Faceți căutări pe acest blog

marți, 21 decembrie 2021

Permiseți

 Turnul Sfatului - publicație online din Sibiu - a mers pe o filieră poloneză care produce permise de conducere false. Fabricile de permise funcționează la capacitate maximă, pentru că atât legislația, cât și cooperarea între ministerele de interne din Uniunea Europeană au mari lacune.”

   Citind aceste rânduri, mi-am spus că este greu de crezut, că publicația de provincie exagerează, că așa și pe dincolo: recunosc, m-am întrebat cum de mai există fabricile autohtone de permise dacă este atât de ușor să-ți procuri unul cu mult mai comod! Și m-am pus pe căutat ... Publicația sibiană povestește cum a intrat în legătură cu polonezul pe FB, cum se face plata, cum respectivul a demonstrat că are deja sute de clienți mulțumiți (inclusiv români dar și moldoveni) și, pentru că totul trebuie să meargă ca la auto, deci ca pe roate, alături de permisul de conducere clientul primește și o carte de identitate poloneză! Tot fabricantul polonez ne învață și cum, posedând un permis polonez, poți cere preschimbarea lui într-unul românesc, de data asta original 100% printr-o simplă cerere la serviciul permise auto din zona unde locuiești!

   Cu toate că în România Codul Penal prevede pedepse pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pentru falsuri în înscrisuri și uz de fals (aceste trei infracțiuni se regăsesc în toată această situație):

-          chiar dacă conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și pentru uzul de fals, pedeapsa este între trei luni și trei ani,

-          chiar dacă „Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, pedeapsa este închisoare de la 3 luni la 3 ani sau amendă, când înscrisul este oficial și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”

-          cu toate că pedeapsa pentru falsuri în înscrisuri oficiale pedeapsa maximă este tot de trei ani,

-          cu toate că este extrem de periculos ce se petrece și asta se vede și din numărul de accidente de pe drumurile românești,

autoritățile statului nu intervin în nici un mod declarând că cei vinovați nu pot fi trași la răspundere decât dacă sunt prinși ... în trafic, la volan!

   Industria permiselor false este o problemă atât de gravă încât jurnaliștii olandezi i-au făcut un permis de conducere, bineînțeles fals, chiar primului lor ministru, Mark Rutte!

 

   Am crezut că este totuși o glumă, așa că am dat o căutare cu textul „vreau să cumpăr permis de conducere”! Vă rog, vă provoc să faceți la fel! Nenumărate site-uri .com își oferă serviciile, poți cumpăra permise  din ce țări poftești, cu sau fără elemente de siguranță, unele chiar înregistrate pe bune în țara de unde au fost obținute fără ca beneficiarul să fi călcat vreodată în viața lui pe acolo!

  

   Brusc am înțeles de ce sunt maimuțe incapabile să meargă drept, de ce băieți cu cefe groase incapabili să se iscălească îți cer disperați să le faci loc pe autostradă, de ce mulți nu știu să parcheze, de ce se face stânga de pe banda de la trotuar și, în general, de ce sunt atât de mulți morți pe șoselele patriei! Și tot citind și căutând am înțeles diferența dintre permisele importate și cele produse autohton: astea produse loco de poliție și instructori auto sunt OFICIALE, sunt înscrise în sistem, nu mai trebuie preschimbate la serviciul permise deci, sunt absolut sigure! Absolut sigure administrativ, dar ca protecție pentru idiotul de la volan care este convins că el știe să conducă pentru că a învățat la școala vieții și ca protecție pentru mine ori dumneata care ieșim pe stradă plini de bune intenții sunt nule, bineînțeles!

   Ar fi bun un permis european, universal, aflat într-o bază de date generală la nivel UE? Probabil ... dar, dacă autoritățile nu sunt cu adevărat interesate să stârpească fenomenul, vom continua să murim sub roțile beemveurilor conduse de maimuțe de 18 ani sau de gorile cu școala vieții absolvită în colțul mahalalei!

   Așa crede un șofer, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu