Faceți căutări pe acest blog

duminică, 15 septembrie 2013

Ham scăpat ! Din nou !

   Legea parlamentarilor fără stăpîn


   Zilele trecute , sub impresia ultimei tragedii - ultima , nu cea din urmă - parlamentul fără stăpîn al României , a votat o lege privind soarta fraților lor maidanezi . Așa cum era de așteptat , legea este ambiguă în încercarea ei de a împăca și mușcătorul și mușcatul : prevede o perioadă de 14 zile - calendaristice după unii , lucrătoare după alții - în care cîinii să poată fi revendicați , dă mînă liberă primarilor să-și facă în continuare campanie electorală pe baza amărîtelor animale de pe străzi , lasă la mîna autorităților locale posibilitatea de a cheltui resurse cu hrana și adăpostul cîinilor , permite în continuare amestecul unei mulțimi incontrolabile de isterici și ONG-uri care , în mod foarte democratic , încearcă zgomotos să impună majorității modul în care trebuie iubit un animal !
   Toate aceste lucruri se petrec numai și numai pentru că cineva a hotărît în numele nostru , al tuturor , că situația NU TREBUIE să se schimbe !
   Dacă se dorea cu adevărat rezolvarea problemei , s-ar fi pornit de acolo de unde trebuie : de la dreptul de proprietate !
1- orice animal (de muncă , de producție - lapte , lînă , etc , de companie) trebuie să poată fi identificat fără dubii (micro cip sau alte sisteme)
2 - stabilirea numărului de animale ce pot fi deținute (funcție de specie - oricîte oi , dar un număr limitat de animale de companie , depășirea acestui număr legal stabilit transformînd proprietarul în CRESCĂTOR)
3 - interzicerea proprietății colective (cîinele blocului) cu excepția instituțiilor care își desfășoară astfel activitatea - poliție , circ , ferme , canise
4 - proprietarului îi incumbă următoarele îndatoriri (să-l hrănească , să-l adape , să-l îngrijească , să NU ÎL lase liber în afara incintei unde îl crește , să-l vaccineze , etc)
5 - autoritățile locale au OBLIGAȚIA de a strînge de pe domeniul public orice animal găsit liber (funcție de animal - fără zgardă și lesă în cazul cîinilor , nu al albinelor)
6 - proprietarul (dacă există , conform sistemului de identificare) este anunțat de ridicarea animalului
7 - din momentul anunțării proprietarului , timp de trei zile (pentru a elimina tentația de abuz din partea hingherilor) poate fi revendicat în baza actelor de proprietate FĂRĂ COSTURI . Pînă la împlinirea unui termen de șapte zile , animalul poate fi revendicat sau adoptat contra cost (hrană , adăpost , deparazitare , acte , etc)
8 - OBLIGAȚIA AUTORITĂȚILOR LOCALE DE A EUTANASIA ÎNTR-UN  TERMEN MAXIM DAT ANIMALELE NEREVENDICATE SAU NEADOPTATE
9 - se consideră că animalul NU ESTE VINOVAT , toată responsabilitatea pentru orice daune ar produce revenind proprietarului sau , în lipsa acestuia , autorității publice locale pe al cărui teritoriu se petrec/produc .

   Ω

   Cît de greu este să produci un document inteligibil și aplicabil ? Ăsta este doar un exemplu , o glumă pusă în fugă pe hîrtie , perfectibilă și nicidecum creația unor juriști , conținînd lucruri la care secretarele deputați nu se pot gîndi în timp ce-și fac unghiile ; sau intră pe feisbuc ; sau ...
   Nici cei 300 care se gîndesc la secretare nu pot face două lucruri odată , așa că rămîn cu gîndul la ... secretare !

   Este ?
  Este !
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu