Faceți căutări pe acest blog

marți, 15 octombrie 2013

Baba Rada sau Rada baba ?

   CFR sau GFR ?


   Se petrec lucruri ciudate în România de astăzi : și nu ne referim aici la bacul cumpărat , la permisul de conducere cumpărat , la certificatul de revoluționar cumpărat , etc , etc ! Ei bine , nu , nu la astea ne referim , astea au devenit (mulțumită clasei politice) normalitate ! Așadar , ne gîndim la ... ce ? Ați ghicit (nu vă lăudați , că nu era greu !) la privatizarea CFR Marfă !
   Așa cum spuneau adolescenții cu cîțiva ani în urmă , marfă !
   A fost o afacere ... marfă !
   Adică , în traducere , statul român , prin împuterniciții stăpînilor lui de moment , a hotărît acum cîtva timp , cui să-i fie vîndută compania națională de transport feroviar !
   Cui să-i fie vîndută pentru un preț absolut derizoriu !
   Cui să-i fie făcută cadou !
   De ce bonta și ai lui au hotărît cu de la sine putere asta , nu ni s-a spus în mod direct , dar noi , deștepți ca mai întotdeauna , ne-am prins : CFR Marfă trebuie privatizată cu un român verde , de-ai noștri , băiat din popor , pentru căcînd va fi nevoie de folosirea ei „tactico strategică” (pentru tîmpiți : adică în caz de război) să fie pregătită și pusă la dispoziția interesului superior al statului și țărișoarei care așa și pe dincolo !
   Însă ... de ce CFR Marfă , o resursă atît de importantă a transportului românesc , a fost adusă cu bună știință la faliment , nu ni se spune !
   Cum și dacă vor plăti directorii care au adus a doua armată a țării în situația de a nu mai avea nici vacs pentru bocanci , iar nu ni se spune !
   De ce vinderea  CFR Marfă , sub valoarea de fier vechi a inventarului este o „super” afacere , iar nu ni se spune !
   Însă , foarte important , de unde a ieșit acest Gruia Stoica (am mai spus-o și o repetăm , dacă nici ăsta nu-i nume conspirativ , mare minune) , acest cvasi necunoscut , acest magnat care a trebuit să joace rolul potențialului cumpărător al CFR FRF (Rapid doream să spunem) pentru a da posibilitatea rubricilor sport de a-l populariza , ei bine , nici asta nu ni se spune !
   Și cel mai important lucru dintre toate : după ce pentru GFR au fost goniți investitori care stăteau cu portofelul în mînă , după ce ne-am făcut iar de cacao în fața unor străini (niște nemernici , noi nu ne vindem țara) , după , după , infantilul ministru al transporturilor , ne anunță , că afacerea a căzut !
   Și s-a lovit !
   Și o doare !

   Ω

   Știți vorba aia care spune , așa stăpîn , așa slugă ?
   Nu vă pare adevărată ?
   Dar de ce nu i-o mai dau lui Gruia FR ?
   Să fi apărut altul ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu