Faceți căutări pe acest blog

marți, 29 martie 2016

Terorismul de tip democratico-birocratic și puterea educativă a internetului

   Îndoctrinarea europenilor și nord-americanilor


   Nu doar europenii sunt inoculați inteligent cu idei care contravin intereselor lor, ci și nord-americanii, așa că v-ați lămurit deja ce vreau să spun: sub masca unei false democrații intrate în stăpânirea unei elite birocratice, societatea despre care vorbeam își schimbă valorile, se îndoctrinează și se radicalizează!
   Toate acestea sunt posibile pe de o parte ca urmare a precarității educației, iar pe de alta, urmare a educației prin internet. Dacă le luăm pe rând (pe scurt, promit), constatăm că adevărata educație, acea educație cu puternice componente de cultură generală este astăzi ridicolă, constatăm că o persoană care poate stăpâni cunoștințe (fie și numai la nivel superficial) din mai multe domenii de activitate, este pur și simplu o ciudățenie, o curiozitate și că incultura a devenit un act de credință pentru care mulți sunt chiar mândri! Ni s-a băgat în cap ideea „modernă” de specializare, ideea care spune că omul trebuie să știe cât mai puține lucruri dar să le știe perfect: de parcă omul ar fi un robot ... Însă, multora le-a surâs trăznaia, drept care astăzi avem profesori de filosofie care folosesc în vorbire ticuri verbale de genul „ca și” și inspectori școlari (ba chiar și minstrul învățământului!) care trag niște dezacorduri englezite de nu mai știe nici bătrânul nostru Scaraoțchi ce mama lui au vrut să spună! Cât despre oamenii politici ... nu vă faceți iluzii, cum sunt ai noștri sunt toți, pentru că și politica a devenit o specializare și nu mai este făcută din vocație!
   În concluzie, mult prea mulți concetățeni au ajuns la părerea că a ști mai mult decât strictul necesar este o prostie, că oamenii deștepți trăiesc pe datorie și că a avea studii superioare este suficient pentru a fi un zeu al societății! Munca cinstită, susținută și inovatoare nu-și are locul aici, nici permanenta autoeducare, nici cultura generală (care să-ți șoptească dulce la ureche diferența dintre Rambouillet și Rocambole sau că părtinitor nu înseamnă a face parte în mod egal ci a lua cuiva partea nemeritat), nici bunul simț, nici, nici, nici ...
   Dar ... dar lipsa de educație nu se oprește aici, ci, mergând pe vechiul proverb românesc
„prostu`dacă nu-i fudul
    parcă nu e prost destul!”
au apărut tot felul de „guru” care ne învață ce și cum! Pe ei nu-i costă să dea din gur(u)ă și să nu spună nimic, însă pe deșteptele care-și educă bieții copii după principiile unor neica nimeni scriind pe net, le poate costa câte un ghips, câte o arsură, ba o mână ruptă, ba un ochi scos! De ce? Pentru că pe net, cineva a convins-o pe imbecila care nu ar fi trebuit să aibă voie să crească un copil, că micuțul de unu, doi sau trei ani trebuie să descopere singur ce este bine și ce nu! În traducere, experiența ei de femelă de mamifer poate fi aruncată la gunoi, iar cel mic are libertatea de a experimenta orice poftește!
   Lucrurile se petrec asemănător și cu principiul împărțitului (șeruit adică, pentru cei din multinaționale) lucrurilor ... dar despre asta am mai vorbit.
   Și dacă ar suferi numai tuta de mamă și deșteptul de tată, dar suferă un copilaș nevinovat lăsat de capul lui: și dacă o zgaibă, o entorsă, o fractură se mai repară, ce ne facem cu cei ce se opun vaccinărilor? Ce facem cu neștiutorii adepți ai lui Malthus, cei care sunt gata să-și lase copiii neînarmați și nepregătiți în fața vieții doar pentru că așa li se năzare lor în urma citirii unor materiale (pe internet desigur!) semnate (semnate?) de persoane ce nu-și asumă nici o responsabilitate ... ca să nu spunem chiar iresponsabile!
   Din nou lipsa educației lovește în plin, părinți foarte vocali aducând în discuție problema a două cazuri de copii care au suferit în urma vaccinului de cine știe ce maladie: un copil era din Tanzania, celălalt din Albania și, bineînțeles, nimeni nu aduce în discuție MILIOANELE DE COPII care nu au pățit nimic tocmai pentru că au fost vaccinați!

   Astfel se petrec astăzi lucrurile: în era informației, ușurința de a te informa ne-a transformat într-o societate evident mai neinformată și mai needucată decât predecesoarele!
   EVIDENT!

   Am văzut la știri că în Piața Bursei din Bruxelles au avut loc ciocniri între poliție și grupuri de manifestanți antirefugiați - asta nu mă susprinde, nu mă miră, nu mă intrigă - ci altceva: pe margine, o duduie, se isteriza țipând împotriva manifestanților „Să vă fie rușine”!
   Asta nu am priceput și pace!
   Să le fie așadar rușine!
   De ce?
   Pentru care cauză de motiv?
   Chiar dacă modul în care au spus că nu vor refugiați este cel puțin blamabil, în spatele acțiunii lor motivele sunt foarte serioase: nu vor refugiați pentru că vor să-și păstreze locurile de muncă, pentru că orașele sunt suprapopulate, pentru că sistemele sociale de ajutorare a nevoiașilor sunt întinse la maximum, pentru că vin cu o altă cultură, cu o altă educație, cu o altă religie și, mai ales, pentru că aduc cu ei pericolul terorosmului islamist! Oamenii nu vor să se întâmple cele mai sus enumerate (și multe altele, bineînțeles) și pentru asta trebuie să le fie rușine?
   De ce?
   Pentru că nu s-au lăsat îndoctrinați de internet să-și „șeruiască” jucăriile cu ceilalți? Pentru că nu vor să împărtășească cu niște venetici stropul lor de bunăstare?
   Pentru asta să le fie rușine?
   Vă rog să mă luminați și pe mine: dacă este suficient să vrei să trăiești în altă parte și ești dispus să pleci cu hoarda, atunci la ce ne mai sunt necesare pașapoartele?

   În sfârșit, pot spune că „educația” pe care sunt dispuse să ne-o facă diferite personaje pe net ar fi mai bine dacă ar lipsi: scopul urmărit de majoritatea (sunt convins că multe pagini sunt coordonate unitar) lor nu este educarea ci radicalizarea societății în anumite privințe! Experiența a fost făcută cu grupurile sexuale, apoi cu câinii, apoi cu clubul Colectiv, pentru ca acum să se treacă pe un plan superior: manipularea populației (în mare parte ignorante) în problema terorismului și a refugiaților - dacă și asta reușește, democrația a răposat definitiv!
   De ce?
   Pentru că omul a fost dezvățat să se autoeduce, a fost dezvățat să învețe și învățat să ia de bun ce citește pe ... net: de câte ori ați auzit expresia
„am citit pe net”
care sună de parcă s-ar referi la sfânta scriptură?

   Tocmai aici este problema: am renunțat de la a mai gândi, înlocuind acțiunea cu feisbucul și cu părerile altora, acești alții fiind întotdeauna specializați să gândească în locul nostru!

   Ω

   Nu trebuie să aflăm, trebuie să învățăm: iar învățătura înseamnă altceva decât tatuaje, silicoane și gene false!
   Dar învățătura este grea și nici nu dă rezultate imediate, trebuie să muncești, să gândești, să te zbați, să cercetezi ...
cel puțin așa am citit pe net!

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu