Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 octombrie 2021

Distrugerea unei țări ...

    ... se poate face militar, cu costuri ridicate, cu morți de ambele tabere, cu riscuri enorme sau, mult mai simplu, prin distrugerea sistemului de credințe și de educație! Și când spun credințe, nu la religie mă gândesc în primul rând, ci la credința în faptul că cetățenii acelei țări sunt o comunitate, la credința într-un bine comun, la credința într-un viitor comun, la credința nevoii de într-ajutorare, la credința în cinstea și probitatea morală a aproapelui. Distrugerea sistemului de educație, un lucru lesne de îndeplinit atunci când este încurajată cumpărarea de diplome, duce la medici care nu știu să vindece, la constructori ale căror case cad, la drumari care produc numai gropi, la cadre didactice de nota unu sau doi, la notari incompetenți care ajută la furtul caselor unor bătrâni amărâți, la politiceni inepți, la polițiști corupți, la judecători care aplică și astăzi ordinul primit „de sus”, la furt generalizat și înșelăciune în locul muncii oneste, la distracție numai cu fotbal și la vedete pe bază de țâțe mari și cât mai dezgolite!

   Așadar, cine crede că este nevoie de tancuri și de gloanțe pentru a îngenunchea o țară, oricare ar fi aceasta, se înșeală: distrugerea învățământului și a sistemului de credințe este o cale mai lungă dar cu mult mai ieftină și mai sigură!

  

   Asemănarea cu România modernă nu este, bineînțeles, întâmplătoare: țara este deja învinsă, nu i-a declarat nimeni război dar este înfrântă! Cine va face pasul de a ne îngenunchea acum? Cine ne va dovedi că nu suntem în stare de nimic notabil? Cine ne va ordona să-i lustruim bocancii? Încă nu știu, doar bănuiesc, iar prețul energiei în combinație cu o clasă politică imbecilă și indiferentă doar îmi întărește bănuiala ... așa simte un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu