Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 martie 2019

Ancora

   Așa cum marile magazine sunt dezvoltate în jurul unuia mai atrăgător, numit „ancoră”, adică acel magazin care aduce clienții ce, dacă tot au intrat, se mai uită și pe la alți vânzători, la fel și președintele Iohannis construiește un vot cu ancoră: referendumul privind justiția ar urma să aibă o asemenea atracție dacă președintele se hotărăște să întrebe populația ce părere are despre schimbările produse în legile justiției! Foarte interesant este acest aspect al alegerilor, pentru că ar permite celor interesați să-și spună în mod direct părerea despre modificările aduse legilor justiției de către sluga slugărel în favoarea tuturor celor care în opinia partidului, merită!

   Trebuie avut în vedere că în cazul unui referendum întrebarea ce este pusă electorilor trebuie construită în așa fel încât să nu permită răspuns decât cu DA sau NU: așadar, nuanțele nu-și au locul, ceea ce înseamnă că întrebarea în sine trebuie să fie foarte bine gândită, ea reprezentând ca la orice examen, jumătate din răspuns!

   Așadar, vom avea referendum pe tema justiției?
   Rămâne de văzut, noi sperăm că da!
   Ar aduce la urne un referendum mai mulți cetățeni?
   Teoretic, din cât de multe discuții am văzut, răspunsul ar trebui să fie tot da!
   Ar obliga un referendum actuala putere să renunțe la „perversiunile” la care tot supune justiția de mai bine de doi ani?
   Așa ar trebui, dar pseudo aplicarea rezultatelor referendumului privind parlamentul cu 300 de aleși, ne spune că nu este chiar obligatoriu ...

   Ω

   Organizarea unui referendum în aceeași zi cu alegerile europarlamentare ar fi un gest bine venit, ar însemna și ceva grijă față de cheltuielile publice și, paradoxal, ar răspunde indirect detractorilor președintelui, celor care astăzi, consideră că este modern să demolezi totul, chiar fără a pune ceva în loc (chiar dacă printre cei demolați se află și singurul personaj care poate „lua fața” pesede-ului în orice fel de alegeri)!
   P.S. Aștept cu curiozitate și nerăbdare emisiunea domnului Moise Guran pe această temă ...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu