Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 22 mai 2013

Cică – Plîngînd de mila lui Terente

    Hoţul neprins , negustor cinstit se numeşte !
    Dar cel prins , se cheamă MARTIR ?

 
   Am ajuns în situaţia (deloc dorită) de a constata fragilitatea statului construit de noi , prin noi şi pentru noi în aceşti ani postrevoluţionari . Şi o spunem cu tristeţe şi cu părere de rău ! Este motivul pentru care , din cauza căruia , deoarece şi pentru ce revenim (fără voie şi fără plăcere) la subiectul discutat ieri : gigi şi ai lui ! Nu ne rabdă inima a tăcea , nu putem face front comun în tăcerea naţională , ca să nu se confunde muţenia cu aprobarea ! Asta ar fi o mare problemă , în ultima vreme românii fiind campionii clevetelii şi codaşii adevărului spus franc în faţă !

   Să revenim dar , la subiectul de astăzi : chiar dacă ar fi mai potrivit să-i spunem substantivul , să rămînem la obişnuinţa de a-l numi subiect ; aşadar , în tot falsul scandal generat de o hotărîre DEFINITIVĂ ŞI IREVOCABILĂ a unui tribunal românesc LEGAL CONSTITUIT ŞI ACCEPTAT , apare o voce de haiduc , o voce care cere sus şi tare DREPTATE PENTRU gigi ! Vocalul haiduc , este un fotbalist , personaj cu solide cunoştinţe de cultură (?) generală , de drept , de stîng , de călcîi , de spitz , etc , etc ! Obsevaţi vă rugăm , că dintre toate cunoştinţele mai sus enumerate , lipsesc chiar cele legate de cap !
   Bravo lui , bravo lui haiducului !

   Bravo lui , dacă n-ar fi o Vitorie Lipan invers : pornită nu să-şi facă dreptate , ci să ceară o falsă dreptate pentru domnul , stăpînul , patronul şi de salariu plătitorul ! Adică , şerbul cerînd dreptate pentru (b)oier ! Ciudăţenii ale capitalismului autohton …
   Ca o paranteză : ni se cere în mod insistent să ne înduioşăm şi să lăcrimăm cu gîndul la biata famile ; de acord , nu este uşor , însă nici familiilor rîmarilor , cămătarilor sau spoitorilor nu le-a fost uşor şi nu s-a mai crocodilit nimeni pentru ei ! Am închis paranteza ! 
   
   Să aibă el cunoştinţă despre fapte ignorate de justiţie ?
   Sau de apărarea numitului gigi ?
   Oare chiar aşa să fie ?  
   Dacă da , să le facă publice !
   Dacă nu , cu ce drept (sau stîng , depinde cum îi vine mai bine) îşi permite să pună la îndoială sentinţa unei curţi de justiţie ? De ce poate el să creadă că judecata lui sau a altora ca el este dreaptă , iar a organismelor STATULUI român nu ? De ce autorităţile noastre , da , ale noastre , plătite de noi , lasă să persiste confuzia dintre democraţie şi libertate pe de o parte şi dreptul absolut de a face şi de a spune orice idioţenie pe de alta ? De ce statul înghite orice porcărie , orice năstăsie , orice gigerie , lăsînd cale liberă unor infractori dovediţi şi condamnaţi către statutul de victime ale regimului ! 
   Chiar sînt ei asemenea victime ?
   Sînt suficient de importanţi pentru un asemenea statut privilegiat ?
   Orice pungaş ori găinar este închis din motive politice ?
   Sînt puşcăriile pline de martiri ?
   Cu siguranţă nu ! 
   Cu siguranţă însă , ar vrea şi le-ar plăcea !
  
   Aşadar , ca o concluzie , aşteptăm ca statul român DE DREPT să se manifeste ca atare şi să nu mai înghită toate inepţiile debitate de orice analfabet cu (crede el) studii la şcoala vieţii !
   Iar atunci cînd va trece fiecare în pătrăţica lui mititică , seacă şi rece , nouă celorlalţi ne va fi o idee mai bine !
   Abia atunci cînd statul va reuşi să impună (nu să cenzureze) o conduită socială demnă şi corectă vor dispărea gigei , victoraşi , giovănei , stoicuţi , borcei , generali , mitici  ….. Da , ar dispărea ei şi amantele lor devenite soţii şi fine ale naşului de profesie , ar dispărea fetiţele din plastic , ar dispărea vulgaritatea şi promiscuitatea vieţii publice româneşti actuale : iar copiii vor visa din nou să se facă pompieri şi doctori şi vatmani şi aviatori în loc de gigi sau 2Xanca !

      

   Chiar vrem să dispară şi să intrăm în normalitate ?
   Aceasta-i întrebarea !  
 
    P.S.1 Să fie grija mea cea mare ce va face Steaua fără păstor ?
           Absolut de loc : mă îngrijorează însă lipsurile din educaţie şi din învăţămînt !
           Cîţi profesori pot fi oare plătiţi dintr-un Maybach ?  
   P.S.2 La şcoala vieţii nu se dau diplome !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu