Faceți căutări pe acest blog

duminică, 20 octombrie 2013

Arta de a nu face nimic !

   Arta de a nu face nimic și
   de a fi plătit pentru asta !


   Avem legi : multe , complicate , încurcate , completate !
   Nu avem norme de aplicare pentru ele !
   Dacă avem , sînt incomplete !
   Dacă avem și sînt complete , nu sînt aplicate !  


   Taxele nu se strîng !
   Finanțele se plîng că nu colectează decît jumătate din TVA !


   Am aflat că la fiecare patru ani ne alegem stăpînii : noi , sau vechi !


   Invariabil , autoritățile ridică din umeri !

   Poliția nu știe și nu vede , dar este supărată că hoțul de buzunare nu vine să se predea !

   Primăriile nu văd drumurile desfundate , dar sînt supărate că cetățenii cer - cu obrăznicie - astuparea vreunei gropi !
   Poți fi mîncat de cîini , nu contează , Oprescu știe să ne vorbească („la mișto”) iar asta îl va „realege” !


   În intersecții cerșesc mulți nefericiți cu copiii de gît ; în gunoaie caută familii întregi însoțite de multe ori și de sugari : autoritatea pentru protecția minorilor , doarme !


   Vameșii vin la serviciu cu elicopterul : șefii de la București le plîng de milă !

   Școala scoate pe bandă (contra cost) analfabeți de toate gradele , analfabeți cu diplomă , titrați incapabili să citească un text : și nu orice fel de text , ci unul simplu și , nu la prima vedere !


   Întotdeauna , în cazul unui accident , un polițist vioi și cu burtă , ne explicăcauzele întîmplării : nerespectarea , etc , etc , etc ! NICIODATĂ , dar NICIODATĂ , nu avem ocazia să auzim și că de respectivul sector de drum răspunde agentul X , iar acesta nu a fost la post ! Nu , ei nu sînt vinovați niciodată pentru faptul că un nebun a putut merge cu 300 km/h , omorînd 300 de oameni ! Nu , ei nu au răspundere , ei doar numără morții și fac statistici : „anul trecut , la nivelul ... ” , folosind un limbaj ce-ți dă dureri de cap , făcîndu-te pe tine , idiot care te-ai ținut de școală ca prostu' în loc să te faci agent cu burtă și cu privilegii , făcîndu-te așadar să te întrebi ce este direcția și ce este sensul ! Sau care este sensul ...
   Polițiștii au vile din salarii de 1500 de lei (de lei domnilor , nu de roni) !
   Poliție statistică ...


   Generalii fură ! Și , mai mare rușinea , în loc să-și tragă militărește și onorabil un glonț în tîmpla lemnoasă , de teamă să nu sară așchii , se duc la bulău , gîndindu-se cu încîntare că doi , trei ani de pușcărie sînt un nimic pe lîngă cîștigurile realizate !
   Și că merită !
  
   Medicii , au transformat acel antic jurămînt în înjurat și au schimbat actul medical în cea mai bună afacere fiind chiar surprinși cînd cineva se leagă de obiceiul ăsta !

   Televiziunile ne-au învățat că gigi e cel mai tare și că trebuie să ne lăudăm permanent cu cea mai nouă / cel mai nou _____ ! Și că școala și educația sînt prostii pentru retardați ! Și că distracția adevărată este cu dans din buric și cu salam ! Și că cel mai tare din parcare și-o trage pe sintetica , plăsticoasa și scîrțîitoarea 2Xanca !

  
   Șeful de la drumuri , îi dă în urma unei false licitații , unei rude de gradul I un contract de numai ȘAPTE MILIOANE DE EURO ! Numai ... Și „ie ochei” !
   În schimb  , de ani buni oamenii se plîng că pe același stîlp sînt puse două indicatoare arătînd în două sensuri absolut opuse către aceeași destinație !
   Și autostrada București Ploiești a „ieșit” cu cel puțin 10 km mai lungă , că dacă mai avea finul două terenuri o făceam și centură ocolitoare pentru Giurgiu !

   Finanțele știu să scoată bani numai și numai prin taxare pînă la sufocare , așteptînd ca impozitele să fie colectate „la sursă” , transformînd astfel agentul economic în agent fiscal neplătit !
  
   Guvernul , dacă ar putea ne-ar vinde ! Guvernul , venit la putere în urma unor minciuni ordinare , face economie bugetului de stat , prin creșterea numărului de ministere și de organisme paralele ! Guvernarea a devenit o cursă a îmbogățirii LOR și a ACOLIȚILOR LOR , astfel încît atunci cînd cineva le amintește ce-au promis în campania electorală , este privit ca fiind cel din urmă dobitoc : „ce , ești prost ? Nu știi că promisiunile astea nu se respectă ?”

   Iar moț , deasupra tuturor , avînd contrar legii monopol și scutiri de taxe și impozite plus salarii plus terenuri agricole plus păduri plus hoteluri plus case de odihnă plus , plus , plus , stă ... cine ? Știm bine cine stă : stă statul paralel , stă SC BOR SRL ! Mor copii de foame , noi ridicăm catedrala ... neamului , se prăpădesc bătrînii din lipsă de îngrijire , noi facem biserici și legănăm colive , medicamentele au ajuns un lux , popii se bat pe monopolul vinului !

 
   Ω

   Pădurile au fost tăiate , fabricile au fost tăiate , fondurile au fost tăiate , investițiile au fost tăiate , viitorul ne-a fost tăiat : nouă cînd ne vine rîndul să tăiem pe cineva ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu