Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 26 ianuarie 2019

Crime de lèse-gudurel?

   La ultima reprezentație de la Bruxelles, printre prostiile monumentale rostite de către reprezentanții ALEȘI ai acestei biete țări, s-a remarcat și gudurel cu ideea de a interzice unui demnitar să-și denigreze propria țară!
   Să le luăm pe rând ...
   Semințele aruncate în urmă cu ceva timp de numitul niciolicea, („Plenul Camerei Deputaților a adoptat, modificările la regulament inițiate de eugen nicolicea (pesede, bineînțeles!), astfel încât deputații care vor mai perturba activitățile vor putea fi suspendați de la lucrări chiar și o lună întreagă. Față de proiectul inițial, niciolicea a introdus și o prevedere care le interzice deputaților să afișeze bannere sau pancarte în plenul Parlamentului și este interzisă adoptarea de comportamente și limbaje denigratoare, rasiste sau xenofobe ...”) au început să prindă rădăcini! Numitul gudurel (GUDURÁ, gúdur, vb. I. Refl. 1. (Despre câini; la pers. 3) A-și manifesta bucuria sau atașamentul față de om prin diferite mișcări (dând târcoale și din coadă)2. Fig. (Depr.; despre oameni) A se ploconi, a se umili fără demnitate în fața cuiva, a linguși pe cineva (pentru a-i obține favorurile). – Cf. alb.gudutis), convins că asta-și dorește șefu`, a început să-i tragă tare pe pedepsirea demnitarilor care și-ar denigra țara, adică pe ea, pe România!
   Asta ar fi introducerea!
   Cuprinsul ar fi că nu ar mai trebui să aibă nimeni voie să critice imbecilii de la guvern și totodată, convingerea numiților guvernanți că ei sunt ȚARA, adică ROMÂNIA!
   Încheierea este destul de simplă: totul se referă la demnitarii care ar denigra țărișoara, pesedeii se cred identici cu țărișoara, toată lumea este convinsă că în loc de demnitari se poate scrie mai simplu, Iohannis!
   Dar ...
   Dar cum ziariștii nu sunt demnitari și nici protestatarii nu sunt demnitari, le lăsăm adevăraților demnitari plăcerea de a se juca pe terenul minat numit CCR al pesede. Apoi, dacă tot este vorba de denigrat ȚARA, așteptăm cu nerăbdare pedepsirea celui/celei sau celor care vor spune că este urâtă când ea este frumoasă, că este murdară când ea este curată, că are drumuri puține când ea are multe, că munții sunt scunzi când ei sunt înalți, etc, etc, etc! Dar să spui că țața veorica vasilcica este analfabetă, nu se încadrează la denigrarea țării pentru că asta se poate demonstra punând-o să citească un text la numai a zecea vedere și, în plus, ea este cetățean român, nu este ROMÂNIA!

   Ω

   Așadar, guvernanții pesede continuă să se/ne facă de râs, iar gudurel speră să fie mângâiat pe creștetu-i chelbos pentru serviciile josnice aduse: am senzația că piciorul care-l va izbi fix în cealaltă parte inteligentă și cheală a divinului său trup este deja în aer (nu a refuzat niciodată nimic, a găsit mereu soluții de care și ciordache s-ar fi jenat, așa că la prima abatere, șutul va veni)! 
ÎN KOOR!
   P.âS. Dacă spui că hoții și tâlharii eliberați în baza legilor adoptate la cererea isterică a numitului slugărel gudurel, au trecut din nou la treabă și s-au pus pe comis infracțiuni, se cheamă denigrare? Întreb pentru un prieten ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu