&fakenews, singurii care au ales Rusia în detrimentul țărilor de origine fiind Depardieu și S Seagal, oameni care au preferat cetățenia rusă ca să scape de impozite în timp ce continuă să sugă la sânul putredului occident! Din aceeași categorie fac parte antivacciniștii, oameni care cer tuturor să fie de acord cu ei, refuză să se vaccineze, consideră că trăiesc într-o dictatură dar nu înțeleg că și ei, indiferent care o fi adevărul despre covid și vaccin, încearcă tot impunerea unei dictaturi, dar a unei dictaturi anti vaccin!

   Ce învățăm noi de aici?

   Păi ... păi învățăm că cei care plâng de dorul strămoșilor o fac fie din prostie, fie din interes, încercând voit sau nu, să ne împingă spre un naționalism izolaționist!

   Mai învățăm că tot aparatul propagandistic rus lasă de înțeles că am putea trăi la fel dacă nu am fi conduși de actuala clasă politică dar nu ne oferă înlocuitori decât dacă aceștia nu au nici o șansă reală de promovare, scopul real fiind de fapt învrăjbirea noastră, slăbirea noastră și obținerea unei mici suprafețe de pământ dincoace de Prut, pe care să-și așeze ei talpa bocancului: doar atât și ... nimic mai mult!

   Mai învățăm că sub anonimatul propagandistic se aruncă invective, minciuni, jigniri, vulgarități dintre cele mai scabroase și scatofage cu putință și că unii concetățeni de-ai noștri, români adevărați altfel, frustați și supărați pe propria lor neputință intelectuală le propagă din prostie, gratuit!

   Mai învățăm că trăim epoca frizerilor, shaormarilor, taximetriștilor și a tuturor analfabeților care știu totul în detrimentul specialiștilor cu școală, frizeri, shaormari și taximetriști care pe lângă ocupația lor de bază – aceea de a păcăli clientul și de a-și plăti datoriile așa cum spun ei, „la bănci” – simt că mai au și sfânta obligație de a înjura pe oricine și orice, de a fi împotriva tututror, de a se erija în patrioți și naționaliști, scriind fără diacritice, semne de punctuație și un minimum de logică!

   Învățăm că nu suntem liberi, că suntem oi, că suntem o colonie, că suntem obligați să ne vaccinăm deși nu ar trebui, dar nu aflăm cum în condițiile mai sus enunțate, chiar cei ce le urlă din adâncul tastaturii au libertatea de a le scrie, a le spune și de a jigni pe oricine!

   Mai aflăm și că istoria națională nu este aia pe care am învățat-o noi la școală – nici nu este de fapt – ci este aia în care eu sau dumneata mă trag direct din daci și o țâră din romani, fără goți, slavi, avari, huni, bulgari, cumani, vizigoți și mulți alții care au mai trecut pe aici, lăsându-și urmele prin patul autohtonelor și limba română modernă!

   Învățăm că noi suntem cei mai cei și ne supărăm tare rău când cineva are obrăznicia să ne pună la locul nostru, amintindu-ne că suntem o biată țărișoară periferică, cu o cultură periferică și cu o dezvoltare lentă, etern în urma celorlalte țări spre care tindem prin imitație.   

   Și, foarte important, observăm și învățăm că mania concetățenilor noștri mai slab educați ori mai puțin dăruiți intelectual de mama natură este aceea de a suplini lipsa cunoștințelor, puterii de înțelegere și răbdării de a învăța cu înjurături suplinitoare de bun simț și respect pentru cei mai bine instruiți: limbajul civilizat este rușinos, exprimarea de mahala o virtute!

   Așadar, ce vrea propaganda rusă? Este bineînțeles simplu, Rusia dorește să ne fraierească din nou, lăsând de înțeles că ne va fi mai bine dacă vom întoarce spatele americanilor, NATO și UE și că alături de ei vom trăi dumnezeiește căci va curge numai lapte și miere: cei care fac propagandă rusă, sputnik-ul cu diferitele lui titulaturi, oamenii infiltrați în media românească, publicații centrale ori simpli idioți utili, uită să ne spună ce mai face Navalnâi ori să ne întrebe dacă ne place libertatea de tip Bielorusia! Să nu ne lăsăm păcăliți, falsul patriotism, veșnicul recurs la dacii de mult dispăruți, naționalismul izolaționist, xenofobia și dorința unui roexit protocronist sunt idei dictate de la același răsărit care ne-a adus și republica populară în `47!

  

   Nu vreau să conving pe nimeni, nu vreau să mă creadă nimeni, nu vreau decât un singur lucru: unul singur, măcar unul singur dintre idioții utili, înainte de a redistribui prostiile cu care este intoxicat, să se gândească dacă ceea ce face este în realitate în interesul lui, al țării sau al mult prea marelui urs de la răsărit cu a cărui diarie propagandistică murdărește spațiul online românesc? Atâta tot, să se gândească dacă i-ar plăcea să trăiască sub putin, lukașenko sau vreun mic rege oriental uns aici guvernator în gubernia România!

   Da, asta este singura diferență între cele două sisteme: unii pun statul în slujba cetățeanului, celălalt pune omul, necondiționat sub stăpânirea statului – noi trebuie să alegem cum vrem să trăim, slujiți de stat sau slujind statul? Cam atât a avut de spus un om, de pe stradă ...

 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu