Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 23 ianuarie 2019

Bieții de ei ...

   Taximetriștii sunt revoltați: niște „aplicații” intrate pe piața românească, au reușit să aducă în trafic mașini curate, civilizate, cu prețuri corecte și la vedere, fără manele și împuțiciuni țigănești și, mai presus de orice altceva, fără obrăznicie și refuz de cursă pe motiv că ... nu vrea mușchii lui de analfabet să plece din loc pentru doar ... 
   Nu este prima dată când cei mai jegoși, nepoliticoși și periculoși participanți la trafic cer desființarea concurenței!
   Nu este prima dată când principalii contributori la haosul din traficul urban românesc cer interzicerea unei concurențe reale!
   Nu este prima dată când cei mai împuțiți șoferi ne cer să gândim ca ei și să renunțăm la ceva mai bun numai și numai pentru că ei, nespălații, vor să o boierească pe spatele nostru făcând în continuare legea în trafic și taximetrie!
   Nu este adică pentru prima dată când taximetriștii cer să aibă statutul clasei politice!

   Nu, nu este prima dată ... dar tot așa pot spune și despre reacția poliției rutiere: nu este prima dată când nu are nici un fel de reacție la blocarea traficului, nu este prima oară când se ascunde la apariția celor care nu vor să se schimbe dar cer schimbarea concurenței!

   Primăria capitalei întârzie nepermis să facă ordine în problema țigăniei din taximetrie: dacă acum câțiva ani 10% dintre ei erau alături de lege și bun simț, astăzi nu știu dacă au mai rămas 10% alături de lege și bun simț! Primăria o tot lălăie cu tot felul de prostii, madam firea se obosește cu scrisul pe FB și nespălații sunt lăsați fără stăpân, transformați în stăpâni ai străzilor! 
   Un simplu regulament corect și aplicat ar fi suficient să se facă ordine în problema asta: să vă amintesc că în mai toate țările din lume șoferul este răspunzător de „marfa” transportată? Să vă mai amintesc că șoferul de taxi așează bagajele în portbagaj? Și că tot el le scoate? Că este corect îmbrăcat/ă? Că nu vorbește la telefon în timpul cursei? Că nu ascultă muzică? Că nici nu se gândește să-ți refuze vreo cerere legată de transport? Că mașinile sunt curate? Că nu afli opiniile politice ale șoferului? Și nici pe cele muzicale? Că nu asculți „stația” urlând comenzi?
   Ar fi multe lucruri de îndreptat, cu condiția să se dorească asta dar se pare că nu vrea nimeni un serviciu de taximetrie normal și civilizat! 

   Ω

   Poate autoritățile statului renunță la actele artistice ca cele din 15 ianuarie și fac ceva și spre binele cetățeanului: al cetățeanului, nu al infractorului!

   P.S. În ultimii ani, pe taxiuri se manifestă un fenomen la fel de periculos și îngrijorător ca și prezența personajelor extrem de colorate, care încearcă să ne buzunărească în taxi cu aparatul și nu în tramvai cu deștele subțiri, anume taximetriștii foarte în vârstă! De foarte multe ori sunt depășiți de situațiile de trafic, nu se asigură și nu semnalizează, merg pe unde se duc la piață trăgând căruciorul dar cu mașina ... sunt un adevărat pericol atât pentru noi, cât și pentru ei și clienții lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu