Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 august 2021

Un nimic ce trebuie văzut

   Dacă cumva simțiți un plictis oarecare în legătură cu Turcia sau Grecia ori chiar Bulgaria, fie că este din cauze financiare, vaccinare sau incendiare, vă recomand un loc unde nu găsiți nimic! Adică, nu găsiți nimic de criticat: un loc cu poluare zero, cu gunoaie zero, cu neam prostie zero și, culmea, cu obrăznicie și hoție zero! Unde este el, locul acesta? Ei bine, locul este Vama Buzăului, județul Brașov și se poate lăuda cu cele enumerate mai sus! Și nu numai! Ce puteți face ... ei bine nu mare lucru: există o rezervație de zimbri dar destul de oarecare, există o păstrăvărie bună, există câteva trasee montane, există vestigiile vremurilor în care pe aici trecea frontiera dintre Muntenia și Transilvania și mai există și o cascadă, zisă Urlătoarea (da, ca cea din Bucegi dar alta!), cascadă superbă, net peste defuncta Bigăr și peste multe altele, loc garnisit cu spații de picnic, apă curgătoare, iarbă verde și multă, foarte multă curățenie și mai ales, liniște!

   Nu, numai pentru atâta lucru nu v-aș fi recomandat Vama Buzăului! Mai este ceva ... un ceva indefinibil, indescriptibil și ... și ce să vă mai plictisesc: în localitate dar și în cele apropiate ei, autoritățile locale au ajutat la crearea unor locuri numite „Gastro Local”! Aceste gastro localuri, semnalizate astfel încât nu pot fi ratate, sunt de fapt câteva gospodării în care poți mânca la localnici ce au gătit în ziua aceea: nu există meniu, nu există rețete și nici gramaj, există numai mâncarea făcută în casă, cu gustul de casă și cu ceva de băut înainte și o cafea după desert! Noi am mâncat la Mirică Elena și pot spune că dacă ești la regim nu ai ce căuta într-un asemenea loc: totul a fost foarte bun și, lucru deloc neglijabil, abundent, inclusiv vișinata ... un deliciu, nu ratați dacă sunteți în zonă, experiența merită din plin!

  

   Ei bine, vama Buzăului, un loc care nu are mare lucru de arătat s-a transformat cu ajutorul locuitorilor și al autorităților locale într-o destinație care nu trebuie ratată fie pentru picnic, păstrăvarie sau drumeții! Bravo lor! Cât costă o masă la localnici întrebați? Nu mult, 60 lei/persoană la oricare dintre ei alegi să mănânci: prețul este stabilit de primărie și respectat cu sfințenie de gospodine! Drum bun, distracție plăcută și poftă bună vă urează un om, de pe stradă ...

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu