Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 februarie 2022

După 77 de ani

   După 77 de ani de pace, timp în care omenirea a progresat incredibil iar Europa a avut o perioadă la fel de incredibilă de pace, Rusia și-a spus că ce-i mult strică și a început războiul detestat împotriva fraților lor ucraineni!

   Păcat, mare păcat!

   Nu avem ce face dacă după acești 77 de ani Rusia încă trăiește în umbra „marelui război de apărare a patriei” adică a celui de-al doilea război mondial!

   Mare păcat că educația s-a făcut tot în direcția propagandistică anti occidentală, tot împotriva dușmanului american, tot împotriva progresului dar pentru rămânerea în secolul XIX cu o pătură subțire de intelectuali elitiști și o masă mare, enormă, de mujici!

   Mare păcat, mare de tot că Rusia care s-a înarmat constant nu reușește să vândă la export altă tehnologie decât cea militară, că rămâne în continuare un exportator de materii prime, că se bazează și astăzi pe statutul de bau bau în loc să fi evoluat alături de celelalte țări ale lumii ăsteia în direcția pe care vedem că până și închisa Chină a adoptat-o!

   Mare păcat!

   Cât despre pretextul războiului, ăsta s-a mai auzit și cu alte ocazii, nu este decât traducerea în rusă a actului prin care Germania nazistă cerea regiunie sudeților din Cehoslovacia!

   Mare păcat!

   Dar, să scurtăm: Rusia care știe că o populație ignorantă este ușor de condus uită dezvoltarea internetului, uită că digitalizarea nu se folosește numai în fakenews, uită că informația circulă în dublu sens și că, la un moment dat ea va pătrunde și pe atât de bine izolatul teritoriu sfânt al Maicii Rusii! Iar atunci, atunci când oamenii vor pricepe că Navalnâi nu-i nebun ... va începe să se împută treaba! Bun, deci a fost nevoie de 77 de ani ca să avem din nou război adevărat la granițele României, să auzim și să vedem practic explozii la câteva sute de kilometri de frontierele noastre!

   Păcat ... mare păcat!

   Părerea mea este că abia acum Ucraina va dori cu ardoare să adere la NATO și UE, dacă până acum mai era discutabil, abia fratricidul acesta îi împinge definitiv în brațele occidentului! Este posibil ca un timp Rusia să-și impună propriul guvern aservit la Kiev, este posibil ca o vreme niște cozi de topor să preia rolul de lukașenko în Ucraina dar acest lucru va fi vremelnic: Ucraina și ucrainenii au văzut ce înseamnă Rusia și ce înseamnă occidentul, au înțeles că ceea ce este acum nu este un simplu război Rusia Ucraina ci că este un adevărat război al civilizațiilor și, pe măsură ce vestul Ucrainei se va uita mai mult peste gard, cu atât mai mult se vor îndepărta de așa zișii frați de la răsărit! Să nu uităm că dacă acum Biden sau Scholtz ori Ursula van der Leyen sau Macron mor, NATO, UE, USA își vor continua drumul și politica lor în timp ce dacă tătucul popoarelor se împiedică și cade peste geam sau bea ceai cu poloniu și nu cu polonicul este posibil ca politica Rusiei să se schimbe radical: să nu uităm tranziția Stalin Hrușciov!

   Este mare păcat pentru că urmează presupun o criză a alimentării Ucrainei cu tot felul de alimente și bunuri, urmează tragedia războiului, urmează o tragedie a refugiaților: și totul pentru ce? Pentru ca Putin și apropiații lui să dea un os de ros propagandiștilor și îndoctrinaților care mai trăiesc și astăzi cu mândria victoriei în al doilea război mondial? Numai pentru asta? Și oamenii vor uita că rubla a ajuns la 5 bani? Și că viața le este grea? Și că o duc de azi pe mâine pentru a crede că sunt mare putere? Cu burta goală? Proastă educație ...

  

   Să revenim cu picioarele pe pământ: locuitorii din zona Cernăuți au început să treacă frontiera în România și spun că și acolo au fost explozii! Adică deja începe criza refugiaților ...

   Ei bine, trebuie din nou să facem recurs la memoria istoriei: un avion de luptă ucrainean a trecut frontiera în România și a fost condus să aterizeze la Bacău. Nimeni nu ne spune dacă avionul era înarmat de luptă, cum a ajuns în zonă și de ce: întrebarea își are rostul pentru că astfel aflăm dacă a fugit din fața aviației inamice, dacă a greșit sau dacă Ucraina încearcă să-și pună la adăpost tehnica de luptă scumpă! Nu știm dacă cu acordul României sau nu ... Adică este posibil ca România să fi acordat ajutorul pe care în 1968 Iugoslavia lui Tito i l-a refuzat în eventualitatea unei invazii pe atunci sovietice și post Cehoslovacia!

   Putin și ai lui promit că vor numai să stopeze genocidul la care sunt supuși rușii din estul Ucrainei uitând că noi ne mai amintim de Katyn, de Fântâna Albă și altele asemenea, drept care trebuie să ne întrebăm câtă încredere putem avea în promisiunile lor! Pun această întrebare pentru că pe noi ne-au înșelat constant de sute de ani!

   Nu cumva ar trebui închisă gura posturilor pro ruse, nu cumva trebuie limitate acțiunile sputnik, nu trebuie trași pe dreapta agitatorii pro ruși? Să ne gândim la asta pentru că avem un război la frontieră și nu depinde de noi să fim atrași sau nu în acest conflict ci de marele urs care poate avea alte socoteli în zonă! 

De fapt, știind care este situația economică a Rusiei, se pare că asistăm la un război al Rusiei cu ... Rusia! Cel puțin așa gândește un om, de pe stradă ...

  

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu