Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 decembrie 2021

Semi sărbătoare

   Astăzi, de întâi decembrie, nu vreau să vorbesc din nou despre falsa zi de sărbătoare, nu vreau să reamintesc cui nu știe cum a fost în realitate treaba cu unirea, nici de ce războiul pentru români și România nu s-a terminat pe 11/11/1918 ci abia un an mai târziu ... Nu vreau să vorbesc iarăși despre Bela Kuhn și despre cum era aerul în august 1919 la Budapesta, nu vreau să povestesc din nou despre idioții care se vor bucura – din nou – mai mult de fasolea cu ciolan primită de pomană decât de semnificația zilei, așa distorsionată cum o știu cei mai mulți concetățeni ... nu, nu, nu vreau să mai aducem toate astea în discuție pentru că este inutil să bagi cuiva în cap un adevăr dacă acesta nu coincide cu convingerile lui ancestrale de dac liber ... sau cuman ... ori peceneg ...

   Să vorbim așadar de semnificația reală a semisărbătorii naționale! De ce semi sărbătoare? Simplu: pentru că angajații statului, oamenii aceia siguri de salarii, care muncesc în locuri călduțe, care primesc primele promise indiferent de ce fac sau nu fac, oamenii aceia care-ți râd și dumitale în nas la câte un ghișeu prăfuit, da, acei concetățeni mai cu moț primesc un cadou frumos de la părintele bun și iubitor numit stat și au o mini vacanță de cinci zile! De fapt, vacanța are ... nouă zile, iar acel mini din față se referă probabil la fustele funcționarelor mai tinerele! Adică, dacă nu ați înțeles din prima, statul ne ia nouă, celor care ne zbatem în mediul concurențial privat cu șapte mâni și dă propriilor angajați, celor care de la anul vor primi din nou tichete de vacanță, celor care sunt cam de patru cinci ori mai mulți decât ar trebui să fie, celor care de la anul vor avea un nou sistem de bonusuri! Interesant este că acești angajați sunt gratificați de stat cu tot ce se poate închipui, cu orice lucru la care te poți gândi: singurul lucru la care nu se gândește nimeni este acela că ei, funcționarii de la stat nu sunt ai statului ci sunt

ANGAJAȚII NOȘTRI,

cei care ducem statul în spate!

   Spune-mi și mie dumneata, angajat la privat, om care alergi toată ziua și te zbați și îți dai sufletul să fii mai bun, câte zile libere ai căpătat de 1 decembrie? Și ce primă sau tichete de vacanță? În schimb, pentru că dumneavoastră nu ați primit nimic, angajații din sutele de agenții și autorități vor sta frumușel acasă sau prin stațiuni pentru că, nu-i așa, binemerită de la patrie! Unii cârcotași îmi vor spune că zilele libere vor fi recuperate cândva, în viitor și eu voi crede ... dar cu condiția să-mi spună și mie cineva în ce duminică mă pot duce la ANAF să plătesc niște taxe ... la ghișeu!

  

   Da, 1 decembrie este o falsă zi națională sărbătorind o adunare publică mai puțin numeroasă decât cele din iarna friguroasă în care s-a dat ordonanța 13! Care ar trebui să fie ziua națională a României? Cu siguranță nici 1 decembrie, nici 24 ianuarie ci 10 MAI, ziua declarării independenței, ziua care a deschis în mod real drumul statului modern român, ziua în care feudalitatea a intrat cu adevărat în istorie!

   În mod clar, indiferent care este ziua națională a României, atâta timp cât clasa politică nu va dori modernizarea statului român, vom continua să fim sclavii sistemului bugetar supradimensionat și supraevaluat care va continua să serbeze ziua națională singur, în timp ce noi, ceilalți, vom fi la muncă: cred că acest lucru îl înțelege orice om de pe stradă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu