Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 20 martie 2019

Avem răspunsuri?

   Ne-am întrebat mai zilele trecute dacă greva generală ar rezolva ceva, de ce opoziția nu se implică în proteste și nici nu le declanșează, dacă pesede-ul are cu adevărat concurenți politici și dacă ați merge la vot.
   Să vedem ce răspuns ar primi fiecare problemă în parte ...
   
   Greva generală
   Din modul în care s-au manifestat agenții economici, cred că greva generală este imposibilă în acest moment în România: firme mari, cum ar fi de exemplu Renault, care a amenințat cu părăsirea României în cazul în care nu se face o anumită autostradă, tace mâlc când vine vorba de un protest care să zdruncine actuala guvernare și ideile înrădăcinate în toate conducerile românești postrevoluționare! 
   Iar ca ei, sunt mulți!
   Cei mai mulți participanți la protestul de vineri au provenit din IMM, marile companii stând ca de obicei în expectativă: dacă cei mari și puternici se arată înțelegători cu puterea, dacă cei mari și puternici arată că pot coexista cu această putere, înseamnă că greva generală nu este doar imposibilă ci și inutilă!

   Absența opoziției din domeniul protestelor publice
   Sentimentul general este că opoziția și puterea joacă în fața noastră o piesă sau un balet plin de pași pe care noi, necunoscătorii, nu-i putem pricepe! Opoziția țipă în parlament, opoziția scrie bilețele, opoziția se zbate, dar totul cu gândul la ocuparea unor viitoare posturi calde și bine remunerate, posturi care le revin numai și numai făcând jocul pesede-ului! 
   De ce Cioloș alege să plece la Bruxelles ca europarlamentar? Pentru că, fiind primul pe listă, va pleca! Cum ne va apăra el interesele de acolo? Cum se va descurca el în birocrația europeană dacă nu a reușit s-o facă în cea românească? 
   Așa cum este Cioloș sunt și alții: preferă să lupte pentru noi până la unu` ... și după-amiază liber! Pentru mine cel puțin, această „fugă de acasă” este o mare dezamăgire, pentru că astfel el obține o perioadă de odihnă bine plătită iar noi rămânem cu dragnea, pesede-ul și modelul europarlamentarului român, țața veorica!
   A propos: i-ați auzit pe membrii opoziției să-i ia apărarea lui DNA Kovesi?
   Este evident că opoziția nu se implică în proteste și nici nu le declanșează 
PENTRU CĂ NU LE DOREȘTE!

   Are pesede-ul o concurență adevărată?
   Din modul în care se desfășoară lucrurile în țară, răspunsul nu poate fi decât NU! Pur și simplu, în acest moment, lucrurile se desfășoară în așa fel încât ni se lasă impresia că cele două păpuși parlamentare au în spate același mânuitor! 
   Opoziția practic nu are coerență, nu are inteligență, nu are voce (alta decât simplele prostiuțe imbecile care consumă hârtie format A4 și cerneală de imprimantă). 
   Opoziția se mulțumește cu pensiile speciale și cu toate celelalte binefaceri oferite de putere. 
   Opoziția țipă pentru că nu vrea să înțelegem că este manevrată tot de pesede!
OPOZIȚIA ESTE MULȚUMITĂ CU STATUTUL DE ACUM!
   De fapt, pesede-ul a manevrat inteligent, a jucat cărțile așa cum trebuie, iar acum opoziția face frumos în fața partidului stat, așteptând cu recunoștință ce pică!
   Îndrăznesc să fac o profeție:
pesede-ul VA CÂȘTIGA LA PAS TOATE ALEGERILE CE URMEAZĂ 
DE ACUM ȘI PÂNĂ ÎN ANUL ZERO 
(20-20=0)!

   Ați merge la vot?
   Asta este o problemă mare, foarte mare!
   Problema constă în faptul că nu avem cu cine vota, noi ăștia care nu simpatizăm actuala putere: chiar nu avem cu cine! Nu se ridică nici un leader, nu apare nici o idee, nu ni se propune nimic! Fostele partide de tipul PNL sunt niște caricaturi scoase parcă din Scânteia de pe vremea lui brucan, noile partide, de tip USR, s-au văzut acolo sus și ne asurzesc cu țipete, săpând un șanț de netrecut între ei și populație, șanț care nu va îndepărta poate acum alegătorii, dar care în următorii ani le va pecetlui soarta (vezi pede-ul), partidele noi dar vechi, precum partidul lui bonta sau PMP-ul ni-i propune pe aceiași, gen „hienul” numit băsescu, om învățat la rându-i să judece în locul justiției dacă-i vorba despre nuți! Și atunci, dacă mă turmentez și întreb „eu cu cine votez”, ce-mi mai rămâne? 
   Simplu!
   Rămâne UDMR-ul!
   Ăsta-i singurul partid care și-a văzut cu încăpățânare interesul și care va obține cât de curând autonomia nu doar culturală ci și teritorială a fostei „Regiuni autonome maghiare” indiferent de voința Bucureștiului cotropit de teleormănenii cei inteligenți!
   Așadar, să mergem la vot sau nu?
   Eu unul îmi spun că trebuie să mergem cât mai mulți la vot numai și numai din speranța că cineva care acum stă deoparte, ar căpăta mai multă încredere și ar intra în politică, răsturnând cu idei noi și manifestări diferite de până acum actuala politichie românească! Numai pentru atât!

   Ω

   Viitorul nu arată bine deloc!
   Ba chiar arată rău!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu