Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 ianuarie 2016

Acolo unde nu merg taximetriștii

    Minte scurtă  


   Pe la începutul lui octombrie, povesteam ce aventură am avut la Piața Sudului (BIG Berceni pentru cunoscători), loc gâtuit îngrozitor din cauza unui pasaj rutier fără cap și fără coadă, lucrare ce urmează a îmbogți niscaiva patroni de firme de construcții și care nu urmează a rezolva traficul în sudul orașului! Atunci, multă lume și-a arătat nemulțumirea (pe bună dreptate!) iar primăria generală a promis că în trei zile rezolvă situația!
   ÎN TREI ZILE!
   De ce-mi pare oare cunoscută povestea asta cu trei zile ...?
   Da, mi-am aminit de ce, dar trebuie să recunosc că nici măcar EL nu s-a ținut de cuvânt și nu a demolat și reconstruit templul în trei zile!
   Așadar, dacă nici EL, cu pile la Dumnezeu Tatăl nu a putut, atunci cum să poată o biată primărie generală? Cum să-și permită să facă ce n-a făcut nici fiul Domnului?
   Drept care, nici nu a făcut!
   Și nu au trecut trei zile, ci trei luni, iar traficul în zonă seamană a orice, numai a acces într-un cartier cu sute de mii de locuitori, nu!

   Spuneam mai sus, că zisul pasaj nu va rezolva în realitate problema traficului și, iată de ce: în buna tradiție românească, un pasaj este o zgârmătură subterană, un fel de șanț acoperit cu o placă de beton pe care circulă mașinile care nu merg unde vrea primăria!
   Și atât!
   Nu există bretele care să lege fluent între ele sensurile de mers și, dacă o direcție este oarecum rezolvată, celelalte sunt lăsate tot pe seama vechiului sens giratoriu semaforizat! Să mai spunem că în România un pasaj este întotdeauna blagoslovit cu un seamfor la intrare și un altul la ieșire? Să mai spunem că nimeni nu gândește niciodată în viitor, lăsând de înțeles că traficul nu va evolua cât îi hăul? Să vă mai amintim că întotdeauna lucrările se execută când zona este deja sufocată și niciodată preventiv, ca un calcul pentru viitoarea dezvoltare?
   Să nu mai spunem, ca să nu vă plictisim!
   Să mai amintim numai că mulți taximetriști refuză cursele în zonă, pe motiv că trecerea de BIG Berceni consumă peste douăzeci de minute!

   Ω

   A propos, era să uit:
FERIȚI-VĂ DE PIAȚASUDULUI CA DE NECURATUL!
LA ORICE ORĂ DIN ZI ORI DIN NOAPTE!
ȘI MULȚUMIRI PRIMĂRIEI GENERALE!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu