Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 6 martie 2019

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

   Vă mai amintiți de Dorina Lazăr? Actriță și apoi actriță și director la Odeon? Actriță și de film și de teatru adică ...
   V-o mai amintiți?
   Un chip potrivit pentru roluri „comuniste”, un joc potrivit pentru roluri în limba engleză ...
   În sfârșit ...
   Spre finalul carierei, doamna Lazăr s-a retras oarecum din exprimarea artistică, apărând destul de sporadic pe scenă. În schimb, ca director al teatrului Odeon din București, a reușit să facă dintr-un teatru oarecare, unul interesant, dinamic și demn de urmărit, readucând în prim plan scena și sala de pe Calea Victoriei, acolo unde au început să se joace piese serioase și de bună calitate cu un preț accesibil pentru spectator.
   Dar ...
   Dar în 2017, primăria generală s-a pierdut din nou cu firea și, fără motive reale și plauzibile, a destituit-o pe doamna Lazăr dintr-un rol care-i venea mănușă!
   De ce?
   Nimeni nu știe exact ...
   Dar gura târgului spune că primăria în care mitocanul bădulescu încă era mare și tare susținut de pesedeii asemenea lui, pusese ochii pe niște spații ale teatrului, spații pe care actrița nu a vrut să le cedeze, neștiind să joace și rolul pupincuristului politic de meserie!

   Acum, după ce doamna Lazăr a acționat primăria în judecată, a venit și primul răspuns al instanței: blonda primărie ca de obicei a greșit și este condamnată la plata de daune morale în valoare de un (1) leu și desființarea hotărârii de destituire! Adică, ex directorul Lazăr trebuie pus la loc pe post și, probabil, ulterior, blonda primărie fi-va responsabilă și cu plata salariilor datorate aceleiași Lazăr din august 2017 și până la rămânerea definitivă a sentinței!

   Precum vedem, tuta de la primăria mare, nu face decât prostii, dar atât de mari încât își închipuie în continuare că o califică pentru președinția României: să ne ferească Dumnezeu!  

   Ω

   Nu am decât o singură nedumerire: fostul director Dorina Lazăr a fost destituit de firea sau de tandemul firea bădulescu (nici nu prea contează de fapt): cine va plăti salariile din această perioadă și leul moral?
PRIMĂRIA? ADICĂ NOI TOȚI?
SAU VINOVATUL DIRECT?
ORI VINOVAȚII ...
   Și DA, titlul se referă la gloria șefilor pesede, nu la rezultatele artistice ale Dorinei Lazăr!

Un comentariu:

  1. Slightly picket shelf, from the 1940’s.
    Our youthful daughter, the one who loves people art, painted these vivid colours when she
    was a college pupil. On the Spectrum, the newly added data did
    little to shake issues up.

    RăspundețiȘtergere