Faceți căutări pe acest blog

marți, 1 februarie 2022

Decât așa Mărțișor ...

   Acum, tot omul se simte dator să fie solidar cu Ucraina, să „iubească” Ucraina și ucrainenii, să ajute așa și pe dincolo ...

   Dar, hai să fim raționali și să încercăm să vedem ce putem afla din evenimentele pe care măcar la TV le vedem și la care participăm indirect! Deci, ce putem deduce din ce se petrece acum? În primul rând, am înțeles că faimosul război hibrid perfecționat de ruși și-a atins maximum de eficiență iar acum începe să se fâsâie în fața unul alt instrument de luptă: combinația de propagandă mincinoasă, fakenews, trupe de mercenari, mase de blindate și de avioane sprijinind infanteria care atacă cu „URA” a fost lovită năpraznic și neașteptat de embargoul internațional la care a fost Rusia supusă aproape instantaneu! Dacă până acum, pe front se petrecea ceva și la Moscova se spunea altceva, acum rubla lor națională și-a înjumătățit puterea de cumpărare în câteva ore: iar asta o simte și academicianul dar și rusul de rând! Toate sancțiunile cumulate, cu toate că la început nu însemnau sau nu păreau a însemna mare lucru, zdruncină economia și așa zdruncinată și excentrică a Rusiei! Sistarea zborurilor internaționale afectează o altă clasă de cetățeni ruși iar blocarea tuturor conturilor ca și a cardurilor emise în Rusia nu vor face altceva decât să aducă nemulțumire în mai toată societatea rusă! În acest moment, este clar că războiul economic este răspunsul la războiul hibrid și la agresivitatea și aroganța unor state: state, nu națiuni, pentru că nu cred eu că un mujic dintr-un fund de Rusie, locuitor de izbă și băutor de samagon are ceva cu ucrainenii! Lăsând la o parte propaganda bine țintită a ucrainenilor care se bucură de un PR de zile mari, să vedem dincolo de evidența imaginilor: am văzut prizonieri ruși și par nemâncați, slăbuți, nu par nici foarte bine convinși nici foarte bine antrenați, pot spune că unii îți fac chiar milă! Spun unele voci că ar fi printre ei și condamnați penal cărora li s-a dat de ales între campania din Ucraina și ani buni de lagăr (în Rusia dar și în URSS s-a practicat). Tot ciudat pare comportamentul simplilor soldați care încearcă să intre în legătură cu populația locală și constată, uluiți, că ucrainenii nu vor să fie eliberați așa cum le-a spus lor Volodea, tătucul popoarelor și nici cu pâine și cu sare nu-i primesc! Se pare că Rusia, după ce a tot căutat și a repetat în Afganistan și-a găsit propriul Vietnam! Și fac exact greșelile americanilor, le repetă la indigo: furia conducerii politice împinge comanda armatei ruse să se poarte de-a dreptul sălbatic, bombardând fără reținere și în plină zi zone locuite, acțiune care nu face altceva decât să le întărească renumele de barbari – și dacă chiar vor folosi arma termobarică, vor fi presupun nu doar excluși din competițiile sportive ca acum ci izolați pentru multă vreme din moment ce petrolul și gazul încep să vină din alte surse!

   Putin, înghesuit de realitățile economice și sociale ale Rusiei, realități de care este responsabil și pe care le tot ascunde sub campionatul mondial de fotbal, sub olimpiade sau sub grupuri masive de sportivi dopați ca politică de stat, a fost obligat să acționeze! Situația trebuia mascată într-un fel, așa că a ales o victimă la îndemână, comodă și sigură, pe care s-o bată ca-n curtea școlii așteptând ca fetele să-i facă ochi dulci și băieților să le fie frică de el! Teoretic, totul a fost perfect! Numai că fraierul clasei, în loc să se lase bătut, a sărit la gâtul derbedeului! Bătăușul s-a mirat și a dat și mai tare, a amenințat că scoate șișul și boxul dar, spre surpriza lui, victima a fost înconjurată de clasele mai mari, alea care nu se tem de fanfaronada lui de mahala! Și uite cum, Volodea s-a pomenit că tare mult i-ar plăcea să se retragă și să fugă acasă dar ... dar nu mai poate! Știți cum este Rusia acum? Ca o echipă de fotbal care a ales să joace în deplasare dar indiferent de rezultat pierde meciul de acasă! Pentru că de acum, orice s-ar întâmpla și oricum se va termina, Rusia a pierdut deja chiar dacă învinge sau, mai ales dacă învinge!

  

   În concluzie, Rusia nu iese onorabil din povestea asta decât dând vina pe cel care a comandat toată punerea în scenă și pe acoliții lui, mimând rolul cetățeanului surprins, naiv și neștiutor pus față în față cu tragismul miilor de morți și distrugerilor din ambele tabere!

   Occidentul exersează forma de război de tip Liga Națiunilor, adică toată lumea împotriva agresorului și pentru prima dată, pare să-i iasă!

   Ucraina se bucură de o popularitate ieșită din comun și, tocmai aici vă cer eu dumneavoastră să fiți raționali, să vă întrebați și să vă răspundeți singuri și serios la următoarea întrebare:

LUMEA DĂ DOVADĂ DE SOLIDARITATE

DIN SIMPATIE PENTRU UCRAINA SAU

DIN ANTIPATIE PENTRU RUSIA?

   Dacă răspundem rațional și, bineînțeles corect la această întrebare, vom avea multe de învățat ... Așa crede un om, de pe stradă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu