Faceți căutări pe acest blog

vineri, 6 septembrie 2013

Cică - Cel mai bun prieten . Al cui ?

   Cîinii provoacă lacrimi de crocodil !
 
 
   Într-adevăr , acum cînd s-a repetat tragedia proprie „cățeliadei” românești , acum cînd colții cîinilor trag la vedere de sub plapuma minciunii numită lipsa legii , impotența , lenea , impostura și prostia imbecililor noștri aleși , acum cînd televiziunile sînt în lipsă de subiecte tari (o nuntă , o bîrfă , un botez) , acum deci , este cazul să plîngem !
   La fel au plîns unii și cînd cu mm stoica , vă amintiți ?
   ȘI ?
   Și nimic , totul a căzut în binemeritata uitare autohtonă !
 
   Acesta este motivul pentru care nu ne-am grăbit să scriem pe această temă : nu am vrut să avem păreri în momentul în care toți
„oamenii de bine înfierau cu mînie proletară ... ” !
   Acum însă , putem aminti că am mai adus problema în discuție și cu alte prilejuri : abia acum , cei ce se isterizează gîndindu-se la soarta bietelor animale , cei ce-i hrănesc închipuindu-și că fac un gest creștinesc și își cumpără astfel indulgențe pe lumea cealaltă , cei ce au făcut pe ei în fața unei franțuzoaice afanisite ce nu avea și nici nu are habar de realitățile românești , abia acum toți cei responsabili de tragediile canine cu repetiție ar trebui să plătească !
   Să plătească măcar transportul maidanezilor feroci acasă la BB , mămica lor iubitoare , pupa-i-ar în bot pe toți , odată cu Băsescu care a promis că ne scapă de ei și în schimb s-a scăpat pe el în fața BaBei !
   Apoi , să plătească penal autoritățile care nu-și îndeplinesc sarcinile de serviciu , ONG-urile care profită de frustrații ce nu-și mai găsesc alt scop în viață decît eliberarea maidanezilor din adăposturi , medicii care semnează pentru operații pe care nu le-au făcut , iar într-un final apoteotic , să-i vedem plătind și pe cei care trebuiau să supravegheze ca toate astea să nu se întîmple ! Să plătească și ... (nici nu știu cum s-o numesc) inconștienta și iresponsabila vinovată direct de eliberarea cîinelui suspect : dacă nu pentru zecile sau sutele de potențiale pericole eliberate de lipsa ei de judecată pe stradă , măcar pentru imbecilitatea de a nu realiza că așa zisul bine făcut unui cîine înseamnă un rău făcut unui om ! Măcar pentru pentru prostia de a face voluntariat în asemenea mod și tot trebuie să plătească !
   Toți cei implicați în paragraful de mai sus , ar trebui să se roage ca mm stoica să mai înjure vreun reporter : ar fi imediat uitați , ei și problema lor !
   Așadar , autoritățile noastre alese , se plîng de lipsa cadrului legislativ ; la fel se întîmplă și cu oamenii străzii ce cotrobăie prin gunoaiele orașelor și fură orice le pică în mînă , mîndri parcă de statutul lor de „cazuri sociale” ; uită însă că există și legi care nu se referă direct la cazurile în discuție și care ar putea acoperi foarte bine spețele în discuție : legea sănătății publice , a calității vieții , a liniștii și siguranței noastre a tuturor ! A propos de siguranța cetățeanului : cade în sarcina primarului , nu ?
   Și atunci de ce este nevoie de o lege pentru Grivei ?
   Și alta pentru Azorică ?
   Și alta pentru Rex ?
   Și așa mai departe și așa mai departe ...
   Răspunsul este mai simplu decît vă închipuiți : în spatele falsei nevoi de legislație își ascund (prea) scumpii noștri aleși neputința !
   Și prostia !
   Și indiferența !
 
    Ω

   Cu mare părere de rău și Dumnezeu să-i ierte !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu