Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 februarie 2022

Heil Putin!

   Cu aproape o sută de ani în urmă, un personaj rămas în istorie ca personificare a răului, a cerut în numele patriei mamă ocuparea unor regiuni controlate de francezi și i s-a dat! Apoi, a cerut dreptul la înarmare și, deși tacit, i s-a dat! A vrut apoi o bucată din Cehoslovacia și i s-a dat! A cerut și Austria și, i s-a dat! A cerut dreptul de a crea state marionetă și i s-a dat! A vrut teren nou pentru etnicii conaționali și i s-a dat! Acest personaj, permanent a șantajat lumea lui cu amenințarea unui război iar puterile momentului, doritoare de pace cu orice chip au plătit prețul cerut de șantajist căzând în capcana șantajului fără sfârșit! Numele acelui șantajist, al celui care a inventat sistemul, era Adolf Hitler ... Astăzi, vă place sau nu vă place, un nou șantajist folosește lecțiile învățate de la Fuhrer: biata populație rusă, nevoia de reîntregire a neamului Maicii Rusii, dorul nestins de frații și surorile care, etc, etc și așa mai departe! Și nici măcar nu cere mult imitatorul, cere ca un stat suveran și independent să renunțe la suveranitatea și independența lui, să aibă o politică atât internă cât și externă conform cererilor Moscovei și, dacă nu se supără nimeni, să devină și un fel de slugă care să ia eventuale bobârnace de la occident în locul Rusiei! De fapt, Rusia lui Putin cam asta dorește, iar modul în care o face este cel puțin jenant, spun asta pentru că dacă acum peste două sute de ani Napoleon îl numea pe Alexandru, țarul Rusiei, „perfidul bizantin” recunoscându-i în fapt merite diplomatice în urmărirea intereselor patriei lui, astăzi același Napoleon cum l-ar numi pe brutalul Putin?

   Am văzut mai mulți specialiști, analiști, politologi și alte persoane autohtone autointitulându-se astfel, spunând că Rusiei, pentru a avea liniște și pace, occidentul ar trebui să-i dea ceea ce cere! Am ascultat și m-am crucit: lecțiile trecutului nu înseamnă nimic oare pentru pseudo specialiștii aceștia sau se bucură de ceva venituri de la răsărit? Deștepții ar dori să dea ceva ce nu le aparține (estul Ucrainei și Crimeea) Rusiei pentru a avea liniște! Țin să amintesc aici că în anul Domnului 1812, Turcia a dat Rusiei ceva ce nu-i aparținea tot pentru a avea liniște: teritoriul cedat este cunoscut nouă sub numele de Basarabia iar Turcia nu a avut pace din partea Rusiei nici douăzeci de ani! Așadar? Este bine să cedezi șantajului?

   Aceeași Maică Rusie a hotărât că Ucraina nu este de fapt un stat real, că este ceva sintetic creat pentru nevoile de moment de către Lenin și mulți analiști interesați de fenomenul momentului trec cu vederea spusele Moscovei: dacă însă, mâine, Transnistria cere recunoașterea ei de către Rusia, RPT sau republica populară transnistreană cerând și ajutorul militar rus? Atunci, ce facem domnilor dispuși să plătiți liniștea de moment fără a privi în viitor? Dar dacă poimâine lipovenii declară republica populară Jurilovca și cer recunoașterea independenței ei și ajutor militar rus? Dar dacă Găgăuzia procedează așa? Dacă Rusia declară că baia dumitale a cerut independența și o și recunoaște, ce faci? Nu este vorba aici despre război, este vorba despre o amenințare pe termen lung și foarte lung pentru că nimeni nu ne garantează nici unuia dintre noi că Rusia se va opri aici mai ales dacă obține foarte ușor ceea ce dorește acum! Asemănarea între cei doi dictatori este izbitoare, totul este să o vadă și cine trebuie!

   Sunt mulți cei care se plâng că replica dată Moscovei este slabă, prea slabă, că sancțiunile economice trebuiau să fie mai dure dar asta din nou dovedește că nu au învățat nimic din istorie: sancțiunile economice înrobitoare impuse Germaniei învinse în 1918 au deschis calea fascismului și a celui de al doilea război mondial, așa că în primul rând nu Rusia trebuie sancționată ci mega bogații din anturajul conducătorului iubit, nu contează în ecuația marii politici dacă țața Lena moare de foame dar contează dacă un oligarh nu-și poate duce familia în occident și dacă i se supără amanta/amantele! Așa că ăștia sunt oamenii care trebuie să sufere și să suporte consecințele pentru că, spre deosebire de moarta de foame țața Lena, ei se pot întreba serios și cu efect dacă merită să-l iubească chiar atât de mult pe conducătorul iubit!

  

   Așa cum spunea un comic la un moment dat, război n-o să fie dar puțină luptă pentru pace tot o să avem! Îmbucurător este răspunsul unit occidental, care până acum nu pare a avea vreo fisură. Supărător este modul arogant în care Rusia tratează pe toată lumea. Îngrijorător este cum așteaptă China cuminte să vadă pe cine poate să înghită în cazul unui conflict!  

   Da, cei doi dictatori, Hitler și Putin seamănă izbitor în cele mai multe privințe deși există între ei și o deosebire marcantă, pe care nu avem voie să o uităm: Putin imitatorul de Fuhrer are ceea ce originalul nu a avut niciodată, imitatorul are arma nucleară! Așa crede un om, de pe stradă!

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu