Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 octombrie 2021

Unde-l găsim?

   Istoria lumii este plină de exemple, începând cu faraoni înțelepți, trecând prin epoca lui Alexandru Macedon și Cezar, continuând cu diferiți împărați buni – Traian ori Hadrian – sau cu regi blânzi și de țară iubitori ca Elisabeta I a Angliei, trecând prin justițiari ca Țepeș, prin conducători moderni ca Napoleon sau Ataturk, avem mulțime de exemple: peste tot și întotdeauna au existat în lume oameni care au pus deasupra interesului personal interesul național lăsând imperiul moștenire celui mai bun continuator al politicii de stat și nu odraslei imbecile, oameni mari care au construit țări din nimic, suflete curate care au făcut din ... nimic bici, eroi civilizatori demni de legende, oameni obișnuiți care au muncit în folosul propriei țări și care au schimbat lumea, lumea lor bineînțeles, fără pretenția de a fi răsplătiți în vreun fel. Toți acești oameni, bărbați și femei, au fost conducători înnăscuți, au fost gata să ia cea mai bună decizie cu clarviziune, cu înțelegere, cu înțelepciune și toți, dar absolut toți, au avut în comun un lucru:

CONDUCEREA LUMINATĂ!

   Trebuie să observăm că un conducător luminat poate fi numit nu numai așa ci și dictator ... Napoleon sau Cezar sunt cele mai bune exemple: adevărat, dar și-au salvat patriile, au scris istorie și au intrat nu numai în istorie ci și în legendă și memoria populară!

  

   Întrebarea pentru noi este una simplă cu răspuns dificil: țara pare coaptă pentru o mână forte, pentru o conducere care să radă toate sistemele inepte construite în ultimii 30 de ani împotriva țării și cetățeanului și spre binele politicianului, pentru un justițiar care să nu permită ca procesele tip colectiv să treneze ani de zile, pentru o minte luminată care să ne reînvețe demnitatea, da, țara pare coaptă pentru acest moment, întrebarea este unde-l găsim pe luminatul conducător, cine este cel care să și refuze cultul personalității? Ăsta pare viitorul României pentru o generație, pentru că în democrație nu pot spune că merită să mai avem încredere! Așadar, cine este ea sau el? Asta ar trebui să se întrebe oamenii, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu