Faceți căutări pe acest blog

marți, 8 septembrie 2015

De off & de inimă blue

   Sunteți nebuni?


   Se aud voci, care din ce în ce mai insistent acordă o atenție nemeritată cuantumului pedepselor pentru luare (dare?) de mită! Acești indivizi, inculți și dușmani ai intelectualității românești, consideră că persoanele mituite și/sau mituinde nu stau suficient la mititica, că dumnealor nu ispășesc păcatul hoției și cu atât mai puțin al trufiei!
   Din păcate, greșesc dumnealor, vocile care cer mai mult de parcă ar fi un primar cu stiloul pregătit deasupra unei autorizații de construcție într-un parc bucureștean! Greșesc grav, pentru că dacă ar fi obligați la o penitență mai îndelungată, mândrii noștri nevinovați nu ar mai avea chemarea de  a scrie, iar noi, sărmanii, am rămâne fără plăcerea secretă și rușinată de a le citi doinele de jale, de cătănie și de ocnă! Pentru că, sinceri să fim cu noi și cu dumneavoastră, recunoaștem că așa efervescență literară cum se află în pușcăriile românești de astăzi, nici la Junimea lui Maiorescu și nici în Flacăra lui Păunescu nu s-au aflat!
   Este?
   Este!
   Păi alianțele încuscriale în evul mediu al județului Covurlui văr cu Trei scaune și cumnat cu Vlașca și Teleormanul tocmai se găsește la a treia republicare la Paris, la  a doua la New York, iar Amazon o scoate pentru Kindle!
   Să mai vorbim și de celelalte best-seller-uri scrise în ocnă?
   De minunile intelectuale explodate în liniștea celulelor?
   De bogăția de experiențe de viață împărtășite subtil și discret de marii oameni ai culturii românești?
   Mai este nevoie să vă amintesc faptul că cei ce descarcă ILEGAL (și fără a plăti drepturi de autor) Valorificarea energetică a biomasei” și „Biodieselul - motorina ecologică”,  operele de căpătâi ale lui niculae ioan, au blocat serverele celor ce țin Golful Piratului?
   NU MAI ESTE CAZUL!

   Ω

   Îmi cer iertare cititori dumneavoastră, dar recitindu-mi textul, datu-mi-a-mi seama că slobozi de ar fi, timp de scris n-ar mai găsi!
   Și atunci, de ce să pierdem frumusețe de perle și de dovezi de înțelepciune?
   Ar fi păcat să omorâm din fașă acest eminent curent literar al ocnei și manelei!
   Așadar ...
ȚINEȚI-I FRAȚILOR CÂT MAI MULT!
LUAȚIL-E TOT CE-AU FURAT PLUS DOBÂNDĂ,
ÎNCHIDEȚI-I ȘI ARUNCAȚI CHEIA!
DAR DAȚI-LE HÂRTIE!
ȘI CERNEALĂ!

P.S. Mai bine nu le mai dați nimic de scris, să nu se apuce da falsuri:
PLAGIATURI!
SAU ALTELE ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu