Faceți căutări pe acest blog

joi, 17 februarie 2022

DACĂ!

   Dacă în mod real Rusia își retrage oamenii și tehnica de luptă din zona frontierei cu Ucraina, la ce trebuie să ne așteptăm? Când pun această întrebare, nu am în minte isteria specialiștilor români în securitate, politologie și alte cele, acei specialiști care ne văd buricul pământului: ei bine, mă întreb ca un om normal, care vede harta și pricepe și altceva decât inepțiile protocroniste și patriotarde cu care am tot fost îndopați! Probabil că, dacă Rusia Mare într-adevăr nu va ataca Rusia Mică, aici nu contează Rusia Albă, așadar dacă amenințarea militară de moment se diluează, trebuie să ne așteptăm la continuarea războiului! Da, vrem nu vrem, ne place sau nu, războiul va continua și, când spun asta mă gândesc bineînțeles la războiul mediatic, la fluxul constant de știri false, la cum va susține coloana a cincea sau a câta o fi considerată sputnik punct diverse terminații șopârlele introduse în societățile occidentale printre care din fericire astăzi ne numărăm și noi, la atacuri informatice, la furturi de date, la – cum se spune – hecăreală la greu! Este adevărat că nordul Europei este ruta ideală, plată, cu orizonturi largi în care armatele de blindate pot încerca să zburde călcând totul în șenile dar ... dar dacă aici, în zona noastră ar putea obține un cap de pod care să-i apropie de strâmtori și de posibilitatea manevrării flotei Mării Negre și pe alte mări, rușii nu ar spune nu: în concluzie, vigilența trebuie să fie maximă!

   Evoluția evenimentelor se va vedea în timpul unor așa numite discuții, tratative în care Rusia va încerca să ia Ucrainei dreptul inalienabil de a-și hotărî singură viitorul iar occidentul și NATO vor încerca să vândă Ucraina cât mai scump! Valoarea la care este prețăluită astăzi Ucraina este diferită funcție de cine se arată interesat:

-          Lugansk și Donbass, două regiuni Ucrainene împănate cu ruși sunt foarte importante pentru vecinii noștri dar și pentru Rusia care le folosește ca elemente de presiune în timp ce occidentul nu s-ar băga în viesparul ăsta pe care nu-l prea înțelege și care pare exotic și mult prea îndepărtat

-          Crimeea și Marea de Azov, nu sunt chiar foarte importante pentru Ucraina care nu are o flotă redutabilă și nici forța să stăpânească zona însă este extrem de importantă pentru Rusia care întreține aici flota Mării Negre și toată baza militară de la Sevastopol, de unde se pot lansa atacuri fulgerătoare și adevărate asupra NATO, nu din astea mimate ca acum

-          Transnistria este o zonă uitată în acest moment însă amenințarea Armatei ruse de acolo este cât se poate de reală! Să ne amintim că Armata 14 sovietică din Transnistria avea ca obiectiv nici mai mult nici mai puțin decât ... Istanbulul: cine vrea, își poate aminti de generalul Lebed și de pseudo desființarea acestei armate care protejează și astăzi regimul de la Tiraspol

-          Ucraina în ansamblul ei este foarte importantă pentru Rusia care nu dorește să se schimbe nici un pic drept care își constituie un cordon sanitar din statele foste componente URSS, motiv perntru care va susține permanent la conducerea unor țări dictatori prea plecați ca în Bielorusia sau țările Asiei Centrale ori ale Caucazului care riscă să creeze o fisură în apărarea și așa zdruncinată și nu va înghiți niciodată manifestări prodemocrație pentru că, nu-i așa, iată la ce s-a ajuns urmare a victoriei „maidanului”. Ucraina este foarte importantă pentru occident din același motiv, adică Ucraina cu o conducere care simpatizează vestul este un bun tampon în fața Rusiei dar, cel mai important pentru toată lumea este ca estul și vestul să se înțeleagă, iar acest lucru se va întâmpla peste capul Ucrainei pentru că, vrem sau nu, gazul și petrolul trebuie să circule!

   Din punct de vedere militar, o eventuală retragere a Rusiei de la frontiera Ucraineană ar însemna o victorie importantă nu atât pentru UE sau NATO cât pentru USA care până acum a trebuit să jongleze pe două fronturi extrem de îndepărtate, estul europen și estul asiatic, acolo unde Republica Populară vrea cu tot dinadinsul să înghită Republica China, adică China continentală este flămândă și vrea să pape Taiwanul, încălcând fără scrupule același drept al autodeterminării popoarelor!

   Trăgând linie, vedem că în cazul unei retrageri reale a Rusiei și aplanării conflictului Ucrainean, Rusia pierde militar și poate economic, pierde Putin din prestigiu, și pierde China care a încercat să mituiască Rusia cu un contract de furnizare de gaze de 180 de miliarde cu speranța că aceasta va ține USA ocupate la Marea Neagră. Ce se prefigurează? Simplu, mici frecușuri în Marea Chinei și Marea Galbenă, agitație de portavioane, amenințări economice, atacuri informatice asupra occidentului și poate, la un moment dat, arătat mușchii măcar propagandistic.

  

   Al cui va fi viitorul? Cine va câștiga dacă Rusia cu adevărat se va retrage? Răspunsul este simplu, va câștiga cine va asigura condiții mai bune de trai propriei populații și aliaților iar până acum, se pare că occidentul reușește acest lucru mai bine decât Rusia încă sovietică și China semi comunistă. Așadar, cam ăsta va fi viitorul dacă Rusia cu adevărat se retrage ... Așa crede un om, de pe stradă ... dacă Rusia cu adevărat se retrage! DACĂ!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu