Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 5 ianuarie 2013

De ce ne iubesc femeile !


  Chiar ne iubesc femeile ?

   Să presupunem că această discuție se poartă numai și numai între bărbați ; să mai presupunem  ,că fiind toți bărbați , sîntem și interesați să ne iubească femeile ( mă rog , unii se vor iubiți de alții , așa că le dorim sănătate , dar nu intră în discuția de acum ) , ba chiar mai mult de atît , ne dorim mult să ne iubească o anumită femeie ! Sau anumite femei ! Sau , sau , sau ... în sfîrșit , am înțeles cu toții despre ce este vorba !
   Așadar , ne iubesc femeile ?
   Chiar așa să fie ?
   Mai întîi și mai întîi , să vedem dacă le merităm iubirea ! Privind profund problema - deși și la o privire superficială este evident - ne dăm seama că sînt topite după noi : BĂRBAȚII ( voi co-sexualii mei sînteți sigur de acord că merită scris cu majuscule ) sînt puternici dar delicați , aspri dar și blînzi , războinici și împăciuitori ! Noi sîntem stîlpul și capul familiei ( și nu ne deranjează dacă din cînd în cînd își mai amintește cineva asta ) ! Întotdeauna am adus vînatul la peșteră , noi ne iubim familia , avem grija ei și , în plus , să nu uităm , bărbații chiar dacă nu sînt foarte frumoși , suplinesc asta prin putere și virilitate și inteligență ! Toate astea , spuse așa în fugă , fără a mai sta să le studiem bucată cu bucată ( chiar este nevoie ? - doar le știe toată lumea ) , nu fac altceva decît să demonstreze că dacă o singură femeie nu știe de ce trebuie să iubească bărbații , este cazul să-și schimbe urgent atitudinea ! Nu că ne-ar deranja cîte un exemplu negativ pe care să-l arate toată lumea cu degetul ca pe o curiozitate , dar ar fi spre binele ei !

   În sfîrșit , ce ar mai fi de spus ? Iisus a fost bărbat , Dumnezeu este bărbat și a făcut OMUL după chipul și asemănarea lui iar femeia pe gustul OMULUI - probabil Adam se plictisea ! Cît despre alungarea din grădina Edenului , hm , mai bine să nu aducem vorba , să nu ne amintim cine a fost vinovatĂ ! Chiar și Sfînta Treime este completată de Sfîntul Duh reprezentat de un porumbel , nicidecum de ... o porumbiță !
   Pînă și prima crimă a fost înfăptuită tot de un bărbat !
   Pînă și prima victimă a fost tot un bărbat !
   Peste tot se vorbește despre partea masculină a lumii ( vechii evrei și-au făcut vițel din aur , nu vițică - și chiar și  jertfa de ispășire a păcatelor este un țap și nu o capră ) !
   Este la mintea cocoșului ( și nu a găinii ) că bărbatul este numărul unu ! Fără el , nu se poate !
   Chiar dacă unele femei și-au închipuit că pot renunța la bărbat , chiar dacă s-au zbătut și au obținut drepturi ( cred ele ) egale cu noi bărbații , s-au înșelat !
   Amarnic ! Asta spre mulțumirea bărbaților ! Păi , hai să vedem ce drepturi nemaipomenite au obținut femeile :
-         dreptul de a vota și de a fi votate – parcă Mark Twain spunea că dacă votul nostru ar avea importanță nu am mai fi lăsați să votăm !
-         dreptul de a face box – amuzant pentru bărbații de pe margine !
-         dreptul de a face haltere – halal femei !
-         dreptul de a juca fotbal – tare !
-         dreptul de a fi servitoare neplătite – cele mai multe femei căsătorite , după serviciul de zi de zi , odată ajunse acasă pun mîna și robotesc și gătesc pentru familie GRATIS !
-         dreptul de a merge să lupte la război !
-     dreptul de a deveni hălci de carne cu conotații sexuale - ciudat , nici una nu se întreabă dacă bărbații cu care se distrează în cluburi le-ar prezenta mamelor lor !
-         DREPTUL DE A SE CREDE EGALE CU NOI , BĂRBAȚII ! 
 
   Cu alte cuvinte , și-au cîștigat dreptul de a munci cot la cot cu noi , de a nu mai fi feminine , de a nu mai fi mame și iubite ci tovarășe sau camarade , de a nu mai fi ocrotite , îngrijite și întreținute ci de a fi … libere !
   Nu știm cine a fost bărbatul acela care a avut ideea de a le pune la o muncă atît de grea pe degeaba , dar a fost un deștept : ar merita o statuie !

   Așa că , noi bărbații , ne asumăm în continuare rolul pe care l-am avut întotdeauna în istorie , însă degrevați de unele griji care , pe unii dintre noi poate ne apăsau puțin !
   Crede cineva că este ușor lucru să ai responsabilitatea de a fi bărbat ? Nici gînd ; și pentru că le știm materne , avem grijă să ne lăsăm ciorapii și chiloții pe unde nu trebuie – au astfel prilejul , mame sau soții , să ne “ educe “ – să ne facem că nu știm cu ce să ne îmbrăcăm ( ele știu întotdeauna cum este mai bine să te îmbraci , ați observat ? ) , în general le lăsăm să creadă că ne conduc și hotărăsc ELE în privințe de importanță … capitală !
   Le lăsăm să creadă că doar ele știu că trebuie să te speli pe mîini sau pe față ; că doar ele știu că trebuie să-ți schimbi lenjeria ; că doar ele știu ce trebuie pus pe masă ; este atît de comod , încît ne vine să mai renunțăm la niște drepturi în favoarea femeilor ; este într-adevăr atît de comod încît merită să suporți privirile unui întreg magazin cînd soața sau iubita te cheamă Țuțu Mic ( tu ai 1,90 și 110 kg ) să-ți arate ceva ... pufos ; dacă ne-ar lăsa berea și fotbalul , pe cei mai mulți dintre noi nu ne-ar deranja prea tare să se ocupe ele de tot !
   Și dacă în magazin sau piață , vor să dea șapte ture pînă aleg trei cartofi și două cepe , nu-i nici o supărare atîta timp cît nu începe meciul !

   Așa că , acum vă este clar de ce ne iubesc femeile ?

  

   P.S. Totuși , nu pot să nu mă întreb : chiar ne iubesc , sau pentru multe dintre ele am devenit animale de companie ?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu