Faceți căutări pe acest blog

vineri, 15 februarie 2013

Entr’acte - Ecuaţie iraţională neterminată , de gradul doi , cu soluţii de mult timp cunoscute


 
 

  Sau : nu te pune cu prostul , că are mintea odihnită !

 

   De cîtva timp , rubricile de sport ale posturilor noastre radio şi , în special tv , sînt ocupate pînă la refuz cu Steaua , Reghe , Prodanca şi , cu voia dumneavoastră , gigi ! Ziarele de sport , la fel !
   Ce au făcut ei atît de important pentru sportul mondial , n-am băgat de seamă , însă faptul că Steaua avea să cîştige la Amsterdam cu Ajax , deja nu mai era o ştire , atît de mult se învechise povestea !
   Şi copiii nenăscuţi ştiau asta !
   Pensionarii proaspăt trecuţi la cele veşnice , aveau un zîmbet senin – şi ei ştiau rezultatul !
   Mistreţii de la Balc au dansat în faţa gloanţelor occidentalilor asasini de faună carpatină , mulţumiţi cu ce ştiau despre rezultatul Stelei !
   Papa , aflînd că numărul 16 a fost purtat deja la Steaua de Bănel şi-a dat demisia de ciudă !
   Şi , pentru că vorbim despre Steaua , chiar şi firmamentul a luat act de declaraţiile mai sus pomeniţilor , astfel că , se pare , într-o noapte , constelaţia Orion , pregătită să apună pînă la anul , a luat forma unei stele cu cinci colţuri iar faimoasa-i centură a renunţat la numele învechite de Betelgeuse sau Rigel , scriind pe cer , mare şi citeţ
STEAUA BUCUREŞTI !
   Ei bine , da , aşa au stat lucrurile , dar nu mai stau pentru că s-a produs o insignifiantă eroare (se putea altfel ?) : clarvăzătorii pomeniţi mai sus , au uitat să-i anunţe şi pe cei de la Ajax care urma să fie deznodămîntul meciului ! Gravă eroare , impardonabilă , ce să mai zicem , de nedescris ! Olandezii , dacă n-au fost puşi în temă , i-au ars Stelei cîteva , de nici lui gigi nu-i mai vine să-şi dea demisia din PNL !
   Acum , că s-a întîmplat ceea ce se aştepta orice om cu bun simţ să se întîmple , Prodanca îşi va căuta alt Dinu de dat în judecată (trebuie să fie permanent în faţă , la vedere , altfel n-ar putea promova paratrăsnetul portabil) , Reghe şi "băieţii" vor face iar reportaje la biliard , iar gigi … gigi va găsi cu siguranţă modul de a se feri din calea antibioticelor !

   Pentru CFR Cluj , jos pălăria : au declarat de la bun început că vor face tot posibilul să obţină un rezultat cît mai bun în faţa unei echipe foarte tari ! Şi cum nu mai sînt chiar nişte necunoscuţi , n-a mai ţinut să surprindă pe cineva (ca la Roma) şi nici Interul n-a avut Inter-esul să bage echipa a doua , ca Manchester United în Anglia !
   Însă , per ansamblu , o prestaţie serioasă , solidă , de bun simţ , fără fumuri , fiţe , goange şi alte stelisme şi gigisme !

   Indiferent de faptul că cele două necunoscute ale ecuaţiei erau cunoscute , fiind ea (ecuaţia deci) ca tot fotbalul , adică IRAŢIONALĂ , le dorim mult succes în retur ! 

  Ω

  Parcă poţi să te pui cu astrele , tu ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu