Faceți căutări pe acest blog

vineri, 28 aprilie 2017

Târgul

   Cuvântul târg și familia de cuvinte din care face parte acoperă o mare suprafață de înțelesuri: astfel, putem avea „târgoveț” cu sensul de locuitor al unei localități, putem avea „a târgui” cu sensul de a cumpăra dar și cu sensul de tocmeală, ori putem avea pur și simplu „târg” cu înțelesul de așezare omenească, de localitate, de sat mai răsărit de fapt. Însă, nu despre asta vrem să vorbim astăzi, ci despre târgul la care asistăm în parlament!

   Este deja de domeniul evidenței că legea grațierii are destinatari anume, unii deja dincolo și alții încă dincoace de gratii: pentru cei „prezenți și viitori”, un grup de tovarăși de încredere s-a apucat să facă o lege care, în cazul în care madama cea nevăzătoare greșește și condamnă pe cine nu trebuie, acesta „cine” să poată sta liniștit, mai ales că banii sunt deja bine puși la păstrare și în nici un caz statul nu se grăbește să-i recupereze!
   Acum intervine cuvântul târg cu sensul de tocmeală: după manifestațiile din iarnă, manifestații la care oamenii politici nu au participat nici măcar declarativ, cei ce nu sunt la putere au deschis gura și, oferindu-și voturile (dar nu degeaba) au început să pună pe tapet nume pe care ar vrea să le scape, adică așa cum procedează și pesedeul! Am ajuns astfel în situații absurde, de tipul „femeile blonde cu numele de botez Elena se absolvă de orice vină și se premiază pentru oboseala acumulată în timpul cât a fost ministru”! Nu râdeți, se cere înjumătățirea pedepselor femeilor, însfertirea pedepselor mai mari de amendă contravențională sau anularea definitivă a pedepselor condamnaților care au o pisică în întreținere! 
   Da, este absurd, dar pe ăștia i-am ales: și spun i-am, pentru că nu se arată nici unul mai breaz, ba din contră, sunt toți o apă și-un pământ!
   
   Așadar, ce urmează?
   Decorarea deținuților pentru merite deosebite și scutirea lor de impozit? 
   Închiderea pușcăriilor și transformarea lor în grădinițe? 
   Eliminarea pedepsei pentru hoț și învinovățirea păgubitului?
   Candidatura lui nicolae șerban la președinția republicii?

   Ω

   Din acest târg, EI vor câștiga totul, NOI nu vom pierde nimic: 
NU MAI AVEM CE!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu