Faceți căutări pe acest blog

luni, 4 februarie 2013

Entr'acte - Există snooker după Ronnie ?

    Aceasta-i întrebarea !

 

   S-a mai dus un turneu fără Ronnie O’Sullivan : uşor uşor , jocul îşi pierde din savoare ! Mai ales cînd din întîmplare ( sau nu ? ) cei mai buni jucători ai lumii … pierd în faţa unor « titani » ai jocului de snooker ! Probabil că mult prea multa oboseală acumulată pînă acum ne-a dus la o finală Ali Carter contra Marco Fu . Nu avem ce le reproşa celor doi : sînt buni cunoscători ai jocului , îl practică destul de curăţel , însă diferenţa dintre ei şi CEILALŢI este ca între pictor şi zugrav !
   Iar dacă o casă deja zugrăvită este doar o constatare , o pictură este privită iar şi iar , făcînd plăcere ochiului de fiecare dată !
   Şi pictura nici nu este plicticoasă , cum au fost la un pas să devină cei doi !
 
   Pe scurt , printre bundesligi , sărituri cu schiurile , Burkina Faso – Togo şi alte asemenea , au avut şi interesaţii de snooker cîteva picături : de ce Eurosport Ro este o televiziune atît de neserioasă în ceea ce priveşte programul , nu înţelegem – de la nerespectarea orelor de transmisie şi pînă la schimbarea totală şi neanunţată a programului , trecînd prin întreruperea unor evenimente sportive în mijlocul lor ( şi al frazei comentatorului ) şi mutarea în fuga mare de pe un program pe altul ! Totul , absolut totul , dar absolut totul , ca ofrandă zeului FOTBAL ! Totul pînă la FOTBAL ! Noi pricepem că fotbalul este uşor de înţeles – orice tont vede că s-a oprit obiectul într-o plasă – dar să întrerupi o finală de campionat important ( poate mondial ) ca să-mi dai FC Tischbein cu SV Panther din liga a şaptea germană sau din campionatul interstrăzi din Silezia pe dreapta , ni se pare o bătaie de joc şi o jignire la adresa intelectului spectatorului de sport !
   En fin , aşteptăm întreruperea unei sosiri pe Galibier pentru difuzarea unui interviu cu reghe şi prodanca ori pentru un beeecal !
   Păcat Eurosport Ro !

   Revenind la O’Sullivan : am înţeles că a fost somat să dea un răspuns pînă la sfîrşitul lui februarie : dacă revine sau nu ! Este clar că jocul pierde sponsori prin dispariţia unor « figuri » , dar … dar dacă cu sufletul ne dorim să revină , cu raţiunea ne spunem că vrem s-o facă doar dacă îşi poate păstra nivelul cu care ne-a obişnuit : dacă însă revenirea lui ne-ar aduce la masa de joc un Ronnie O’Sullivan şumahărizat , mai bine să rămînă gloria retragerii cu titlul de campion mondial ( pentru el ) şi nostalgia unui mare jucător ( pentru noi ) ! 

  Ω 

   Şi totuşi , jocul este frumos , elegant , inteligent , dinamic , plin de suspans şi … da , există şi după Ronnie !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu