Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 mai 2013

Cică - Spune-mi cu cine te însoțești ...

  Ca să-ți spun cine ești !

   Vă este cunoscut acest proverb ?
   Cu siguranță , răspunsul este DA : greu de crezut ca cineva să nu fi auzit și folosit (măcar în gînd) acest exemplu de înțelepciune populară .
   Însă , l-am adus în discuție nu pentru a dovedi încă o dată puterea adevărului experienței acumulate în nenumărate generații ; nici pentru a broda pe marginea lui propoziții fals patriotice ; nici pentru a ne arăta puterea rădăcinilor noastre românești ! Nici gînd : pur și simplu , a fost o concluzie , o constatare , un oftat dureros ce vrea să spună (dar nu spune direct în față) v-am spus noi ?
   Ei bine , DA : v-am spus noi ?
   Întotdeauna hoții se vor însoții cu hoții , oamenii cinstiți cu oamenii cinstiți ; mincinoșii și puturoșii cu mincinoșii și puturoșii ; oamenii gospodari cu oamenii gospodari , oamenii de dreapta cu oamenii de dreapta , cei de stînga cu cei de stînga ...
   Nu puteți spune că nu v-am spus :
Spune-mi cu cine te însoțești
Ca să-ți spun cine ești !
 
   Fondator al noului partid liberal , om cu idei liberale , propagandist al liberalismului românesc , Andrei Chiliman (căci despre el este vorba) , a căutat să se însoțească numai și numai cu cei de "teapa" lui : cu alți liberali , cu oameni cu același mod de gîndire , cu același comportament !
   Ca să fie mai ușor de înțeles , Andrei Chiliman s-a însoțit cu persoane care țin ușa deschisă ca să treacă femeile înaintea lor , salută primii o doamnă , se ridică în picioare cînd aceasta intră în încăpere , etc , etc ! Și chiar dacă n-a fost niciodată "un simpatic și un popular" și-a făcut datoria cum trebuie , fără țepe și alte năstăsisme ! Cam asta ar fi ideea : vorbim aici despre cele mai vizibile diferențe dintre domni și tovarăși !
   Lăsînd gluma de o parte , numitul Andrei Chiliman , mai puțin înfometat decît alți așa ziși liberali , nu acceptă însoțirea cu ideologia PSD : nu-i plac tovarășii , nu uită , nu iartă și , chiar mai mult , înțelege că în timp ce partenerii contra naturii și-au atins deja scopul , PNL încă mai așteaptă un iluzoriu și virtual fotoliu prezidențial ! Adică , unii și-au văzut
sacii în căruță ,
iar alții , fac pe fata mare în așteptarea nopții nunții : dar , DAR ... dar dacă noaptea nunții nu mai vine ? Daca PSD o să considere că USL
 și-a trăit traiul
și-a mîncat mălaiul ?
   Și își propune propriul candidat ?
   Liberalii le vor lua
praful de pe tobă
sau
boii de la bicicletă ?
  
Dacă totuși noaptea nunții vine , însă nuntașii
nu vor putea juca cearceaful ?
   Pentru că (să fim sinceri) numai fată mare nu pare !
   Mă rog , poate o fi fost , dar a avut Victoraș grijă : iar acum o (îl) tot duce cu vorba ! Să vedem dacă la anul vor mai fi părinții de acord !
   Așadar , revenind la dovada (de unii uitată) de înțelepciune populară , după ce am aplicat-o vechiului liberal Chiliman , să facem același lucru și pentru floricica neprihănită din fruntea partidului ! Să vedem dară cu cine s-a însoțit :
   Am putea da și nume , nume dintre cele mai dragi liberalilor (Pauker , Gherla , Aiud , Georgescu , Draghici , Pitești , Luca , Poarta Albă , Dej , Ceaușescu , Iliescu , Năstase , Ponta , etc) însă nu credem că dacă n-a învățat în atîția ani de școală ce datorează PNL-ul actualilor tovarăși o va face acum ! 
   Ciudată alianță a putut alege un liberal profesor de istorie : ne face să ne întrebăm ce fel de istorie a învățat domnia sa ! Istoria PNL , memoria brătienilor , moștenirea celor ce au ridicat o țară , în mod evident nu au lăsat nici o urmă în mintea și cunoștințele ofilitei domnișoare : căci , în mod clar , ceea ce o țară întreagă vede că este o posibilă căsătorie din INTERES , numai zis-a don'șoară își închipuiește a fi din dragoste !  
   În așa hal s-a prostituat fata asta bătrînă , încît nici mezalianță nu mai putem numi prostia ce o dorește și care (credem noi) nu se va întîmpla !  
 
  Ω
 
   Vă mai amintiți cum se zice în popor ?
Minte scurtă ,
Poale lungi !
   Pentru că , nu-i așa tov. Antonescu :
Cine nu știe istoria , este condamnat s-o retrăiască !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu