Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 februarie 2016

Definiție televizată

   Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește pomană!


   Am fost sfătuit (pentru a mă cruci) să urmăresc una intre ultimele emisiuni ale lui măruță. Zis și făcut: deși nu sunt de obicei cu ochii în televizor la acea oră, am pus mâna și am înregistrat câteva. Putea fi foarte bine una singură sau puteau fi toate, pentru că ciorba este aceeași de la un capăt la altul!
   Dacă cineva nu a înțeles până astăzi ce-i aceea țigănie (în sens figurat și cu conotații peiorative), se poate lămuri asistând la mizeria pe care o aduce protv-ul în ultima vreme la nasul telespectatorilor: pur și simplu au transformat programul într-un extins jurnal de la ora cinci (5)! Tot programul lor este compus din „măruță” filantropul, din „vorbește lumea” și din reluări! Au ajuns să dea în reluare „Las Fierbinți” până s-au plictisit și autorii serialului ... cât despre „La bloc” (sinistru botezat „serial de comedie”), acesta a fost mutat pe procinema! Totul este compus din mizerii de cea mai joasă speță și din aceleași mizerii în reluare!
   Cât despre filmele artistice ... verificați vă rog pe IMDB ce note au primit de la cei ce le-au văzut și, apoi gândiți-vă bine cu ce câștigă protv-ul bani din reclame și dacă merită audiență (de fapt, nu numai ei!).
  
   Să revenim însă la măruță ...
   Aduce în emisiune băbuțe bătute de soartă, june fără minte și cu picioarele permanent larg desfăcute în așteptarea unei așa zise distracții, copii oropsiți și câte și mai câte asemenea cazuri sociale! „Oameni de bine” bagă mâna în buzunar și ajută cu niște mărunțiș (în speranța că se pun bine cu Doamne Doamne), proastele lăcrimează în fața ecranului și învață că limba română are feminin pentru meserii (doctoriță, administratoare, ingineră, reporteriță, etc, etc) și că adresarea corectă este aceea de genul „doamna Getuța, doamna Lenuța, doamna Gicuța”! Iar dacă în timpul ăsta mai și „servesc” o bomboană, o cafea, o clientă, atunci totul este perfect și măruță și-a atins scopul: îndobitocirea unor personaje din care școala nu a vrut să scoată nimic altceva decât o turmă ușor manevrabilă și care este deja incredibil de jos pe scara educației!
   Ca o paranteză ... școala românească nu vrea să scoată oameni pregătiți: dar dacă ar vrea, ar putea? Ar avea din ce și din cine?
   Evident este faptul că protv-ul a reușit în sfârșit să egaleze antenele în topul celor mai penibile programe de televiziune!
   S-a forțat nițel cu „vorbește lumea” și „lecții de viață”, dar au reușit: bravo lor?

   Este șocant că nimeni nu încearcă să trezească CNA-ul din dulcea-i letargie, că nimeni nu arată cât de toxice sunt prostiile astea aducătoare de public și de publicitate!
   Intelectualii acestei țări consideră sub demnitatea lor gestul de a arăta că acest tip de educație este nociv și că răul făcut este aproape ireparabil!
   Păcat!
   Mare păcat!

   Ω

   Pur și simplu nu pot să nu-mi amintesc de Filantropica!
   Este prea bătătoare la ochi asemănarea!
   Cineva a tras învățăminte din filmul lui Nae Caranfil, învățăminte pe care acum le folosește într-un mod mult mai subtil decât își închipuia personajul lui Dinică!
DA, CINEVA ESTE PROFESIONIST!
NUMAI PRIVITORII SUNT AMATORI!
  
   P.S. La Filantropica a contribuit atunci, de mult de tot, și Media Pro ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu