Faceți căutări pe acest blog

joi, 28 octombrie 2021

Umbra lui Mircea

   A intrat în vigoare noul regulament privind circulația și accesul în diferite spații pe timpul a treizeci de zile de super ultra mega protecție! Dincolo de modul prostesc în care sunt gândite și scrise legile la noi, trebuie să spunem și că se aplică după ureche! Iată de ce spun că legile sunt formulate aiurea: se face referire la magazine, la mall-uri, la stadioane, la terase și restaurante și baruri ori la hoteluri în loc să se vorbească despre spații închise și spații deschise, spații de recreere ori spații de cumpărat alimente. De ce a simțit nevoia legiuitorul să facă o listă nu pricep, la fel cum nu înțeleg de ce nu a luat fiecare magazin în parte, de la Lidl sau Cora până la „Petrică și lupul” SRL din Cucuieții de Vale! Să fie la mijloc pregătirea juridică a vreunui arafat? O fi, mai știi?

   Apoi, trebuie discutat despre cum se aplică povestea asta cu controlul: în unele magazine intri fără probleme și fără verificare în vreme ce în altele, un amărât pedepsit să stea toată ziua în picioare, este pus la ușă să verifice certificatele de vaccinare. Ei bine, chiar și aici sunt diferențe pentru că unii se mulțumesc cu certificatul tipărit, alții îl vor musai pe telefon iar câte unul mai binevoitor te lasă să intri „fără” dar te amenință că este „ultima oară ...”, ceea ce ne face să credem că s-a mai întâmplat dar nu se va mai întâmpla! Ridicol, nu?

  

   Cu adevărat ridicol este altceva: conform legii, un oarecare este pus la ușă să-mi verifice certificatul de vaccinare dar același amărât nu-mi verifică și actul de identitate, drept care eu pot prezenta orice cod QR, al oricui, lucru care nu dovedește de fapt că aș fi vaccinat! În mod clar, tot conform legii române, bietul paznic însărcinat cu controlul certificatelor de vaccinare nici nu are dreptul să-mi ceară și cu atât mai puțin să-mi verifice actele de identitate, nefiind el ... organ!

   Așadar, vă întreabă un om de pe stradă, nu-i prostia și rahatul ăsta de lege alt episod din „Mirceo fă-te că lucrezi”? Cum vi se pare?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu