Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 februarie 2016

România feudală

   Familii oierești


   Un nou scandal arată societății românești de ce trăiește prost într-o țară bogată: noul scandal al retrocedărilor pune iarăși degetul pe rana legilor dedicate - legi pe care un naiv le poate crede proaste, dar care sunt lucrate excepțional pentru cine trebuie!

   Așadar, pot spune că sunt cu totul de acord cu retrocedarea bunurilor confiscate de regimul comunist și parțial de acord cu răscumpărarea lor în bani: total pentru că legal bunul aparține jefuitului șu nu statului jefuitor, parțial pentru că în perioada în care bunul a avut un alt stăpân, el (bunul) a produs pe de o parte și a fost întreținut pe de alta! Așadar, povestea este greu de descâlcit, motiv pentru care statul român s-a adresat unor mari specialiști în domeniu, adică unor evaluatori care au cam făcut ce i-a tăiat capul! Nu toți, bineînțeles: sunt convins că există printre ei mulți oameni onești, dar geambașul are talentul să găsească tocmai mârțoaga frumoasă dar găunoasă!
   Am zis geambașul?
   O să înțelegeți de de!

   Citesc deci lista beneficiarilor de drepturi plătibile în bani în locul restituirii în natură și constat că pe primul loc se află urmași ai lui Nicolae Malaxa: să fiu iertat de votanții PSD, dar mi se pare firesc! Omul ăsta a ridicat din nimic o industrie care cu adevărat duduia, a pus pe picioare o uzină cu care comuniștii încă se mai mândreau în `89!
   Surpriza vine însă abia acum: pe locul 6 (șase) se află un nume mare, un nume boieresc, numele unui personaj care are adânci rădăcini în istoria românească, un geambașu sau geambazi, neam de iluștri ciobani de ilustre mioare, nepot al individului pe care numai prostia televiziunilor românești l-a scos în față, autor de lucrări științifice și executatnt de ani de pușcărie! Ei bine, ilustrul nostru compatriot are de primit mai mult decât urmașii familiilor Auschnitt și Chrissoveloni, adică are de încasat mai mult decât urmașii unor bancheri faimoși și ai stăpânului de necontestat al industriei grele românești de la Reșița, la un loc!
   Nu vă pare că pute?
   Cum se poate ca un evaluator să fie închis pentru fapte penale privind SUPRAEVALUAREA unor proprietăți, iar instanțele să continue să acorde despăgubiri în alte cazuri bazându-se pe evaluările aceluiași evaluator infractor?

   Ciudate sunt căile Domnului!

   Așa că, aflând eu că familiile ciobănești au tot dreptul să acapareze tot ce pot fără nici un fel de control, pot spune cu mâna pe inimă că mă simt într-o stare de nesiguranță!

   Ω

   Da, mă simt nesigur, pentru că trăim în plin feudalism, timp în care legea nu contează, suveran este pumnul și poate banul!
   Și uite așa, se nasc noi familii boierești!
   Sau oierești?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu