Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 3 februarie 2016

Cică - legea personalizată și îngerul negru al mirului

   „Willy Spucker se crucește,
     Simte palmele că-i ard ... ”


                                        Lordul John - George Coșbuc

   Nu rezist și, dintr-un sentiment de curiozitate bolnăvicioasă, mut televizorul pe antena 3 ..
   „Ia te uită - îmi spun - ce întâmplare, să aibă o știre de breaking news chiar la fix!”
   Bineînțeles că nu era o întâmplare și că știrea nu era chiar o prospătură, dar, așa-i televiziunea la noi: în fiecare an, transmit plini de surprindere că unii cred că s-a născut Hristos, adică sunt la fel de surprinși cum sunt surprinse autoritățile de ninsoare în ianuarie!
   Ei bine, știrea cea mare era faptul că senatul a aprobat urmărirea penală a lui gabriel oprea: iar votul a fost zdrobitor în favoarea cererii procurorilor! Dar, nu asta vreau eu să vă spun, ci cu totul altceva: două lucruri mi-au atras atenția în povestea asta!
   Primul, gabriel oprea se oprea și discuta (din poziția șezut!) cu o colegă senator: aceeași care-l miruia mai an pe șovăielnicul șova.
   Al doilea, intervenția abonatului chireac pe post: am aflat cu această ocazie că oprea nu prea este vinovat (decât așa, poate puțin), că este normal să folosească resusrsele instituției după bunul său plac, așa cum normal este acest lucru și pentru procurorul nițu ori pentru exagerat de încă fericitul ... nici o vorbuliță despre ce spune legea, nici un cuvințel despre șocul suferit de un biet frizer la vederea mașinilor cu girofarul în funcțiune așteptând musiu` pe care tocma`l tundea, nici un cuvințel despre vitezele astronomice cu care se deplasa coloana „neoficială” a specialistului în izmene militare!
   Uluitor este și faptul că zisul chireac îl căinează pe „bietul” oprea considerându-l o victimă a accidentului în urmă căruia a murit un polițist de escortă moto și nu autorul lui moral și într-o mare măsură material!
   Da, este uluitor cum se pot vinde unii oameni!
   Sigur, pe mai mult de 30 de arginți!

   Ω

   Eu unul, nu-mi fac nici o grijă: oricât s-ar zbate generalul de intendență oprea, acest erou al depozitelor militare, cariera lui politică este pe cale de a lua sfârșit: în primul rând, se amăgește cu compania în care se află (geal Năstase Ilie se află sub comanda nevestei ...), în al doilea rând, greșește când își închipuie că pseudo partidul său ar reprezenta o forță politică (m-aș mira să intre în parlament, nici gând de cele zece procente propuse din ... burtă!), în al treilea rând se înșeală crezând că PSD-ul care are corupții și pușcăriabilii lui proprii îi va da cu adevărat girul în alegeri, dar, în ultimul rând și cel mai important, a fost și el drăgălit de mâna neagră a senatului, de „cioacla” parlamentului, de ucig-o toaca exminiștrilor anchetați!
   Așadar, odată atins de preoteasa voturilor procuraturii, indiferent de câți arginți este dispusă antena să cheltuiască, oprea tot va plăti!
   Așa să-i ajute Dumnezeu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu