Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 martie 2019

Referendumul: primul pas

   Teoretic, o problemă atât de importantă cum sunt legile justiției, ar trebui să aducă la vot o mulțime de oameni care să susțină sau să respingă acest tip de abordare stalinistă a domeniului sensibil în care toți inginerii de mobilă par a fi devenit experți. În mod paradoxal, tocmai modul în care va reacționa pesede-ul la chemarea la urne va fi un barometru al încrederii reale a populației în actualul pecere, tocmai felul în care va alege „partidul” personal al lui dracnea să mobilizeze propriii simpatizanți la vot ne va spune care este realitatea sondajelor de opinie! 
   Adică:
- dacă pesede-ul alege să-și îndemne susținătorii să vină la vot și să-și spună sincer părerea, înseamnă că sunt tari și siguri pe ei!
- dacă pesede-ul își îndeamnă susținătorii să voteze la europarlamentare dar să boicoteze referendumul, înseamnă că știu ei mai bine decât noi care este opinia populară (probabil că vor proceda astfel, prezentând lucrurile ca un răspuns la boicotul votului privind familia, dar ăsta nu-i decât praf în ochii nucleului dur care are nevoie de motivații, fie ele și false)
   Este evident că pesede-ul nu-și poate încuraja susținătorii să nu meargă la vot, pentru că ar pierde locurile de europarlamentari (deci momentul referendumului pare foarte bine ales), în felul acesta scăzând dramatic șansele ca actuala consultare populară să fie lovită de nulitate prin lipsa prezenței la vot!

   Ω

   Ce va fi?
   Cum se va termina?
   Cine va câștiga?
   Vom afla în ziua votului sau, pentru cei nerăbdători, ne va spune CTP-ul, singurul om care are un singur om pe care nu-l înjură!
   Așadar ... să (mai) avem răbdare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu